STAR banner.jpg

STAR

STAR basketball er et tilbud til deg med en utviklingshemming og med interesse for en inkluderende, gøy og sosial idrett.

Det første STAR laget i Norge ble opprettet i Hop Basketballklubb av Martin og Nina Hop Andersen i 2015. Martin ønsket å bli basketballspiller, slik som brødene hans var. 

I 2019 søkte NBBF etter andre klubber med ønske om å starte opp STARbasket i sin klubb. Resultatet ble fem lag, fire klubber og rundt 50 utøvere. 

I 2021 deltok STARS i Erasmus+ prosjektet Unified Youth Basketball, der trenere utdanner seg via trenerutdanningsprogrammet til Special Olympics Europe Eurasia.

I 2023 kom Tv2-serien Hop Stars, som følger laget i sin reise frem mot Special Olympics i Italia i 2022.

 

Det er i dag tre lag, fordelt på tre klubber. Lagene befinner seg i Bergen, Oslo og Bærum. Samtlige lag/grupper har ukentlige treninger og deltar på turneringshelger i Norge og internasjonalt. Deltagelse på turneringer er selvsagt frivillig, men mange synes at det er både gøy og motiverende å spille kamper. Man kan ha med seg ledsager i kamp.

 

Kontaktinformasjon:

Ammerud Stars

Treninger er på Ammerud skole.

E-post: eivindj64@gmail.com

Mobil: 98495357

 

Hop Stars

Treninger i Hophallen.

Epost: ninahop@online.no

Mobil: 41511198

 

Sandvika Superstars

Treninger i BIP og Rykkinn skole.

Epost: Atle@imellom.no

Mobil: 91538717

NBBF planlegger lokale, nasjonale og internasjonale turneringer og samlinger, så snart situasjonen tillater det.

Utøvere kan ha med seg ledsager(e) på trening og i kamp.

STAR Challenge er et konkurransekonsept utøvere kan gjennomføre selv i en koronasituasjon. STAR Challenge består av et sett med gøye, utfordrende, og utviklende øvelser med utgangspunkt i utviklingstrappen til norsk basket.

Noen av øvelsene skal du gjøre alene, noen sammen med en venn og noen sammen med laget ditt. For hver Players Challenge og Team Challenge dere fullfører får dere en premie. 

Påmelding til henriette.goksoyr@basket.no

STAR Challenge vol 1.pdf

STAR-fondet tildeler STAR-lag støtte for å drive aktivitet for utviklingshemmede. Det kan søkes om støtte til trenere, utstyr, arrangement, oppstart av lag, reise og kompetansehevende tiltak. Søknadssummen er ikke begrenset til et bestemt beløp, men det er et mål om at midlene skal fordeles på flere søkere gjennom hele året.

STAR-fondet er nå stengt, men åpner igjen i mars 2024.

Her kan du se STAR-basket i praksis:

Henriette Goksøyr
Henriette Goksøyr
Utviklingskonsulent Vest

ERASMUS + Unified Youth Tournament

SO-Unified-Sports-Patch-01.jpg