Norges Basketballforbund / Baskethelgen landingsside
Baskethelgen 2023 går på Norges Idrettshøgskole lørdag den 9. september og søndag 10. september... book plass, middag, rom og reise nå! Så er du sikret plass til en rimeligere pris.
Baskethelgen 2023 går på Norges Idrettshøgskole lørdag den 9. september og søndag 10. september... book plass, middag, rom og reise nå! Så er du sikret plass til en rimeligere pris.

Baskethelgen landingsside

Velkommen til den offisielle landingsside for Baskethelgen - årets største og viktigste møteplass for hele basketballfamilien

Baskethelgen gjennomføres på Norges Idrettshøgskole lørdag 9. september og søndag 10. september. Begge dager fra 10-17.

Lørdag kveld kl 19 er det felles middag for alle deltakere, forelesere og ansatte.

Uten navn (100 × 60 px) (1).png

Baskethelgen er årets felles sesongåpner og er en kombinasjon av Den Store Trenerhelgen, Det Store Klubbmøtet og Den Store Dommerhelgen. I tillegg er Baskethelgen vert for BLNO-møtet og Erasmus+-prosjektet. 

 

 

 

Her finner du praktisk informasjon

Nedenfor ser du programmet i oversiktsform. Alle detaljer er ikke på plass enda, men som dere ser så er det klargjort til en helg med masse innspill, inspirasjon og tid til nettverksbygging. 

Det endelige programmet med forelesere og tider kommer så snart vi får landet de siste detaljene. 

Det overordnede temaet for samlingen er lederskap og kommunikasjon.

Den Store Trenerhelgen fokuserer på 4 viktige byggestener i de norske spilleprinsippene (de finner du her) og utviklingstrappen (den finner du her). Innleggene er delt i et nivå for trenere som trener barn (EB) og trenere som trenere ungdommer (14-19 år). De går samtidig, men i hver sin hall. 

Den Store Dommersamlingen er også delt i 2 nivå; for unge og nye dommere til og med aspirantdommernivå og regionsdommernivå. Noen økter er felles og noen økter er delt i nivå eller tema. 

Det Store Klubbmøtet har eget program med en variasjon av innlegg for forbund, eksterne forelesere og "best case" innlegg fra klubber.

 

       

 

Prisen for deltagelse er 699,- kroner og dekker: 

 • Program på lørdag og søndag
 • Lunsj begge dagene
 • Felles middag på lørdag kveld

 

 

 

GÅ TIL PÅMELDING >>>

Påmelding til Baskethelgen gjøres direkte på MinIdrett (personlig) eller Idrettskurs (klubb):

 

Påmelding til Baskethelgen 2023

 

Bruk ovenstående link, finn kurset "Baskethelgen 2023" i kursoversikten eller bruk kurs-ID 8390589 til å finne arrangementet i MinIdrett under fanen "kurs". 

Logg deg inn med brukernavn og passord. Mangler du passord følger du bare brukerveiledning for å få tilsendt dette på nytt. Merk at det er e-postadressen som er registrert i MinIdrett vi bruker til deltakelse.

Husk å bekrefte og betale påmeldingen i handlekurven. Hvis alt er gjort korrekt, så vil du få tilsendt en bekreftelse på påmeldingen til din registrerte e-post. 

 

Vi oppfordrer klubber til direkte påmelding og betaling i Idrettskurs.

Her finner du veiledning på direkte påmelding

Her finer du veiledning til kvittering for betalt kurs

NBBF gir reisestøtte med 70% av reisekostnad for tilreisende, maksimal reisestøtte er 1500 kroner.

Når krav om reisestøtte sendes inn, skal følgende kriterier være oppfylt:

 • Søknad om reisedekning med skannet kopi av kvittering skal sendes inn på godkjent refusjonsskjema senest den 20. september for å kunne motta refusjon. Utbetaling skjer etterfølgende måned.
 • Skjema og kvittering(er) leveres som en samlet pdf fil
 • Det benyttes eget skjema for deltagere på DST, DSK og DSD. Du finner respektivt skjema til nedlastning nedenfor:

 

 

Skjema for Den Store Trenerhelgen

Skjema for Den Store Dommerhelgen

Skjema for Det Store Klubbmøtet

 

Refusjonsskjema sendes på e-post til hanne@basket.no

 

De av dere som har Visma konto hos NBBF skal ikke sende inn skjema, men i stedet benytte Visma Expense.

