Kevin Juhl-Thomsen (avbildet) vil være trenerutvikler for kurset
Kevin Juhl-Thomsen (avbildet) vil være trenerutvikler for kurset

Første digitale trener 1-kurs

Region Nord basket har jobbet i lag med NBBF for å digitaliser kurs for å gjøre de mer tilgjengelig for region nord. Styret i region nord har et ønske om å øke kompetansen i regionen. Nå er det endelig klart for det aller første digitale trener 1-kurset sammen med trenerutvikler Kevin Juhl-Thomsen. Kurset vil bestå av fire kvelder med webinar og en helgesamling. Forut for hvert webinar blir det forberedelse (video og oppgave) og i etterkant en «etterarbeidsoppgave»/evaluering.

– Vi mangler trenere og regiondommere, dette må vi få endret. Det er ordene som lyder fra nestlederen fra NBBF Region Nord, Anita Lervik. Hun er den som har hatt tett dialog med forbundet og mye av grunnen til at dette tilbudet nå er kommet. I en tid hvor digitale møter har blitt en vane for mange, lar det oss nå se på alternative måter å jobbe. Noe på grunn av pandemien, men også for en region med lange strekninger mellom klubber. Derfor lansereres den nå, som den første regionen i Norge integrert trener 1 kurs. –Dette er banebrytende i norsk idrett, der man ønsker fysiske kurs og ser nå at man må endre på dette, fortsetter Lervik.

Om det blir en suksess får vi vente og se, om den praktiske delen av kurset vil være tilstrekkelig vil vi finne ut. I dette som vil være en "test" for fremtidige kurser vil påmeldte ha gleden over at det er gratis. –Vi håper å få så mange deltakere at klubbene i nord ikke trenger å tenke på trenerkabalen neste sesong. vi vet det er mange kompetente trenere som trenger kompetansepåfyll, dette prøver vi å bøte på med når vi nå tilbyr gratis trener 1 til regionen, sier Lervik.
 
Region nord jobber også med å få digitale dommerkurs for å øke dommertilgjengeligheten.
 
Kurset er lagt opp som følgende:
Webinar
14. oktober kl 17 - 21
28. oktober kl 17 - 21
11. november kl 17 - 21
25. november kl 17 - 21

Samlingshelg i Tromsø
15. januar kl 18 - 21
16. januar kl 10-13 og 14-16
17. januar kl 10-13 og 14-16
 
Ønsker du å være med på kurset gjelder det å være raskt ute da det er 16 tilgjengelige plasser! For påmelding trykk her