Skjetten Basket 2019.jpg

Lederspalten Skjetten

Skjetten Basket med 430 medlemmer ønsker å dele sine tanker om fremtiden.
 

Det er morsomt å lese om andre klubber. Hva gjør de som fungerer? Hva fokuserer de på nå for å bli enda bedre? Hvilke meninger har de om hvordan vi kan bli bedre?

Lederspalten er en ny liten miniserie der klubbledere har blitt bedt om å dele sine tanker og meninger med oss. Takk for at dere ønsker å dele!

 

 

 

Skjetten Basket - Odd Teigen

Hvor mange medlemmer har deres klubb nå

Skjetten basket hadde 430 aktive i 2019

 

Hva er du mest stolt av egen klubb?

Vi er veldig stolte av hvordan vi har klart å skape bredden i klubben vår og hvordan vi klarer å ta vare på alle. Hos oss har hovedtrener på hvert alderstrinn ansvar for alle lagene. Slik tilbyr vi også de beste trenerne til alle uansett om man satser på elite eller bredde. Dette har vært bra for både spillere og trenere. Likheten for alle i klubben vår er vi nok ekstra stolte av. Uansett hvem du er eller hvor du kommer fra så blir du behandlet likt. Vi er så heldige at vi har en klubb med barn av mange nasjonaliteter, som også beriker oss.

Trenerne trives i klubben vår, og det er flere trenere som ønsker å være med enn hva vi kan ta mot.

 

Hva skal dere fokusere på de nærmeste tre årene? Hva prioriterer dere?

I år arbeider vi frem en ny strategiplan for de neste 5 årene, og det blir spennende. Vi har brukt tid på å bli Norges største klubb, med stort fokus på å ta vare på alle. Det skal vi fortsette med, men de neste 5 årene skal hovedfokuset være å bli best på leveranser i alle ledd. Vi skal utvikle produktene våre videre, og arbeide videre med hvordan våre medlemmer skal få de beste tilbudene, og bli ivaretatt medlemmer. Les mer om Skjettens nye planer HER

 

Hva hadde du ønsket av hjelpemidler da du ble nyvalgt styreleder? Hva savnet du da?

Historien til klubben savnet vi. Muligheten til å lese seg opp og bli kjent med klubbens utvikling. Erfaringsmateriale for turer og deltagelser på cuper. I dag har klubben arkivert alt på egen onedrive slik at neste generasjon enklere skal kunne ta over.

 

Hva liker du best med Region ØST?

Den endringen som har skjedd de siste 5-6 årene, hvordan vi har klart å snu underskudd til overskudd. Hvordan vi har klart å bygge opp et seriesystem som er oversiktlig og fungerer fra bredde til elite, og at vi gikk vekk fra kretslag til SPU. Det siste var veldig smart om man ønsker å utvikle basketball for flere enn noen få. Og i år fikk vi sluttspill også for bredde, det var veldig bra.

 

Hva mener du at forbundet bør prioritere de neste 4 årene? (strategiplanen)

Vi tror at det er viktig at hver klubb får et tilstrekkelig geografisk område slik at medlemsmassen kan bli stor nok til profesjonell drift. På denne måten kan den enkelte klubb lage bedre tilbud og vi kan bedre konkurrere mot andre aktiviteter. Så bør forbundet tilby klubbene profesjonelle tjenester som vi selv ikke har mulighet til å ansette, eller leie inn. Skjetten skulle gjerne kjøpt en del av en stilling til noen som kunne solgt reklame for oss. Vi har masse sponsormuligheter, men ikke tid til å gjøre noe med det. Vi skulle gjerne kjøpt noen designere, som kunne hjulpet oss å profilere klubben bedre og styrket oss i kommunikasjonen med omverdenen. Vi er ikke proffe på markedsføring og trenger hjelp!

 

Hva mener du at Region ØST bør prioritere de neste årene?

Fortsette det gode arbeidet dere gjør, og hjelp oss til å bli enda proffere i fremtiden. Om ikke forbundet kan engasjere noen vi kan leie inn til markedsføring og spons, så er det flott om dere kunne hjelpe til.

  

Hva er din visjon for Basket Norge?

At basketball skal bli en idrett som er en naturlig del av oppveksten for alle, enten man satser på elite eller bredde.

  

Hvordan kan vi bli bedre?

Grip mulighetene, det er masse barn der ute som vil være med om vårt tilbud er godt nok.

 

 

 

Lederspalten - les om flere her

Lommedalen IL Basket - Bror Just Andersen

Raumnes & Årnes IL Basket - Sivert Røseid