Denne siden er for deg som spiller eller som ønsker å begynne med basket. Her vil du finne informasjon om hvilke tilbud som finnes og annen relevant informasjon for deg som basketballspiller.

Vil du spille basket?

Denne siden er for deg som spiller eller som ønsker å begynne med basket. Her vil du finne informasjon om hvilke tilbud som finnes og annen relevant informasjon for deg som basketballspiller.

Hva er basket?

Basketball eller basket er en lagsport der to lag, bestående av fem spillere, prøver å score poeng mot hverandre ved å kaste en ball gjennom en ring. På internasjonal basis er basketball en av de mest populære sportene i verden. Spillet ble oppfunnet av canadieren James Naismith.

Basketball foregår hovedsakelig på en innendørs basketballbane som en konkurransesport. Sporten regnes som en sommersport, og er en del av Sommer-OL. Basketball er også en populær utendørssport om sommeren. Da særlig i byområder.

Hvordan begynne?

Det er fem basketballregioner som organiserer seriespill og aktivitet. Du kan ta direkte kontakt med din region og få nærmere informasjon om hvilken klubb du bør kontakte.
 
Regionene:

Region Øst (Innlandet, Viken, Oslo og deler av Vestfold og Telemark)
Region Sør (Agder og deler av Vestfold og Telemark)
Region Vest (Rogaland og Vestland)
Region Midt (Møre og Romsdal og Trøndelag)
Region Nord (Nordland og Troms og Finnmark)

 

Kopier denne meldingen og send den til regionen du tilhører:

Hei, jeg ønsker å begynne å spille basket. Ved hjelp av basket.no fant jeg kontaktinformasjonen deres, dvs. at dere er klubben som befinner seg nærmest der jeg bor. Jeg bor ______________ og er __ år gammel, og ønsker å spille med andre på min egen alder. Håper å høre fra dere!
Hilsen _______


 

Her finner du nyttige linker for deg som ønsker å starte med basket:

EasyBasket​

Parabasket 


 

Hvor kan jeg få informasjon om basketballaktivitet i Norge? 

Følger du med på basket.no, facebook, instagram, twitter, podcast og youtube, vil du få tilgang til oppdaterte basketballnyheter i Norge.