Nikolas Skouen endte på 16 poeng mot Bærum og satte to viktige 3-poengere da Kongsberg Miners dro fra Bærum i andreperioden. Her er Skouen i en drive mot Sjur Dyb Berg. Til høyre i bildet ser vi Stian Mjøs, til venstre bak er Joshua Hart. FOTO: ERIK BERGLUND
Nikolas Skouen endte på 16 poeng mot Bærum og satte to viktige 3-poengere da Kongsberg Miners dro fra Bærum i andreperioden. Her er Skouen i en drive mot Sjur Dyb Berg. Til høyre i bildet ser vi Stian Mjøs, til venstre bak er Joshua Hart. FOTO: ERIK BERGLUND

Knuste Bærum for tredje gang

Miners holdt for tredje gang denne sesongen Bærum til under 70 poeng, og skjøt gjestene i senk.

Kongsberg Miners – Bærum 92-65

- Det tok litt tid før vi kom i gang og fant rytmen offensivt. Men da vi greide å kjøre oppsettene våre og stoppet dem litt bedre, fikk vi jo en ganske god margin, sa Nikolas Skouen etter serieledernes tredje utklassingsseier over Bærum denne sesongen.

Kongsberg Miners vant hele 110-66 på hjemmebane i oktober, 91-60 i Nadderudhallen i desember og 92-65 i Kongsberghallen torsdag. Seire med 44, 31 og 27 poeng. Samtidig var det Miners’ 17. strake i BLNO denne sesongen.

- Vi må jo bare håpe det fortsetter, men tar én kamp om gangen, presiserte Skouen.

 

Bærum kom fra et klart tap mot Asker Aliens (54-74) sist helg, var innstilt på å revansjere seg og åpnet friskt. Foran nesten fullsatte tribuner (853 betalende tilskuere) og blant andre idrettspresident Berit Kjøll vekslet lagene om ledelsen i en underholdende førsteperiode der både Miners og Bærum traff tre 3-poengere hver.

Gjestene holdt følge til midtveis i andre periode og var bare 3 poeng bak (31-28) da nettopp Nikolas Skouen kom i gang. Bergenseren la to raske 3-poengere og Joshua Hart én til, og plutselig var Miners foran med 40-30.

Og med 8-0 til hjemmelaget på 1:39 fra start etter pause (53-35), var løpet kjørt og resten av kampen uten nerve.

 

- Dårlig matchup

- Dette er vel oss i et nøtteskall. Tidvis bra, men altfor dårlig forsvarsmessig, fastslo Mathias Eckhoff.

- Vi tåler ikke svingningene og lar alltid det som skjer på den offensive siden påvirke det defensive. Jeg er ikke så overrasket, fordi vi aldri har vært gode på en torsdag på Kongsberg. I stor grad handler det om motstanderen, men litt om oss også.

For tredje gang på rad havnet Bærum på 60-tallet i score mot Miners, som igjen scoret over 90.

- Det er ikke noe vitnesbyrd om veldig bra innsats, så da har vi en dårlig matchup, eller de vet hvordan de skal spille mot oss. All ære til Kongsberg for det, de har vært kjempegode denne sesongen og de har momentum. Det kan hende at andre lag etter hvert har bedre matchups, og jeg tror Gimle blir kjempegode, sier Eckhoff.

- Når vi får ryddet opp og folk har vært litt mer på treninger blir ting bedre. Men om vi blir bra nok til å tette et 30-poengstap mot Kongsberg hvis vi møtes igjen, er en annen ting. Vi må se hva som skjer i resten av denne reisen. Akkurat nå er det ikke så oppløftende for vår del, men det er veldig lenge igjen av serien, understreker Bærum-treneren.

52 prosent på 3-poengere

Miners skjøt godt gjennom hele kampen, og endte med 52 prosent treff på 3-poengerne: 13 av 25. Her bidro Joshua Hart med 3/4, Nikolas Skouen med 3/5, Max Richardson med 2/2, Matias Save med 2/3 og Christoffer Heggelund med 1/1.

Hart var toppscorer med 19 poeng og Skouen hadde 16, mens Aly Hudgins fremsto som lagets mest effektive spiller og ikke var langt unna en triple-double med sine 13 poeng, 9 returer og 7 assists.

 

Nybakt pappa

Juan Ferrales, som ble pappa for første gang mandag, styrte godt fra pointguard – men nøyde seg med 8 poeng.

- Vanligvis får vi 10-15 poeng ekstra av Juan, men i dag hjalp han oss bare med å sentre ballen og å få oss i gang. Når han treffer skuddene sine, er vi enda bedre, presiserte Niko Skouen.

Hjemmelaget sendte også utpå sine benkspillere allerede i andre og tredje periode, i noen minutter også med en ren benk-femmer.

- Vi er så mange friske nå at vi kan ha en «energi-gruppe» som bare kommer inn og sliter ut de gode spillere på motstanderlaget, forklarte Skouen.

 

Ammerud neste for Bærum

Bærum hadde bare 23 prosent treff på 3-poengsskudd (9 av 38) og 35 prosent på 2-poengerne. Gjestene vant returstatistikken 38-37 og Sjur Dyb Berg utmerket seg igjen med en double-double: 14 poeng og 12 returer, mens Toomas Raadik hadde 9 og 10 i de samme kategoriene.

Stian Mjøs og Torgrim Sommerfeldt skjøt til tider godt, men Bærum som lag henger ikke sammen og må løfte seg flere hakk for å kunne slå Ammerud i Apalløkkahallen søndag.

Bærum er nå likt med Frøya på tabellen (11-7), men holder tredjeplassen på innbyrdes-fordel mot bergenserne (2-0 i kamper).

Kongsberg Miners skal ut i en potensielt tøft bortekamp søndag mot uberegnelige Tromsø Storm.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Joshua Hart 19, Nikolas Skouen 16, Aly Hudgins 13, Max Richardson 12, Juan Ferrales 8, Nicolai Østbye 7, Petar Kutlesic 6, Matias Save 6, Christoffer Heggelund 3, Thor Afam Hagen 2.

Bærum: Stian Mjøs 22, Torgrim Sommerfeldt 15, Sjur Dyb Berg 14, Toomas Raadik 9, Stian Emil Berg 4, Max Dahl Svendsen 1.