Norges Basketballforbund / Baskethelgen
Baskethelgen 2024 går på Norges Idrettshøgskole lørdag den 31. august og søndag 1. september... book plass, middag, rom og reise nå! Så er du sikret plass til en rimeligere pris.
Baskethelgen 2024 går på Norges Idrettshøgskole lørdag den 31. august og søndag 1. september... book plass, middag, rom og reise nå! Så er du sikret plass til en rimeligere pris.

Baskethelgen

Velkommen til Baskethelgen - årets største og viktigste møteplass for hele basketballfamilien

Baskethelgen 2024 gjennomføres på Norges Idrettshøgskole lørdag 31. august og søndag 1. september. Begge dager fra 10-17.

Lørdag kveld kl 19 er det tradisjonen tro felles middag med prisutdelinger på Ullevål Panorama. 

 

Baskethelgen er årets felles sesongåpner og er en kombinasjon av Den Store Trenerhelgen, Det Store Klubbmøtet og Den Store Dommerhelgen. I tillegg er Baskethelgen vert for BLNO-møtet og Erasmus+-prosjektet. 

 

 

Her finner du praktisk informasjon

 

Kopi av BASKETHELGEN PROGRAM (2).png

 

Lørdag 31. august 2024

09.00 Registrering

10.00 Felles åpning

11.00 Fagspesifikke økter

12.30 Felles lunsj

13.30 Fagspesifikke økter

16.00 Felles avslutning på dagen

17.00 Slutt på dag 1

 

19.00 Middag på Ullevål Panorama

 

Søndag 1. september 2024

10.00 Felles åpning dag 2 / fag

12.00 Felles lunsj

13.30 Fagspesifikke økter

17.00 Avslutning dag 2

 

Vi arbeider fortsatt på programdetaljene for 2024, men det blir klargjort til en helg med masse innspill, inspirasjon og tid til nettverksbygging. 

Detaljert program for de fagspesifikke øktene og felles innhold vil bli kommunisert fortløpende og samlet her etterhvert som det blir spikret. 

 

Den Store Trenerhelgen har i noen år fokusert på implementering av sportslig plan og våre egne norske headlinere. I 2024 har vi besluttet at satse på en internasjonal headliner. Vi har hatt dialog lenge, men av hensyn til kontraktsforhandlinger med NBA kan vi ikke publisere informasjon enda. Men som dere ser, så er det en overraskende, kul og super dagsaktuell foreleser som vi har dialog med. 

Den Store Dommerhelgen fortsetter hvor vi slapp i fjor. Her satser vi på gode diskusjoner, debatt rundt tolkninger og praktisk arbeid på gulvet. Her arbeider vi også med internasjonale kapasiteter. 

Det Store Klubbmøtet har eget program med en variasjon av innlegg for forbund, eksterne forelesere og "best case" innlegg fra klubber.

Felles for 2024 er mer fokus på pause- og mingletid mellom øktene, da dette er noe som har vært sterkt etterspurt de siste årene. 

 

20.03.2024: Programmet er nå spikret i grove trekk. Programmet oppdateres herfra fortløpende når det skjer utvikling. 

       

 

Prisen for deltagelse er 699,- kroner og dekker: 

 • Program på lørdag og søndag
 • Lunsj begge dagene
 • Felles middag på lørdag kveld

 

 

 

GÅ TIL PÅMELDING >>>

Påmelding til Baskethelgen gjøres direkte på isonen. Her er det mulig at påmelde seg selv og klubb kan også påmelde medlemmer.

 

 

 

NBBF gir reisestøtte med 70% av reisekostnad for tilreisende, maksimal reisestøtte er 1500 kroner.

Når krav om reisestøtte sendes inn, skal følgende kriterier være oppfylt:

 • Søknad om reisedekning med skannet kopi av kvittering skal sendes inn på godkjent refusjonsskjema senest 14 dager etter endt arrangement for å kunne motta refusjon. Utbetaling skjer etterfølgende måned.
 • Skjema og kvittering(er) leveres som en samlet pdf fil
 • Det benyttes eget skjema for deltagere på DST, DSK og DSD. Du finner respektivt skjema til nedlastning nedenfor.

