RN PrebenStrende.png
​Preben Strende i aksjon i Tromsø Storm sin kamp mot Ammerud tidligere i høst

Fra Harstad til Tromsø for å satse

Vi har tatt en prat med Harstadgutten Preben Strende, som er inne i sin første sesong på eliteserienivå med Tromsø Storm. Etter 10 kamper snitter 19 åringen 3,8 poeng og 1,7 returer.
 

– Jeg har lyst å satse på basketball, og det er ikke akkurat så bra muligheter til det i Harstad, så for å fortsette måtte jeg komme hit, sier Strende til Region Nord.

 

Med en far som selv har spilt basketball ble det etterhvert naturlig at han skulle følge i faren sine fotspor. Frode Strende har spilt for både Ammerud, Fjellhamar og Harstad Vikings på eliteserienivå.

 

– Jeg startet med å spille fotball, men synes det var kjedelig. Så startet pappa lag på Kanebogen skole og resten er historie.

 

I fjor var Preben på utvekslingsstudent i Alaska, USA, der han også spilte for high school-laget sitt, Kenai Kardinals. En opplevelse som han forteller ga mersmak.

 

– Det var en fantastisk opplevelse, skikkelig amerikansk skoleånd der alle på skolen fulgte med på skoleidretten, var på kamper og brydde seg. Alaska er jo litt for seg selv også i forhold til resten av USA så var mange utenfor skolen som fulgte med på kampene også.

 

Preben har kombinert satsingen på basketball med lærling som tømrer. En vanlig dag for Preben innebærer jobb fra kl07 til 16, så vekttrening, før det på kvelden er basketballtreninger. Han er veldig glad for å ha kjæresten som også er fra Harstad med seg her i Tromsø. Hun er student og Preben sier at «det er godt å dra til henne etter lange dager». Strende er ikke helt ukjent med basketballmiljøet i Tromsø da han pendlet for å spille med U19 i norgesmesterskap forrige sesong under Baard Stoller. Steget opp til eliteserienivå har han tatt med strak hand.

 

– Man merker jo på at det er høyere nivå, men jeg trives veldig og er blitt godt tatt imot. Så er det artig og bli kjent med de andre. Jeg har jo spilt med Aron (Finstad) ganske lenge ettersom vi begge er fra Harstad og spilte sammen før jeg dro til Alaska, så det er absolutt greit å ha noen man har spilt med før.

 

Sammen med lagkamerat Tord Berge er Preben med om å kjempe om en plass til det nye U20-landslaget som skal til EM i Tbilisi. På framtidsplanene er han også veldig klar.

 

– Målet er å bli best mulig og se hvor basketball kan ta meg. Jeg har et ønske om å spille i utlandet og føler at jeg har god tid på meg til å klare det. Jeg skal fortsette å jobbe så vil resultatene komme.

 

Vi ønsker Preben lykke til videre på ferden sin sammen med Tromsø Storm!