EasyBasket kurs i Sør

RS EB kurs 2018.jpg
Godt oppmøte og stort engasjement når Region Sør arrangerte EB kurs.
 

Følgende klubber var representert på kurset: Arendal Titans, Kristiansand Pirates, IL Express og KSI. NBBFs Easybasket kurs ble gjennomført med Kevin Juhl-Thomsen og Igor Ruzic som instruktører.

Les mer om Easybasket her: https://basket.klubb.nif.no/Easybasket/Sider/Hjem.aspx

EBC er forkortelsen på de basketarrangementene der de yngste barna spiller sine kamper. I løpet av et par timer samles et antall lag fra forskjellige klubber til kamper, felles leker og morsom underholdning. Kampene spilles med forenklede regler – blant annet lave kurver og fire spillere per lag på banen, for å skape store flater og delaktighet i spillet. Engasjement, glede og nysgjerrighet skal gjennomsyre et Easy Basket Challenge-arrangement – det skal være enkelt og gøy for hele familien å delta.

Easy Basket – basket for barn til og med 7. klasse, altså U13
Over ytterligere to år legger vi stor vekt på at barna får utvikles i sitt eget tempo. Easy Basket (EB) er nettopp det som navnet tilsier – basket på barnas vilkår med enklere regler som gir alle mulighet til å være med og utvikle seg. Under en Easy Basket sesong har et lag kamper en til to helger per måned. Det er fremdeles fire mot fire spill og kampene har seks perioder delt i to omganger. Alle spillerne får være på banen minst en periode i hver omgang. Målet med Easy Basket er å få barna til å elske basket og ønske å fortsette å spille.