E1D56082-0FE8-4A85-8982-68EB47ABCB48.jpg
foto: privat/privat

Snø i mai – hva gjør det?

Ting er blitt satt på vent frem til det blir ansett som forsvarlig å begynne igjen i disse koronatider. Dette gjelder også for de som driver med basketball på høyest nivå i landet, og på en plass hvor det i skrivende stund daler ned med snø i mai, så kan det by på ekstra utfordringer. –Viktigste er å holde hjulene i gang og være i aktivitet, sier Stormkaptein Simen Samuelsen.

– Det kan på det meste komme 10–20 cm snø i løpet av 24 timer, heter det i varselet. Så mulighetene for å kunne spille utebasket blir ikke akkurat høyere.

 

– Det er vel den største forskjellen fra oss her i nord og søringan. Det er få baner som er dekket med mindre enn en meter snø. Men det får vi ikke gjort noe med og vi kan ikke la det stoppe oss, fortsetter Samuelsen.

På spørsmål om hvordan laget får trent er talen klar. –Gutta bruker snøen til sin fordel. Noen har startet med toppturer, og noen kjører på i lysløypa med langrennski.

 

Medkaptein Johannes Lange er en av de som har benyttet muligheten til å komme seg på noen toppturer, og tror absolutt det bidrar positivt til formen før ny sesong.

– Man kjenner fort hvor mye bedre form man blir i. Allerede etter første topptur kjenner man resultater. Johannes holder godt tempo oppover bakkene, og pulsen bikker 180. Nedover blir det rom for mer statisk arbeid. Det er definitivt aspekter ved denne type trening som har overføringsverdi til basketen.

 

Storms treninger har ikke bare foregått i snøen. Flere av spillerne har investert i hjemmetreningsutstyr. Samuelsen har kjøpt en boksesekk og boksehansker. –  Å prøve noe nytt som for eksempel boksing gjør treningen morsom for meg.

 

Forrige uke var første gangen eliteserielaget fikk komme tilbake til Tromsøhallen etter at FHI og kommunen besluttet å lette litt på restriksjonene. Tilbakekomsten bar forbehold om strenge regler, som at det kun var tillatt med en spiller på hver kurv, og det er ikke tillat med deling av ball eller utstyr. Det er ikke helt det samme ifølge Lange. –Det var fint å få vært samlet som et lag igjen, selv om det var under uvanlige omstendigheter. Vi ser frem til å få være mer samlet fremover nå som det lettes litt på reglene, så vi får vært sammen som et lag.

 

Når det blir ny BLNO-sesong er fortsatt uklart, men «uværet fra nord» er klar når det skjer.