På lik linje med tidligere år, ønsker vi å legge til rette for at deltakerne kan bo samlet og i nærheten av arrangementet. Vår samarbeidspartner, Thon Hotel Ullevål Stadion, tilbyr overnatting til følgende avtalepriser: 

 

Enkeltrom inklusiv frokost 1195,- kr per rom/natt Standard
  1495,- kr per rom/natt Superior
  1695,- kr per rom/natt Business
       
Dobbeltrom inklusiv frokost 1395,- kr per rom/natt Standard
  1695,- kr per rom/natt Superior
  1895,- kr per rom/natt Business

 

 • Avtaleprisene forutsetter at dere bruker DENNE OFFISIELLE LENKEN ved bestilling.
 • Siste frist for bestilling på denne lenken og til avtalepris er 31.07.2023
 • Deltager/klubb betaler selv direkte i løsningen. 

 

 

 

Lørdag kveld samles alle deltagere på DST til en felles middag sammen med de øvrige deltagere på Baskethelgen.

Denne middagen arrangeres i eget lokale på Ullevål Panorama.

Ullevål Panorama ligger Sognsveien 75A. Benytt inngang ved tårn A / A1. Denne finner du rett med Burger King på vestsiden av stadion. Det vil være en gatebukk/skiltbukk som viser vei til heisen til lokalet. 

Deltagelse på middagen er inkludert i påmeldingsavgiften. Det vil bli servert enkel idretts-/sportsmeny og det vil være kanner med isvann på bordet. Drikke bestilles og betales av den enkelte i baren. 

Lokalet og baren åpner kl 18. Møtetid er satt til kl 19 og maten serveres etter en minglepause. Baren stenger 22.30. 

Deltagere som er under 18 år vil kun ha anledning til å bestille mineralvann.

Umiddelbart etter middagen vil det tradisjonen tro bli delt ut trenerpriser, klubbpriser og hederspris. I tillegg vil det fra og med 2023 også bli delt ut priser til dommere. 

Etter middag og prisutdeling er det ikke noe ytterligere program og resten av kvelden er satt av til mingling og sosialt samvær.

 

 

Under middagen på lørdagen vil det bli delt ut trenerpriser, dommerpriser og klubbpriser.

Årets trenerpriser er

 • Årets Trenerentusiast 
  Ikke alle trenere er like profilerte nasjonalt, men mange legger likevel ned en betydelig innsats som er helt avgjørende for basketball lokalt. Disse hedres under kategorien «Årets Trenerentusiast». 

 • Årets Topptrener 
  Prisen skal gå til en trener med dokumenterte resultater på elitenivå (klubblag eller landslag). 

 • Årets Trenertalent 
  Her ser vi etter trenertalenter som i kraft av sitt virke har dokumentert en sannsynlig fremtid som norsk topptrener. For å bli vurdert i denne kategorien må man ikke ha passert 30 år. 

 

Årets dommerpriser er

 • Årets Dommerentusiast 
  Ikke alle dommere er like profilerte nasjonalt, men mange legger likevel ned en betydelig innsats som er helt avgjørende for basketball lokalt. Disse hedres under kategorien «Årets Dommerentusiast».

 • Årets Toppdommer 
  Prisen skal gå til en dommer med dokumenterte resultater/prestasjoner/nominasjoner på elitenivå (nasjonal toppserie eller internasjonalt).

 • Årets Dommertalent 
  Her ser vi etter dommertalenter som i kraft av sitt virke har dokumentert en sannsynlig fremtid som norsk elitedommer. For å bli vurdert i denne kategorien må man ikke ha passert 30 år. 