 

OBS. Hvis du søker om refusjon for en større gruppe deltagere som har hvert på ulike arrangement, så må det fylles ut et refusjonsskjema for hvert av arrangementene!

 

Skjema for Den Store Trenerhelgen

Skjema for Den Store Dommerhelgen

Skjema for Det Store Klubbmøtet

 

Refusjonsskjema sendes på e-post til basket@basket.no

 

De av dere som har Visma konto hos NBBF skal ikke sende inn skjema, men i stedet benytte Visma Expense.

På lik linje med tidligere år, ønsker vi å legge til rette for at deltakerne kan bo samlet og i nærheten av arrangementet. Vår samarbeidspartner, Thon Hotel, tilbyr overnatting på følgende hoteller til følgende avtalepriser: 

Bemerk at overnatting på Thon Hotell Ullevål kun er mulig fra lørdag til søndag. Hvis man ønsker at booke fra fredag må man altså benytte seg av tilbudet på Thon Hotel Storo. 

 

THON HOTEL ULLEVÅL  (kun ledige rom fra lørdag til søndag)

BOOKING på denne link: Avtalepris på Thon Ullevål

 • Enkeltrom for en person:      1295,- kr per rom/natt
 • Dobbeltrom for 2 personer:   1595,- kr per rom/natt

 

THON HOTEL STORO

BOOKING på denne link: Avtalepris på Thon Hotel Storo 

 • Dobbeltrom for 1 person:     1254,- kr per rom/natt
 • Twinrom for 2 personer:       1554,- kr per rom/natt

 

Vilkår

 • Avtaleprisene forutsetter at dere bruker de offisielle linkene ovenfor og booking skjer direkte i løsningen til Thon Hotel.
 • Siste frist for bestilling på disse lenker og til avtalepris er 31.07.2024
 • Deltager/klubb betaler selv direkte i løsningen og al kommunikasjon skjer direkte mellem hotellet og deltager/klubb. 

 

 

Lørdag kveld samles alle deltagere på DST til felles middag sammen med de øvrige deltagere på Baskethelgen.

Denne middagen arrangeres i eget lokale på Ullevål Panorama.

Ullevål Panorama ligger Sognsveien 75A. Benytt inngang ved tårn A / A1. Denne finner du rett med Burger King på vestsiden av stadion. Det vil være en gatebukk/skiltbukk som viser vei til heisen til lokalet. 

Deltagelse på middagen er inkludert i påmeldingsavgiften. Det vil bli servert enkel idretts-/sportsmeny og det vil være kanner med isvann på bordet. Drikke bestilles og betales av den enkelte i baren. 

Lokalet og baren åpner kl 18. Møtetid er satt til kl 19 og maten serveres etter en minglepause. Baren stenger 22.30. 

Deltagere som er under 18 år vil kun ha anledning til å bestille mineralvann.

Under middagen vil det tradisjonen tro bli delt ut trenerpriser, dommerpriser, klubbpriser og hederspris.

Etter middag og prisutdeling er det ikke noe ytterligere program og resten av kvelden er satt av til mingling og sosialt samvær.

 

 

Under middagen på lørdagen vil det bli delt ut trenerpriser, dommerpriser og klubbpriser.

Årets trenerpriser er

 • Årets Trenerentusiast 
  Ikke alle trenere er like profilerte nasjonalt, men mange legger likevel ned en betydelig innsats som er helt avgjørende for basketball lokalt. Disse hedres under kategorien «Årets Trenerentusiast». 

 • Årets Topptrener 
  Prisen skal gå til en trener med dokumenterte resultater på elitenivå (klubblag eller landslag). 

 • Årets Trenertalent 
  Her ser vi etter trenertalenter som i kraft av sitt virke har dokumentert en sannsynlig fremtid som norsk topptrener. For å bli vurdert i denne kategorien må man ikke ha passert 30 år. 

 

Årets dommerpriser er

 • Årets Dommerentusiast 
  Ikke alle dommere er like profilerte nasjonalt, men mange legger likevel ned en betydelig innsats som er helt avgjørende for basketball lokalt. Disse hedres under kategorien «Årets Dommerentusiast».

