Samuel Amed Diomande presses av Djo Loo Yele (til høyre) og Plaisir Nzitani Mukoko, men kommer seg unna situasjonen med ballen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Øivind Lundestad (nr 9), Henrik Lange og Akrem Dagnew. FOTO: ERIK BERGLUND
Samuel Amed Diomande presses av Djo Loo Yele (til høyre) og Plaisir Nzitani Mukoko, men kommer seg unna situasjonen med ballen. De øvrige spillerne i bildet er fra venstre Øivind Lundestad (nr 9), Henrik Lange og Akrem Dagnew. FOTO: ERIK BERGLUND

Centrum dro fra Asker

Asker Aliens gikk forbi Centrum Tigers i fjerdeperioden etter en 13-0-run, men hjemmelaget var best i sluttminuttene.

 

Centrum Tigers – Asker Aliens 70-62

- Veldig deilig og veldig viktig for oss å få denne seieren, fastslo Inge-Aleksander Kristiansen etter at laget hans hadde snudd 49-53 åtte minutter før slutt til seier 70-62 hjemme i Vulkanhallen.

Etter at Centrum rotet bort en 18-poengsledelse mot Fyllingen søndag og tapte 83-84, så det skummelt ut igjen da Asker hentet inn hjemmelagets 9 poengs ledelse med en 13-0-run.

- Det handlet om å fullføre, men det ble litt røft da vi ikke klarte å doble på samme måte som tidligere i kampen og forsvaret vårt åpnet seg. Heldigvis klarte vi å respondere etter timeouten vi tok da, og steppa opp igjen, sa Kristiansen.

 

Centrum forbi Ammerud

Med seieren gikk Centrum opp i 7-11, det samme som Ammerud – og foran på bedre score i innbyrdes kamper (1-1). De kom seg også tett innpå Tromsø Storm (8-12), som har spilt to kamper mer. Og langt foran Asker Aliens (3-15) og Nidaros Jets (3-17) som ble liggende i dypet og bare fikk enda lenger opp til sluttspillplass.

Men fortsatt gjenstår 9 kamper for Asker, som mot Bærum (74-54) forrige helg viste at de er i stand til å slå de aller fleste lagene i serien. Lørdag møtes nettopp Nidaros og Asker, i Husebyhallen i Trondheim.

 

Tapt mulighet

For gjestene var det like fullt en gyllen mulighet som gikk tapt. Med seier ville laget vært bare to tap bak Centrum Tigers og hatt kontakt med flere lag på tabellen.

Men offensiven ble ikke god nok i Vulkanhallen. Mens Centrum Tigers traff 9 av 28 (32 prosent) på 3-poengere, også under pari, endte Asker Aliens på 6 av 35 – 17 prosent! Plaisir Nzitani Mukoko satte 4 av 9, resten av laget 2 av 26 (!) og to normalt så gode skyttere som Eric Gilchrese og Anders Stien hadde henholdsvis 0/9 og 0/6. Det hadde ikke Asker råd til i en så jevn kamp.

 

- Vi bommet altfor mye

- Det er bare å gi kred til Centrum som fikk til «plays» og traff skudd. Ballen gikk ikke vår vei, vi bommet altfor mye, erkjente Eric Gilchrese, som uansett var sentral i Asker-laget med 16 poeng, 6 returer og mye godt forsvar.

- Vi har gravd oss ned i et så dypt hull nå at alle kamper er like viktige, og forhåpentlig er vi bedre igjen mot Jets lørdag i Trondheim, sa den amerikanske guarden.

Asker var også særdeles misfornøyd med dommertrioen i kampen, og coach Kenneth Webb brukte alle sin tid etter kampen til lange diskusjoner med de gråkledde. Gjestene ble idømt 23 fouls mot hjemmelagets 13 og kom til straffelinja bare 11 ganger mot Centrums 18.

- Jeg hater å snakke om dommerne, men vi syns vi hadde noen avgjørelser mot oss som kunne vært annerledes. Men kampen sett under ett kan vi ikke skylde på dommerne. Vi må spille vårt spill og treffe skuddene våre. Uheldigvis var vi ikke gode nok i dag, sa Gilchrese.

 

- Veldig god defensiv jobb

Inge-Aleksander Kristiansen var mest fornøyd med at Centrum Tigers klarte å holde gjestene til 62 poeng.

- Jeg syns vi gjør en veldig god defensiv jobb, og for å vinne kamper, MÅ vi være gode i «defense» og gode til å løpe. Vi fikk ikke god nok uttelling på løpinga i dag og må også treffe bedre, men det holdt heldigvis likevel. Nå har vi både Asker og Nidaros på innbyrdes (2-0) og denne seieren putter oss i posisjon med Ammerud og Tromsø, presiserte Centrum-coachen.

 

Centrum ledet med 9

Hjemmelaget ledet 20-18 og 37-33 etter de to første periodene og økte til 9 poengs ledelse flere ganger i tredje periode, senest på stillingen 49-40.

Men et desperat og aggressivt Asker-lag snudde alt med en 13-0-run til ledelse 53-49 tidlig i fjerdeperioden, før Centrum kom tilbake. En drive fra Henrik Lange og en 3-poenger fra Øivind Lundestad ga 54-53.

I over tre minutter vippet kampen på stillingen 60-56 mens begge lag misbrukte store og åpne sjanser og Centrum misset fire straffekast.

Så haglet plutselig 3-poengerne fra eks-Ammerud-guardene: Samuel Amed Diomande (63-56), Plaisir Nzitani Mukoko (63-59) og Diomande igjen (66-59), alle i løpet av 15 sekunder! Men Asker hadde bare 1:15 igjen å hente inn 7 poeng på, og misset sjansene til å komme nærmere.

Dermed kunne Centrum kontrollere inn til 70-62.

 

Trio bak 50 Centrum-poeng

Plaisir Nzitani Mukoko hadde en sterk kamp for Asker med 20 poeng – inkludert en vanvittig dunk etter en baseline-drive – mens Djo Loo Yele endte på 10 poeng og massive 17 returer. Centrum vant likevel returstatistikken 50-47, etter en god laginnsats og med pointguard Magnus Midtvedt på flest, 10.

Hos hjemmelaget hadde trioen Øivind Lundestad, Samuel Amed Diomande og Henrik Lange 50 av de 70 poengene, mens Mukoko, Gilchrese og Yele sto for 46 av Askers 62.

Mens Asker skal til Trondheim lørdag, er Centrums neste kamp hjemme mot Ammerud i Vulkanhallen onsdag om en uke.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Øivind Lundestad 19, Samuel Amed Diomande 16, Henrik Lange 15, Giorgos Kotrotsios 7, Sander Aslesen 4, Magnus Midtvedt 4, Vegard Tangen 3, Akrem Dagnew 2.

Asker Aliens: Plaisir Nzitani Mukoko 20, Eric Gilchrese 16, Djo Loo Yele 10, Jonatan Hjelseth Mæhlum 5, Jørgen Onarheim 4, Ludvig Bergh 3, Joachim Bøhn 2, Anders Stien 2.