 

Årets klubbpriser er

 • Årets unge leder
  Tildeles en person i alderen 15 – 26 år, som er en god representant for ungdommene og utfører målrettet arbeid i sitt miljø. Lederen jobber for et inkluderende og sosialt miljø, og er aktivt med på å skape økt aktivitet og rekruttering. Lederen har gjerne en rolle som ungdomsrepresentant eller lignende verv i et klubbstyre. Som årets unge leder, har vedkommende vist engasjement og pågangsmot i sitt arbeid. Lederen er flink til å engasjere og se de som er rundt seg, har god organisasjonsinnsikt og evne til å ta ansvar.

 • Årets klubbleder
  Tildeles den klubblederen som har vist utholdenhet og målrettethet i sitt arbeid over tid. Vi er her ute etter en klubbleder som har jobbet systematisk, som har klart å få med seg «de andre» i et planmessig strategisk arbeid, som kan vise resultater i medlemsutvikling og trivsel (synkende frafall) i «sin» klubb.

 • Årets ildsjel
  Tildeles en person uansett posisjon i klubben, som har gjort en betydelig innsats for sin klubb og nærmiljø. Prisen skal være en inspirasjon, en takk og anerkjennelse til en person som har vist et stort engasjement og innsats for basketball over mange år, og som bidrar til at klubben «får en enklere» hverdag.

 • Årets vekstpris
  Tildeles den klubben som har økt mest i medlemsmasse fra 2021-2022. Tallene hentes ut fra samordnet rapportering, idrettens rapporteringssystem.

 • Årets jentepris
  Tildeles den klubben som har størst vekst i antall jentespillere under 20 år fra 2022-2023. Tallene hentes ut fra samordnet rapportering. 

 • Årets nettpris
  Tildeles den klubben som er best på hjemmeside og sosiale medier. (Fra 2016-2018 var prisen kun for klubber i nasjonal serie, fra 2019 gjelder prisen for alle klubber tilknyttet NBBF.)

 

Du har nå mulighet til å nominere kandidater til de prisene du ønsker. De prisene du ikke ønsker å nominere til, hopper du bare over. Skriv inn begrunnelse for din nominasjon etter navn og klubb på personen/klubben du nominerer.

Se tidligere vinnere NBBF årets klubbpriser fra 2016 - 2021.pdf

Bruk denne link til å nominere aktuelle kandidater: Gå til nominasjon 

Ved spørsmål ta kontakt med Ragnhild Riis i NBBF, på ragnhild@basket.no.

 

Deltagelse på DST kvalifiserer for fornyet trenersertifisering (tidligere trenerlisens) for alle trenernivå.

Nytt utløp for trenersertifisering settes til 30.06.2025 ved deltagelse på DST 2023. 

 

Mer info om ordningen for trenerlisens/trenersertifisering.

Du finner video fra Baskethelgen 2023 på NBBF sin Vimeo

 

GÅ DIREKTE TIL BASKETHELGEN 2023 på Vimeo

 

GÅ TIL NBBF SIN SIDE PÅ VIMEO

Til alle deltakere på Baskethelgen 2022,

 

Vi håper du har hatt en god opplevelse under Baskethelgen 2022 og vi ønsker din tilbakemelding inn i evalueringen av arrangementet. Det tar 2-4 minutter og gjennomføre evalueringen som du finner her;

 

Her kommer det en aktiv link i etterkant av Baskethelgen

 

Rapporter, videoer og presentasjoner fra innleggene vil bli publisert på basket.no.

 

Takk for en innholdsrik og hyggelig helg sammen!

 

 

Med vennlig hilsen,

 

Ragnhild Riis

Organisasjonssjef

 

imagekpx28.png      +47 94 47 48 48

 

blobid0.png

 

www.basket.no

 

imagexd488.png    image985swc.png   

Offisiell utstyrsleverandø

Kevin Juhl-Thomsen
Kevin Juhl-Thomsen
Sports- og utdanningskonsulent

Utvikling og gjennomføring av kurs og kompetansetiltak for dommer og trenere, OnSite Manager på landskamper på hjemmebane.