 • Årets Toppdommer 
  Prisen skal gå til en dommer med dokumenterte resultater/prestasjoner/nominasjoner på elitenivå (nasjonal toppserie eller internasjonalt).

 • Årets Dommertalent 
  Her ser vi etter dommertalenter som i kraft av sitt virke har dokumentert en sannsynlig fremtid som norsk elitedommer. For å bli vurdert i denne kategorien må man ikke ha passert 30 år. 

 

Årets klubbpriser er

 • Årets unge leder
  Tildeles en person i alderen 15 – 26 år, som er en god representant for ungdommene og utfører målrettet arbeid i sitt miljø. Lederen jobber for et inkluderende og sosialt miljø, og er aktivt med på å skape økt aktivitet og rekruttering. Lederen har gjerne en rolle som ungdomsrepresentant eller lignende verv i et klubbstyre. Som årets unge leder, har vedkommende vist engasjement og pågangsmot i sitt arbeid. Lederen er flink til å engasjere og se de som er rundt seg, har god organisasjonsinnsikt og evne til å ta ansvar.

 • Årets klubbleder
  Tildeles den klubblederen som har vist utholdenhet og målrettethet i sitt arbeid over tid. Vi er her ute etter en klubbleder som har jobbet systematisk, som har klart å få med seg «de andre» i et planmessig strategisk arbeid, som kan vise resultater i medlemsutvikling og trivsel (synkende frafall) i «sin» klubb.

 • Årets ildsjel
  Tildeles en person uansett posisjon i klubben, som har gjort en betydelig innsats for sin klubb og nærmiljø. Prisen skal være en inspirasjon, en takk og anerkjennelse til en person som har vist et stort engasjement og innsats for basketball over mange år, og som bidrar til at klubben «får en enklere» hverdag.

 • Årets vekstpris
  Tildeles den klubben som har økt mest i medlemsmasse fra 2021-2022. Tallene hentes ut fra samordnet rapportering, idrettens rapporteringssystem.

 • Årets jentepris
  Tildeles den klubben som har størst vekst i antall jentespillere under 20 år fra 2022-2023. Tallene hentes ut fra samordnet rapportering. 

 • Årets nettpris
  Tildeles den klubben som er best på hjemmeside og sosiale medier. (Fra 2016-2018 var prisen kun for klubber i nasjonal serie, fra 2019 gjelder prisen for alle klubber tilknyttet NBBF.)

 

Du har nå mulighet til å nominere kandidater til de prisene du ønsker.

Du innsender et skjema per person og pris du ønsker å nominere. Det er mulig å nominere flere personer og til flere priser. 

Se til å begrunne din nominasjon. 

Bruk denne link til å nominere aktuelle kandidater: Gå til nominasjon 

 

Se tidligere vinnere NBBF årets klubbpriser fra 2016 - 2021.pdf


Ved spørsmål ta kontakt med Ragnhild Riis i NBBF, på ragnhild@basket.no.

 

Deltagelse på DST kvalifiserer for fornyet trenersertifisering (tidligere trenerlisens) for alle trenernivå.

Nytt utløp for trenersertifisering settes til 30.06.2026 ved deltagelse på Baskethelgen 2024. 

 

Mer info om ordningen for trenerlisens/trenersertifisering.

Du finner video fra tidligere utgaver av Baskethelgen og Den Store Trenerhelgen på NBBF sin Vimeo. Vi publiserer så fort vi klarer å ha materialet ferdig... også fra årets Baskethelgen (typisk i november/desember).

 

GÅ DIREKTE TIL BASKETHELGEN 2023 på Vimeo

 

GÅ TIL NBBF SIN SIDE PÅ VIMEO

Arrangementet evalueres etter standard rutiner for NBBFs arrangementsarbeid. 

 

Her kommer det en aktiv link i etterkant av Baskethelgen

 

Rapporter, videoer og presentasjoner fra innleggene vil bli publisert på basket.no i etterkant av arrangementet.

 

 

Med vennlig hilsen,

Ragnhild Riis
Organisasjonssjef

imagekpx28.png      +47 94 47 48 48

 

Kevin Juhl-Thomsen
Kevin Juhl-Thomsen
Sportssjef

Landslag, landskamper, sportslig utvikling og dispensasjonssaker.