RSBI-kurs i August

NBBF RSB instruktør klippet.jpg
NBBF gjennomfører instruktørkurs i RSBasket under samlingen i Søgne&Mandal.
 

NBBF og RSBU (Rullestolbasketutvalget) har brukt en god del tid og ressurser til å ferdigstille RSB-instruktørkurset. Vi kan nå meddele gladnyheten om at kurset er sendt til godkjenning hos NIF, og vi er klare for kursoppstart.

I den anledning ønsker NBBF å gjennomføre kurset som del av Søgne & Mandal-samlingen, Mandal Wheelchair Cup 2019, på Sørlandet. Klubben har lenge ønsket å få på plass dette arrangementet, og med instruktørkurset blir dette en helg spekket med aktivitet og kompetanseheving!

Mandal, tredje helgen i august.

Samlingen blir satt til Mandalshallen 16.-18. august, og vi får tilgang til to fulle baner, Instruktørkurset får til gang til den ene banen begge dagene.

Kurset skal forberede og tilrettelegge for at instruktører og trenere kan lede og styre aktivitet innenfor NBBF sine virksomhetsnivåer på introduksjonsnivå og i forbindelse med generell aktivitetsledelse. Kurset skal også gi instruktører og trenere en forståelse for å tilrettelegge idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser og med basketrullestol som hjelpemiddel.

Hvem passer kurset for?

Kurset vil legge opp til en grunnleggende forståelse for idrett og aktivitet for mennesker med funksjonsnedsettelser. Dette kurset vil utvikle kompetanse innenfor rullestolbasket, slik at denne idretten blir funksjonell, tilrettelagt og inkluderende.

Kurset er åpent for alle nåværende eller potensielle trenere for rullestolbasketlag.

Spesielt kan vi nevne:

  • Trenere for rullestolbasketlag
  • Trenere for ungdomslag
  • Trenerutviklere for NBBF
  • Foreldre

Læringsmål

  • Etter endt kurs skal RSB-instruktøren inneha forståelse for idrett (rullestolbasket) for mennesker med funksjonsnedsettelser.
  • Etter endt kurs skal RSB-instruktøren inneha kunnskap om hvordan basketrullestoler og manuelle rullestoler fungerer innenfor idrett.

Kursbeskrivelsen finner du her

Du melder deg på kurset ved sende mail med emne «RSBI-kurs» til martin@basket.no

For informasjon om Mandal Wheelchair Basket Cup 2019 og transport/overnatting/logistikk på stedet i Mandal, send mail til arrangør, Stein Austrud; steinaustrud@me.com

Frist for påmelding til kurset er 5. august.

RSB-instruktørkurset som del av Mandal Wheelchair Cup 2019 er gratis. Deltager/klubb dekker reise og overnatting, samt pensum (Boken; Lagspilltreneren, veil; 254,-). Alle rullende deltagere tilhørende NBBF får mulighet til å løse ut individuell reisestøtte på 1000 NOK.