NBBF EasyBasket for alle.jpg

Det spirer i Sør

Rundt på Sørlandet ser vi tydelige vårtegn... små miljøer begynner å spire frem. Nå må vi hjelpe, støtte og ivareta miljøene, så de overlever og etterhvert kan etablere seg.

Det var en gladmelding, da gryende aktivitet i både Kvinesdal og Farsund ble bekreftet. Det viser seg, at det tross manglende aktivitet over lengre tid, fortsatt er spirende og spontan basketball aktivitet flere steder i regionen.

I Farsund fikk vi akkurat bekreftet, at det både finnes et voksen miljø som møtes for å spille basketball for trim, og at en av disse spillerne også er pappatrener for guttungen og klassekammeratene hans. 

I tillegg har Jesse Krombel fra Arendal Titans, og sittende styreleder i regionen, over lengre tid forsøkt å puste liv i basketball aktivitet i Tvedestrand på et eget initiativ. Vi vet også, at Igor Ruzic fra Kristiansand Pirates i lengre tid har hatt kontakt til et miljø av basketball spillere i Gjerstad. 

Alt i alt håpefulle tegn på spirende aktivitet... og kanskje viktigst av alt, et bevis på, at basketball er gøy, og vi derfor alltid vil finne spontan vekst rundt forbi i grend og bygd. 

Nå blir oppgaven å stimulere disse miljøene, gi dem veiledning og støtte, så de kan etablere seg. 

Det spirer i sør...