Norges Basketballforbund / Nyheter / 2021 / Årets klubbpriser
Vinnerne av årets priser 2019. Foto: Arild Sandven.
Vinnerne av årets priser 2019. Foto: Arild Sandven.

Årets klubbpriser

Årets klubbpriser for 2020 deles ut under Det Store Klubbmøtet 4. og 5. september 2021.

NBBF ønsker innspill fra miljøet til aktuelle kandidater og klubber til årets klubbpriser. Årets vekstpris og jentepris blir tildelt ut fra samordnet rapportering, mens de resterende klubbprisene blir tildelt av en jury. Hvert år opprettes det en representativ jury, bestående av representanter fra klubbene. Årets nettpris har tidligere kun vært for klubber i nasjonal serie, men inkluderer nå alle klubbene tilknytte Norges Basketballforbund. Nytt av året er prisen for årets unge leder. Frist for å nominere kandidater er 22. august 2021. 

 

Klubbprisene som deles ut under Det Store Klubbmøtet

Årets unge leder - tildeles en person i alderen 15 – 26 år, som er en god representant for ungdommene og utfører målrettet arbeid i sitt miljø. Lederen jobber for et inkluderende og sosialt miljø, og er aktivt med på å skape økt aktivitet og rekruttering. Lederen har gjerne en rolle som ungdomsrepresentant eller lignende verv i et klubbstyre. Som årets unge leder, har vedkommende vist engasjement og pågangsmot i sitt arbeid. Lederen er flink til å engasjere og se de som er rundt seg, har god organisasjonsinnsikt og evne til å ta ansvar.

 

Årets klubbleder – tildeles den klubblederen som har vist utholdenhet og målrettethet i sitt arbeid over tid. Vi er her ute etter en klubbleder som har jobbet systematisk, som har klart å få med seg «de andre» i et planmessig strategisk arbeid, som kan vise resultater i medlemsutvikling og trivsel (synkende frafall) i «sin» klubb.

 

Årets ildsjel - tildeles en person uansett posisjon i klubben, som har gjort en betydelig innsats for sin klubb og nærmiljø. Prisen skal være en inspirasjon, en takk og anerkjennelse til en person som har vist et stort engasjement og innsats for basketball over mange år, og som bidrar til at klubben «får en enklere» hverdag.

 

Årets vekstpris – tildeles den klubben som har økt mest i medlemsmasse fra 2019-2020. Tallene hentes ut fra samordnet rapportering, idrettens rapporteringssystem.

 

Årets jentepris – tildeles den klubben som har størst vekst i antall jentespillere under 20 år fra 2019-2020. Tallene hentes ut fra samordnet rapportering. 

 

Årets nettpris – tildeles den klubben som er best på hjemmeside og sosiale medier. (Fra 2016-2018 var prisen kun for klubber i nasjonal serie, fra 2019 gjelder prisen for alle klubber tilknyttet NBBF.)

 

Nominer kandidatene via denne lenken. Frist for nominasjon er 23. august 2021. 

Tidligere vinnere av klubbprisene finner du her.

Informasjon om Det Store Klubbmøtet 4. og 5. september 2021 finner du her.