Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Høybråten på vei opp igjen
Sigrid Male Davidsen går opp mellom Severine Uggen (til venstre) og Embla Bøckmann Øvstebø i en kamp for Høybråten mot Sandvika i februar 2019. Davidsen hadde 16,6 poeng i snitt i 2018/19-sesongen, men har vært ute med tretthetsbrudd i begge legger og bare spilt fem ligakamper de to siste sesongene.
FOTO: ERIK BERGLUND
Sigrid Male Davidsen går opp mellom Severine Uggen (til venstre) og Embla Bøckmann Øvstebø i en kamp for Høybråten mot Sandvika i februar 2019. Davidsen hadde 16,6 poeng i snitt i 2018/19-sesongen, men har vært ute med tretthetsbrudd i begge legger og bare spilt fem ligakamper de to siste sesongene. FOTO: ERIK BERGLUND

Høybråten på vei opp igjen

Etter tre sesonger med skader, frafall og tap er Høybråten tilbake på offensiven. – Jeg ser oss i topp 3 eller topp 4, sier Bilal Rodgers foran sin sjuende sesong som coach for de blå fra Oslo øst.

Rodgers ledet Høybråten til seriesølv i ligaen i 2017/18, men så er det blitt tre sesonger med flere tap enn seire. Den siste som verst med 10 tap på 11 kamper i den amputerte ligaen, og mer enn 50 poeng i snitt per tap.

- Vi har hatt noen sesonger med frafall og skader, konstaterer Rodgers.

Tina Evjen Nesse, Shiba Haji Ahmadi, Ariana Sefaj, Anneli Widén og Flaka Kelmendi er nøkkelspillere som alle er forsvunnet i løpet av noen sesonger. Samtidig var både Sigrid Male Davidsen og Kelmendi tidlig på skadelista i fjor høst, før også Frida Liholm Strøm måtte ut.

Nå ser alt mye bedre ut. Bilal Rodgers har 14 spillere i ligatroppen og flere juniorer som banker på døra. Og ikke minst: Både Sigrid Male Davidsen og Frida Liholm Strøm er skadefrie og klare for start i Firi-ligaen.

Davidsen har hatt tretthetsbrudd i begge legger og spilt totalt fem ligakamper de to siste sesongene.

 

Én kamp - da vant Høybråten

- Nå er bruddene definitivt grodd og i orden, fastslår hun.

- Jeg er fortsatt i en opptreningsperiode, men alt er mye bedre enn i fjor og jeg kan være med på kamper, forteller 26-åringen, som også spilte i 3x3-festivalen på Aker Brygge i august.

Den 1,85 m høye forwarden har hatt double-double i poeng og returer i alle de fem hele sesongene hun har spilt i ligaen, og endte med 16,6 poeng og 10 returer i den siste hele, 2018/19.

I forrige sesong vant Høybråten bare over Tromsø Storm Ungdom, den eneste kampen Sigrid Male Davidsen spilte, 22. november. Eller «kamp» - hun var på banen i 16 minutter, men la 13 poeng og var helt avgjørende i sluttfasen da Høybråten vant 53-49.

- Det var veldig gøy, men også veldig kjedelig fordi det viste seg å være litt for tidlig. Jeg måtte ut igjen med en gang, forteller Davidsen.

 

- Begynner å ligne på noe

18-årige Frida Liholm Strøm har hatt mye skadetrøbbel i sine to første sesonger, men er med for fullt igjen nå.

- Den første sesongen måtte jeg ut med røket leddbånd i ankelen. I den andre hadde jeg beinhinnebetennelse som aldri gikk bort og skulderen ut av ledd, forteller den 1,88 m høye forwarden, som også var på U18-landslagssamlinger før nordisk i sommer.

- Men jeg var nettopp kommet tilbake fra skadene og følte meg ikke fysisk klar, så jeg valgte å trekke meg, forklarer Strøm. U18-nordisk ble jo for øvrig også avlyst.

