Orji Okoroafor leverte en av sine beste kamper for sesongen med 28 poeng mot seriemestrene Kongsberg Miners, etter sterke driver og blant annet fire 3-poengere. Her har Ammerud-kapteinen kommet seg forbi Miners' BLNO-toppscorer, Nikolas Skouen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Orji Okoroafor leverte en av sine beste kamper for sesongen med 28 poeng mot seriemestrene Kongsberg Miners, etter sterke driver og blant annet fire 3-poengere. Her har Ammerud-kapteinen kommet seg forbi Miners' BLNO-toppscorer, Nikolas Skouen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

- Føler meg bare yngre og yngre

Ammerud yppet seg mot Kongsberg Miners, anført av Armani Cotton og en nesten forbløffende god Orji Okoroafor.

 

Ammerud – Kongsberg Miners 87-105

Hjemmelaget åpnet friskt og ledet med 8 poeng (36-28) midtveis i andre periode. Men i løpet av periodens siste to minutter ble 41-36 forvandlet til 41-49 etter at seriemestrene dro til med en 13-0-run som ble avsluttet med en «buzzer»-3-poenger fra Juan Ferrales.

Resten kontrollerte Miners inn til 105-87, lagets 24. strake seier denne sesongen. Dermed forlenget de også rekorden av kamper uten tap til 26, medregnet de to siste NM-finalene mot Gimle i april i fjor.

Likevel: Ammerud som nå må kjempe mot Asker Aliens for å holde den åttende og siste sluttspillplassen, leverte en oppløftende kamp. Spesielt tatt i betraktning av at lagets pointguard og toppscorer Ilarion Bonhomme fortsatt sitter på benken med en skade i høyrekneet.

Ingen hadde uansett trodd at Ammerud uten Bonhomme skulle bli første lag til å bryte Kongsbergs seiersrekke. Selv om de grønnkledde også ga seriemestrene match i oktober i sesongens første møte mellom lagene. Da ble det 80-86 hjemme i Apalløkkahallen etter at Ammerud hadde ledet med 10 poeng da siste periode begynte.

 

- Som en årgangsvin

- Vi har egentlig spilt jevnt med Kongsberg hele veien, og hadde jo ledelsen i alle fire periodene i den første kampen, minnet Orji Okoroafor om.

- Vi har et lag med mange unge spillere og trenger mer rutine. Gi oss to år, så er vi der, mente lagkapteinen, som ikke har noen planer om å gi seg.

Orji fyller 40 år 24. februar, men er inne i sin kanskje aller beste sesong.

Mot Miners scoret han 28 poeng etter sterke driver og god skyting, inkludert fire 3-poengere.

- Han er som en årgangsvin som blir bedre for hvert eneste år. Han tupper egentlig oss andre litt bak. Jeg tror ikke jeg har sett noen bedre kamp av Orji noen gang. Helt rått, sa Stein Erik Rotegård.

 

BLNO-mester i 2001

Miners-coachen var på Kongsberg Penguins-laget som tapte for Oslo Kings med Orji Okoroafor i 2001, i den aller første BLNO-sesongen. Den gangen Kings og Orji vant 3-2 i best-av-fem-serien med 91-88 etter overtime i den femte finalen i Stovnerhallen.

- Hva skal jeg si? Man modnes med åra, forsøker Orji seg med.

- Men for å være ærlig føler jeg meg nesten bare yngre og yngre! Jeg har aldri vært i så god form som jeg er nå – og har ingen skader, heldigvis, sier den 187 cm høye guarden.

Etter Oslo Kings ble det Vålerenga Kings, Bærum Basket, Kongsberg Penguins, Fjellhamar Stallions, og så tilbake til Ammerud igjen i 2008.

- Så hadde jeg fire års pause fra basket i 2011 til 2015, forteller 39-åringen.

 

Idol-finalist og miljøveileder

Han ble tidlig kjent som «Idol-Orji», med finale og åttendeplass i den første Idol-sesongen i 2003, da Kurt Nilsen vant. Senere har Okoroafor hatt roller i de norske versjonene av musikalene «Fame» og «Saturday Night Fever», og i 2008 var han deltaker i TV-serien «Grease» på TVNorge.

Ammerud-guarden jobbet som prosjektleder i Røde Kors med oppdrag rettet mot minoritetsungdom med atferdsproblemer. Han grunnla også streetbasketcupen «Drug Free Zone på Kubaparken».

Ved siden av BLNO-spill er han nå «los» og miljøveileder ved Persbråten videregående skole. Los-prosjektet er for at ungdom som har droppet ut av skolen eller står i fare for å gjøre det skal få én person å forholde seg til.

Nå peiler Orji Okoroafor og Ammerud seg inn mot den antatt avgjørende kampen mot Asker Aliens som spilles i Apalløkkahallen torsdag 27. februar. Men først er det Bærum i Nadderudhallen søndag kveld.

- Den kampen er helt åpen, selv om vi spiller uten Ilarion, mener Orji.

 

Bonhomme: - Håper på Asker-kampen

Ilarion Bonhomme var tilbake etter kneskade mot Tromsø Storm 1. februar (86-89), med 29 poeng og 9 assists. Men det var åpenbart for tidlig. Den briljante pointguarden satt på benken i begge kampene i Bergen i helgen og mot Miners torsdag.

- Jeg håper og tror jeg kan spille mot Asker, men ikke mot Bærum nå søndag. Da ville jeg ikke vært i stand til å spille igjen på tre uker, sa Bonhomme etter kampen i Apalløkkahallen.

Armani Cotton, som sto over mot Gimle søndag på grunn av håndleddsskaden han sliter med, var tilbake og på hugget med 29 poeng og 11 returer. Oliver Bojang Visnes fortsetter å imponere i sin debutsesong i ligaen og endte denne gang på 11 poeng.

 

Kutlesic ut med fingerskade

Miners hadde fem mann på tosifret score med Joshua Hart som toppscorer med 24 poeng og med Aly Hudgins på 21 poeng og 11 returer. Men seriemestrene mistet Petar Kutlesic ut av kampen med en ny fingerskade. Den serbiske forwarden måtte til legevakten for sjekk.

- Han fikk fingeren ut av ledd og klarte ikke å få den på plass igjen, forklarte Stein Erik Rotegård.

Miners får formlaget Gimle på besøk i Kongsberghallen søndag. En reprise på fjorårets finaler og en mulig semifinale-matchup i NM-sluttspillet om en drøy måned.

 

Poengscorere:

Ammerud: Armani Cotton 29, Orji Okoroafor 28, Oliver Bojang Visnes 11, Andreas X. Isaksen 7, CJ Omego 6, Ouzhan Farzaneh 4, Eyoab Yemane 2.

Kongsberg Miners: Joshua Hart 24, Aly Hudgins 21, Nikolas Skouen 19, Juan Ferrales 17, Matias Save 12, Max Richardson 7, Christoffer Heggelund 4, Petar Kutlesic 1.