"Øst mot Vest" i Sør-Amfi

RS Lauåsen og Pirates.jpg
Gledelig utvikling i Kristiansand, Lauåsen og Pirates utfordrer hverandre til kamp.
Fire av jentene i Lauvåsen Wildcats begynte allerede å trene september 2016 sammen med en del gutter. Disse har utviklet seg stadig og med gutter på sin alder som motstandere har denne utviklingen blitt mangedobblet. Mens noen av guttene valgte å ta pause eller slutte, bestod jentene. Dette resulterte i at en av jentene allerede i fjor, Milla Jerkovic Finsæther, ble med på NTC (Nasjonal Talentcamp) der de aller ivrigste og beste jentene i Norge møttes til felles nasjonale treninger. I år regninger vi med at minst tre av jentene blir med på NTC. Mabsud, Eveline og Milla har satt av datoen i juni og gleder seg veldig til noen tøffe og lange treningsdager. 

 

Til jentenes store glede startet en annen gruppe jenter å trene basketball i Kristiansand Pirates etter jul. Alle går på samme skole og er gode venniner. Jasmin Clobares (treneren i Kristiansand Pirates) forteller at jentene har litt forskjellige mål, men at fellesmålet er å vinne kamper i Pirates Cup. Samtidig som de trener to ganger i uken så er de invitert til å trene med laget til Lauvåsen Wildcats hver tirsdag mellom kl.16.00-17.00 i Håneshallen. Dette mest for å bli kjent mer med hverandre og samtidig lære av hverandre. Lørdag 6.april møttes Lauvåsen Wildcats og Kristiansand Pirates i sin første offisielle kamp under helgens Superhelg i Sør-Amfi, Arendal. Et historisk øyeblikk for Lauvåsen Wildcats som aldri før har stilt opp med et rent jentelag. Det ble spilt 4x10 minutter med mye action og god og hard forsvar på begge sider. Denne gangen dro Lauvåsen Wildcats seirende ut av duellen med god margin, men undertegnende kunne allerede se stor fremgang blant jentene i Pirates siden sist trening. Jasmin har virkelig gjort en enorm jobb og Wildcats jentene forventer enda større motstand neste gang vi møtes. Mest sannsynlig spiller vi en treningskamp eller to før Pirates Cup. 

 

Jasmin forteller videre om stor interesse for basket blant jentene på vestsiden av byen og at de allerede er opp i mot 14 stk. på hver trening. Lauvåsen Wildcats får også en del henvendelser på østkanten, så dette lover veldig bra for videre rekruttering og utvikling av basketball i Sør. Bare for å nevne så har både Pirates og Wildcats baskettilbud til både jenter og gutter i mange aldre. Det har blitt gjort en stor rekrutteringsjobb av disse to klubbene. Lauvåsen IF fikk tilskudd av Idrettsrådet (Byprosjekt) der klubben besøker skolene på østsiden av byen i gymtimene. Pirates bruker også den samme tilnærmingen på vestsiden med stor suksess. For mer informasjon om treningstidene og tilbudene, ta en kikk på www.lauvasenif.no og www.pirates.no.