Hedwig Follestad Johansen.jpg

Hvordan kan vi bli bedre? Intervju med Hedwig Follestad Johansen

Intervju med Hedwig Follestad Johansen som er BLNO spiller for Bergen Elite.

Nå som det igjen er utsatt kamper og treninger for mange ønsker vi i Region Øst å bidra der vi kan. Vi skal fremover publisere noen artikler som kan spre glede og inspirasjon til klubber, spillere og trenere slik at vi kommer sterkere tilbake med mer pågangsmot og iver for å rekruttere, beholde og utvikle de spillene vi har, for å bidra til at norsk basketball blir enda bedre.

 

 

Hedwig Follestad Johansen

BLNO spiller for Bergen Elite

 

Hva er det beste med basketball?

Det beste med basketball er at det er en utrolig omfattende idrett med høyt tempo og mange scoringer. Mange av mine beste venner i dag kjenner jeg gjennom basketen, pga ulike kretslag og landslag, og det er noe jeg setter utrolig stor pris på. 

 

Hva syns du at en trener bør tenke på når han/hun trener lag på barneskolen/ungdomsskolen/videregående og seniorer?

En trener burde tenke på:

    • På barneskolen er det aller viktigste å ha det gøy og få med flest mulig. Viktig å få frem at hvem som helst kan spille basket, få med venninnene deres!
    • På ungdomsskolen skal det fortsatt så klart være gøy, men her synes jeg det er viktig at selve treningen er i fokus når man er på trening. Det er mye morsommere å spille basket når man spiller godt sammen og er utholdende. Meld dere på masse cuper rundt i landet og kanskje utlandet hvis det lar seg gjøre! Det er noen av mine aller beste minner, og det tror jeg gjør at flere fortsetter også, hvis man har noe å glede seg til. 
    • For at flere jenter skal fortsette i videregående skole tror jeg det er viktig å legge til rette for at man ikke nødvendigvis må satse for å spille. Det skal fortsatt være mulig å kun ha det gøy med basketen, uten å nødvendigvis måtte trene 4-5 ganger i uka, for det er det ikke alle som har mulighet til. Og til de som ønsker å satse skal det absolutt være mulig! Her er det kanskje viktig å fortsette med krets-, regions- og landslagstreninger. Prioriter jentene også!! 
    • På seniornivå tror jeg det er viktig å legge til rette slik at man kan ta seg en utdannelse/jobbe ved siden av basketen, for vi vet jo at det er litt vanskelig å leve av basket i Norge... Jeg synes det funker veldig fint nå å både jobbe, gå på skole og spille basket, og da er det jo uproblematisk å spille. Det håper jeg flere seniorspillere opplever også. 

 

Hvordan kan vi rekruttere flere jenter på barneskolen?

For å rekruttere flere jenter i 2-6. trinn tror jeg det er viktig at vi seniorspillere viser at det er kult å være basketjente. Kanskje vi skal gå litt rundt på barneskoler og fortelle litt om hvorfor basket er bra og gøy? Og så burde det være gratis inngang for barneskoler på BLNO kvinnekamper, det gjør det morsommere for oss å spille, og det vil nok gjøre at kanskje flere har lyst til å prøve . 

 

Hvordan kan vi hindre frafallet blandt jenter?

For å hindre frafallet så burde man legge til rette for at det er mulig å ha jobb og skole ved siden av. Jeg tror både rekrutteringen og frafallet er et problem. 

 

Hva tror du Region Øst kan gjøre for å rekruttere flere jenter?

Gå rundt på skoler og fortelle om basketball, arrangere skoleturneringer, invitere BLNO-spillere til å være basketballtrenere et par ganger i uka hvis det lar seg gjøre? Da har de unge jentene spillere å se opp til, det tror jeg er viktig. 

 

Hva tror du Region Øst kan gjøre for å hindre frafallet blandt jenter?

  • Ha gode trenere og prioritere jentene mtp halltid etc. 
  • Prioritere jentene i større grad. 

 

 

 

Tusen takk Hedwig for ditt bidrag. Hvis det er noen der ute som har noe på hjerte og ønsker å bidra til fellesskapet, send en mail til Erika Lundin:

erika.lundin@basket.no

 

Andre intervjuer verdt å lese er:

Hvordan kan vi bli bedre - med Shiba Haji Ahmadi

 

EasyBasket Trener del 1 - Shiba Haji Ahmadi

EasyBasket Trener del 2 - Niclas Ellingsen

EasyBasket Trener del 3 - Ragnhild Riis

EasyBasket Trener del 4 - Bjørnar HolsætherTrenerrollen del 1 - Josephine Traberg

Trenerrollen del 2 - Ole Andreas Teigen

 

Jenter i Basketball del 1 - Nina Østengen og Rune Andersen

Jenter i Basketball del 2 - Christian Deisz

Jenter i Basketball del 3 - Niels Mathiessen

 

Treningstips og video

Den Lille Trenerhelgen 2020