Norges Basketballforbund / Paraidrett / Rullestolbasket
Toppbilde RSB-samling.jpg

Rullestolbasket

Rullestolbasket er et t​​​ilbud til deg med funksjonsutfordringer og med interesse for en spennende, engasjerende og sosial idrett med mye fart og spenning.

R​​​​ullestolbasket ble først opprettet som et tilbud til krigsveteraner i USA, men har spredd seg over hele verden og er nå den største lagidretten i Paralympics. Basketball spilles etter et sett med regler, på en offisiell bane og med en offisiell ball som er lik uansett om man står på to ben eller sitter i en rullestol. Det vil si at det er lett å spille både for personer med funksjonsnedsettelser og for funksjonfriske.​

Dersom du er interessert i rullestolbasket, anbefaler vi deg å bli med i facebook-gruppen Rullestolbasket i Norge. Her kommer det masse tips, nyheter og forespørsler, så dette er en bra gruppe å være medlem av.

Gi rullestolbasket en sjans! Du er hjertelig velkommen!

Vil du starte rullestolbasketaktivitet? Les hva vi tilbyr nye grupper her.

 

Lagene befinner seg i Bergen, Oslo, Trondheim, Søgne/Mandal og Ålesund. Fem av lagene spiller i lokale seriespill, og samtlige lag/grupper har ukentlige treninger. Deltagelse på kamp er selvsagt frivillig, men mange synes at det er både gøy og motiverende å spille kamper.​

Kontaktinfo:

Ammerud

Treninger i Apaløkka idrettshall
E-post: ammerudbasket1970@gmail.com

 

Bergen Wheelers

Treninger i Olsvikhallen
E-post: contact.us.wheelers@gmail.com

 

Kirkevoll Basketballklubb

Treninger i Haukelandshallen
E-post: webmaster@kirkevoll.no

 

Trondheim Basketballklubb

Treninger i Vikåsenhallen
E-post: leder@tbbk.no

 

Søgne og Mandal

Treninger i Gamle Mandalshallen
E-post: gustav@sorcup.no

 

Sula Sportsklubb Wheelers (Ålesund)

Treninger i Solevågshallen
E-post: wheelers@sulask.no

 

Lågen Sportsklubb

Treninger i Lillehammer
E-post: torstein_a@hotmail.com
Facebook-side

 

Hansacup
Hvert år arrangeres Hansa Cup i Bergen. Dette er Norges største basketballturnering og rullestolbasket er selvsagt inkludert. Norges Basketballforbund arrangerer også en nasjonal rullestolbasketsamling hver høst som er en god mulighet til å treffes, bli kjent med spillere fra andre deler av landet og få litt faglig in-put. Lagene våre deltar også på ulike turneringer i Sverige.

 

Mandal cup og samling
Informasjon kommer.

 

Rullestolbasketsamlingen
Se egen side.

Vi har et samarbeid med Mainmove Sport AS, som er NBBFs offisielle rullestolleverandør. Alle lag tilhørende forbundet kan også søke om reisestøtte gjennom Mainmovefondet. Mainmovefondet er nå åpnet for søknader.

Lenke til søknadskjema finner du her.

De offisielle RSBasketreglene finner du her.

Starte nytt rullestolbaskettilbud.

International Wheelchair Basketball Federation (IWBF) er den overordnede organisasjonen for rullestolbasketball i verden.

IWBF er en ideell organisasjon hvis formål er å tilby muligheter for personer med funksjonshemninger i underekstremiteten til å spille rullestolbasketball.

Lenke til International Wheelchair Basketball Federation

Her kan du se rullestolbasket i praksis:

Henriette Goksøyr
Henriette Goksøyr
Utviklingskonsulent Vest