Rullestolbasket

Toppilde RSB-01.png
Rullestolbasket er et t​​​ilbud til deg med nedsatt funksjonsevne og med interesse for en spennende, engasjerende og sosial idrett med mye fart og spenning.

R​​​​ullestolbasket ble først opprettet som et tilbud til krigsveteraner i USA, men har spredd seg over hele verden og er nå den største lagidretten i Paralympics. Basketball spilles etter et sett med regler, på en offisiell bane og med en offisiell ball som er lik uansett om man står på to ben eller sitter i en rullestol. Det vil si at det er lett å spille både for personer med funksjonsnedsettelser og for funksjonfriske.​

I Norge har vi 8 etablerte lag, og et par grupper som er i oppstartsfasen.

Lagene er i Bergen, Oslo, Trondheim, Søgne/Mandal og Ålesund. Fem av lagene spiller i lokale seriespill, og samtlige lag/grupper har ukentlige treninger. Deltagelse på kamp er selvsagt frivillig, men mange synes at det er både gøy og motiverende å spille kamper.​

Hvert år arrangeres Hansa Cup i Bergen. Dette er Norges største basketballturnering og rullestolbasket er selvsagt inkludert. Norges Basketballforbund arrangerer også en nasjonal rullestolbasketsamling hver høst som er en god mulighet til å treffes, bli kjent med spillere fra andre deler av landet og få litt faglig in-put. Lagene våre deltar også på ulike turneringer i Sverige.

Vi har et samarbeid med Mainmove Sport AS, som er NBBFs offisielle rullestolleverandør. Alle lag tilhørende forbundet kan også søke om reisestøtte gjennom Mainmovefondet. Mainmovefondet åpnes for søknader vinteren 2020.

Dersom du er interessert i rullestolbasket, anbefaler vi deg å bli med i facebook-gruppen Rullestolbasket i Norge. Her kommer det masse tips, nyheter og forespørsler, så dette er en bra gruppe å være medlem av.

Her kan du se rullestolbasket i praksis:
Canada vs. Australia Kvinnenes IWBF VM 2014
De offisielle RSBasketreglene finner du her.

Gi rullestolbasket en sjans! Du er hjertelig velkommen!

Henriette Goksøyr
 

Henriette Goksøyr

Utviklingskonsulent Vest

E-post: henriette.goksoyr@basket.no
Mobil: 995 64 645