Vellykket EasyBasket trenerkurs

RS Kevin Juhl-Thomsen instruerer 2019.jpg
Åtte deltagere på EB-trenerkurset vitner om god interesse i Region Sør.
 

Helgen 9.-10. februar 2019 ble det for andre gangen denne sesong gjennomført Easy Basket trenerkurs i Region Sør. Denne gang var det Kristiansand Pirates som var vert for kurset, som strakte seg over 2 dager i Vågsbygdhallen. Som noe nytt, ble det forsøkt å kombinere trenerkurset med en ungdomsturnering, en såkalt super-helg. Ideen er, at gjøre kurset mer relevant for deltagerne, da det er mulig å relatere kursinnholdet med det som skjer rundt deltagerne. I tillegg var det en målsetting at kursdeltagerne skulle få en følelse av, hvordan hverdagen for en EB trener utspiller seg, når barn skal samles til EB kamper, foreldre skal ha informasjon, spillere skal ha utlevert spilletrøyer og få med seg beskjeder. Det skal hilses på dommere og motstandere, det skal deles ut forsvarsroller på banen, samtidig som humøret skal holdes høyt på benken. Småskader, skuffelser og suksesshistorier skal fortløpende kommenteres og bekreftes, spillere på benken skal på do, mens noen kanskje er på vei hjem fordi de har blitt opphisset pga dommeren eller et misset layup. Til sist skal det takkes for kampen, spillerne skal vite at det er gøy å spille basket, selv om man kanskje tapte med 20 poeng og så skal spillerne vite at de skal spise innen neste kamp, foreldrene skal vite når de må være tilbake og så er det kanskje tid til å få et par minutter til seg selv?! Det er mye som er nytt, når man starter som EB trener… vi håper at den nye måte å implementere trenerkurset på vil gi en god inngang til miljøet og oppgaven. I tillegg var det en god måte å introdusere kursdeltagerne til trenere og foreldre som allerede er i miljøet… det kan også være en barriere for mange, når man starter som ny trener. 

Forsøket var en pilot og vi venter på tilbakemelding fra deltagerne på kurset for å evaluere opplegget. Den umiddelbare reaksjon var svært positiv. Å lykkes som EB trener handler ikke bare om motorisk trening og layups, men i mye større grad om å rekke til som barneidrettsleder for de fantastiske barn, som velger basketball som sin aktivitet.

Det var gøy å gjennomføre kurset og vi har stor tro på, at dette er et opplegg vi vil fortsette å videreutvikle. 

Av andre spennende suksesshistorier fra helgen, kan det nevnes at det var 4 kvinnlige og 4 mannlige kursdeltagere. Det er spennende at det nå har blitt utdannet 16 nye EB trenere i regionen denne sesongen og 6 av disse er kvinnelige trenere. 

Videre venter en stor utfordring. At få de nyutdannet trenere engasjert i klubber og lag. Her har det allerede vært en liten workshop, der flere av klubbene deltok for å finne en løsning på denne utfordring. Workshopen visste stor interesse for å hjelpe de nye trenere i gang og man kom med konkrete eksempler på, hvordan man kunne starte en mentorordning som skulle gi de nye trenerne en myk start på oppgaven. Flere av de nyutdannet trenere har dermed allerede nå fått tildelt en mentor som skal hjelpe dem i gang som hjelpetrenere på allerede etablerte lag, så vi unngår at de nye trenere opplever det som vanskelig å starte opp og risikerer å miste motet innen de kommer i gang.