​Magnus Midtvedt ble toppscorer med 29 poeng og matchvinner for Centrum Tigers med to 3-poengere og to straffekast i siste spilleminutt. Her scorer Centrum-kapteinen på en layup, med Ammeruds Orji Okoroafor i hælene.
​Magnus Midtvedt ble toppscorer med 29 poeng og matchvinner for Centrum Tigers med to 3-poengere og to straffekast i siste spilleminutt. Her scorer Centrum-kapteinen på en layup, med Ammeruds Orji Okoroafor i hælene.

Midtvedt avgjorde for Centrum

Ammerud uten Ilarion Bonhomme kjempet jevnt med Centrum, men tapte i sluttsekundene.
Ammerud – Centrum Tigers 77-83

Centrum var foran med 10 poeng (67-57) tidlig i fjerde periode og hadde 74-67 med to og et halvt minutt igjen å spille – og så ut til å ha kontroll. Men Ammerud nektet å gi seg, og Armani Cotton var plutselig ustoppelig. Foran godt og vel 400 entusiastiske tilskuere leverte amerikaneren egenhendig en 7-0-run og utlignet til 74-74 med en 3-poenger og 1:59 igjen på klokka.

Hjemmelaget hadde momentum, men Centrum-kaptein Magnus Midtvedt stortrives i de situasjonene – og prikket inn 77-74 med en 3-poenger inne i siste spilleminutt. Ammerud fikk sjansen til å utligne da Sander Aslesen pådro seg sin femte feil og samtidig ble idømt en teknisk feil. Andreas Isaksen la teknisk-straffen og Armani Cotton de to andre: 77-77!

Men Magnus Midtvedt senket nok en 3-poenger, og etter at Cotton hadde misset og Samuel Amed Diomande plukket ned returen, ble Midtvedt feilet og sendt til straffelinja. Der satte han begge skuddene til 82-77 med 14 sekunder igjen og avgjorde kampen.

 

Revansj - mot svekket Ammerud

Dermed fikk Centrum Tigers også revansj for nederlaget i samme hall 29. september. Da vant Ammerud 82-80 etter at Ilarion Bonhomme hadde styrt og briljert med 27 poeng og 12 assists og Arunas Sajavicius hadde satt 24 poeng etter sju 3-poengstreff.

Nå satt playmaker og toppscorer Bonhomme på benken med krykker, mens Sajavicius har vært syk og skadet og bare spilt to kamper for de grønnkledde.

- De manglet jo to som var veldig viktige mot oss sist, så jeg syns ikke vi var kjempegode i dag, erkjente Centrum-trener Inge-Aleksander Kristiansen.

- Vi leder, men lar dem komme tilbake. Vi må klare å holde fokus oppe over lengre tid og holde tempoet oppe. Men akkurat der vi er nå, er jeg veldig fornøyd med seieren, fastslo Kristiansen.

 

Centrum likt med Gimle og Ammerud

Centrum Tigers har nå seks seire (6-8), det samme som både Gimle (6-9) og Ammerud (6-10) – og økte avstanden til Nidaros Jets (3-14) og Asker Aliens (2-13) som innehar de to nederste plassene på BLNO-tabellen.

- Men det aller beste med denne kampen var rammen som ble skapt med publikum. Det var kjempegøy, sa Inge-Aleksander Kristiansen.

- Ikke minst når vi klarte å vinne, la han til med et smil.

 

Cotton: 22 poeng, 25 returer og 8 assists

Ammerud gjorde et meget godt forsøk og klarte seg godt uten Ilarion Bonhomme.

Armani Cotton vokste utover i kampen og endte med en knallsterk double-double: 22 poeng og 25 returer, i tillegg til 8 assists! Forwarden fra USA ble best angrepsmessig da han trakk ut på gulvet og skjøt 3-poengere. Cotton hadde 4/8 fra 3-poengsland og 4/10 inside.

Andreas Isaksen ble toppscorer etter en glimrende angrepskamp med 27 poeng etter 4 av 7 på 3-poengerne.

- Det er jevn kamp hele veien og  veldig små marginer, så vi får vist at det ikke bare er amerikanerne som kan bidra her. Vi er flere som stepper opp i dag, og selv om vi har våre nedtursperioder, er vi alltid inne i kampen, presiserte Isaksen.

 

Bonhomme tilbake i januar

Ilarion Bonhomme er ute med en skade i høyre kne, men regner med å være klar til de første kampene i januar. Pointguarden fra Washington D.C. reiser til Winnipeg i Canada i jula og skal få behandling ved University of Manitoba, der han spilte tidligere.

- Det går bedre for hver dag, men jeg trenger tre-fire uker til før jeg er spilleklar. Kanskje til kampen mot Nidaros (4. januar) og helt sikkert til kampen mot Bærum (12. januar), forsikrer 28-åringen.

Han var godt fornøyd med lagkameratenes kamp mot Centrum Tigers, selv om det ble tap.

- De spilte med hjertet og mange steppet opp. Det er tøft å få skader, men når vi får alle friske, blir vi veldig bra. Centrum traff noen viktige skudd og en liten  feil her og en liten der kan koste deg kampen når det er så jevnt. Men vi lærer av dette, fastslo Bonhomme.

Ammerud vant returstatistikken klart med 46-33, mye takket være Cottons 25. Tidligere Ammerud-profil Samuel Amed Diomande hadde 17 returer for Centrum i tillegg til 12 poeng, mens Øivind Lundestad skjøt glimrende utover i kampen og endte på 23 poeng.

 

Poengscorere:

Ammerud: Andreas Isaksen 27, Armani Cotton 22, Ouzhan Farzaneh 11, Orji Okoroafor 11, Oliver Bojang Visnes 6.

Centrum Tigers: Magnus Midtvedt 29, Øivind Lundestad 23, Samuel Amed Diomande 12, Sander Aslesen 7, Henrik Lange 5, Vegard Tangen 4, Øyvind Torsetnes 2, Giorgos Kotrotsios 1.