- Nå har jeg fått bygget meg til en fysisk form som begynner å ligne på noe. Det er en lang kropp å ta vare på, men det ser ut som ting går bra, sier og håper 18-åringen.

 

Robust forward-duo

Den tidligere Bøler-spilleren er optimist foran Høybråtens sesong i Firi-ligaen.

- Laget er veldig ungt og ligner ikke mye på det laget jeg kom til for to år siden. Men vi har fin kjemi og har fått tilbake Sigrid som er rutinert og flink med oss unge, presiserer hun.

Med Frida Liholm Strøm på 1,88 og Sigrid Male Davidsen på 1,85 har Høybråten et av ligaens høyeste og mest robuste inside-par.

- Det er jo flere små lag, så det er klart vi en fordel med litt høyde, samtykker Davidsen.

- Jeg syns det ser veldig bra ut nå. Vi har en fin gruppe med veldig fin stemning og mange unge talenter, med mange spillere som har utviklet seg mye siden i fjor, fastslår lagkapteinen.

 

- Har manglet lederskap

Bilal Rodgers vet hvor viktig det er å ha lagets lederskikkelse tilbake.

- Jeg ser gløden i øynene hennes nå, hun har selvtillit igjen. Sigrid kjenner sin rolle og er blitt en mer verbal leder, jeg håper hun klarer å overføre det til kamp også. Vi har manglet lederskap på banen etter at også Anneli og Flaka forsvant ut, understreker Høybråten-coachen.

Han skryter også av franske Suzanne Rochette, den eneste nye i ligalaget denne sesongen. 32-åringen er en komboguard og kan ligge an til en plass i startfemmeren. Hun spilte amatørbasket i Frankrike og kommer nå fra spill i dansk 3. divisjon.

- Suzanne er erfaren og hjelpsom, de unge hører på henne og hun er god tid til å forklare hva som skjer på banen. Dessuten er hun en spiller som både kan ta opp ballen og som skyter bra, sier Rodgers.

 

- Mer stabile

’05-modellen Tina Nordve er yngst i Høybråten-troppen og en av ligaens yngste spillere, og i tillegg har Bilal Rodgers tatt med flere Kolbotn-juniorer på treningene. Her har spesielt 04-spillerne Ane Mai Tangen Grung og Johanna Grøvan markert seg, så kanskje de får en sjanse eller to i Firi-ligaen i løpet av sesongen?

Treneren tror på et langt mer stabilt Høybråten-lag i 2021/22.

- Jeg føler vi er i mye bedre form, flere unge spillere har tatt steg og vi har en tropp på 14 spillere å velge fra, presiserer han.

- Vi har hatt mange «ups and downs» de siste sesongene, men denne sesongen kan vi bli mer stabile. Ulriken og Bærum er de store favorittene, men jeg tror vi kan konkurrere jevnt med alle de andre lagene og ser oss i topp 3 eller topp 4.

 

HØYBRÅTEN

Trener: Bilal Rodgers.

Assistenttrener: Truls Strøm.

Spillere INN: Suzanne Rochette (CBS København).

Spillere UT: Flaka Kelmendi (pause), Astrid Jansen Gjersvik og Tine Martinsen (lagt opp), Miranda Kelmendi (studier), Lisbeth Jansen (Høybråten 1K), Maria Ottersen, Ralitsa Topalova.

 

SPILLERSTALLEN 2021/22:

3 Henon Ogbazion, 4 Jofrid Gjersvik, 5 Ingrid Gjersvik, 7 Milena Kodzhailieva, 9 Frida Liholm Strøm, 12 Ximena Morales, 13 Ariam Germeskel, 16 Alba Reinhardt, 18 Nur Hannah Fulayi, 22 Tina Nordve, 23 Emily Osborn Andersen, 31 Suzanne Rochette, 32 Adrianna Live Berg, 42 Sigrid Male Davidsen.

Sannsynlig starting-5: Germeskel, Rochette, Andersen, Davidsen, Strøm.

Åpningskamp: Høybråten – Bergen Elite, Furusethallen søndag 10. oktober kl. 15.00.