EB Trenerkurs Drammen mai 2019 del 3.jpg
EB Trenerkurs i Drammen i 2019

Kurs med Koronatilpasninger

Region Øst med nye rekorder på kurs og tilpasninger til dagens situasjon.

Korona har blitt dagens mest vanlige ord i alle setninger. NBBF har jobbet hardt hele våren, sommeren og nå tidlig høst for å tilpasse, utvikle og forbedre våre aktiviteter slik at det skal bli best mulig og sikrest mulig med tanke på smittevern. NBBF har en egen temaside om Korona som du kan lese om HER.

 

Kurs har vi i Region Øst vært gode på de siste årene. Klubbene har gjort en formidabel innsats og sendt mange deltakere på både trener- og dommerkurs. Kurs er viktig, kurs gir økt kunnskap og kompetanse til å kunne utføre rollen som dommer/trener enda bedre. Jo flere kompetente trenere klubbene får, jo lettere er det å rekruttere, øke medlemstallet, og kvaliteten på treningene.

 

Denne sesongen har vi valgt å gjøre noen endringer på kurs slik at vi kan sikre best mulig smittevern. Vi følger NBBFs veileder for Gjenåpning av aktivitet og det er maks 20 deltakere på kurs, i tillegg til kursholder.

Trener 1 kurs har blitt utsatt til våren 2021 og vi fokuserer nå på EasyBasket Trenerkurs, Kampleder- og aspirantdommerkurs, samt å få gjennomført observasjons- og autorisasjonskamper til de 21 Regionsdommerne som gjennomførte kurs og teoriprøve i februar 2020.

 

Region Øst har i denne perioden valgt å gi støtte til klubbene som er "eier" av hallen kurs holdes i. En Smittevernansvarlig må være på plass under kurset og klubbene får støtte av Regionen til dette, slik at vi får gjennomført kurs. Vi ønsker å holde egenandelen for kurs så lav som mulig slik at klubbene skal kunne tilby kurs til sine medlemmer gjennom denne vanskelige perioden. EasyBasket Trenerkurs og Aspirantdommerkurs går nå over 1 (lenger) dag istedenfor 2 (korte) dager slik at vi minimerer risikoen for smittespredning. Kamplederkurset går fortsatt over 1 kveld i tillegg til at deltakerne skal dømme 2 EasyBasket kamper med observatør tilstede. Dommere skal holde avstand og ha kortreist reise til kamp, hvilket betyr at vi i samarbeid med klubbene kommer til å sette opp Kamplederkurs.

 

I løpet av 3 uker kommer Region Øst til å ha gjennomført 7 kurs; 6 EB Trenerkurs og 1 aspirantdommerkurs. Dette er nytt rekord og Region Øst er glade for at samarbeidet med klubbene går utrolig bra. I skrivende stund er det 100 deltakere fordelt på 7 kurs som skal eller allerede har gjennomført kurs og skal få kursbevis i løpet av 3 uker.

 

Kamplederkurs

1 kveld kl. 17-21 + dømme 2 EasyBasket kamper i hall

Pris: 500kr/deltaker

 

Aspirantdommerkurs

1 dag kl 09-16 i hall

Pris: 600kr/deltaker

 

EasyBasket Trenerkurs

1 dag kl 09-16 i hall

Pris: 550kr/deltaker

 

Smittevernansvarlig i klubb ved kurs

Les mer HER

Godtgjørelse: 1000kr/kurs

 

Vi legger ut all informasjon om våre kurs HER