Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Retningslinjer for strømming og deling av bilder og video av barn
basketiskolen.jpg

Retningslinjer for strømming og deling av bilder og video av barn

Det er ikke like enkelt å vite hva som er lov og ikke når det kommer til strømming og deling av bilder og video av barn som deltar på basketarrangement. Vi vil i denne artikkelen informere om veien videre etter strømmeutvalgets anbefalinger og retningslinjer for deling av bilder og video.

Når det kommer til retningslinjer for deling av bilder og video ber vi alle lese og følge følgende retningslinjer og anbefalinger: Publisering av bilder og video av barn Som hovedregel skal vi vise aktsomhet og være restriktive når det kommer til deling av bilder og video, er man usikker, kontakt NBBF.

 

Strømming, strømmeutvalget, NIF og veien videre

Det var i januar idretten kunngjorde at strømming av ungdomsidrett ble satt på pause. I mars publiserte vi en oppdatering: Om strømming, pausen og veien videre.

Det er nå påstartet et arbeid for å sette nye retningslinjer, dette arbeidet vil gjøres med ggrunnlag i strømmeutvalgets anbefalinger og NIFs vurderinger.

 

Frem til det arbeidet er ferdig skal vi fortsatt forholde oss til det som ble kommunisert i mars 2023:

  • Kamper i U19 klassene og eldre kan strømmes
  • Kamper i NM-sluttspill U19 kan strømmes
  • Alle kamper i bredde seniorklasser kan strømmes
  • I tillegg vil alle kamper i klasser av allmenn interesse bli strømmet eller vist på TV hos de ulike rettighetshaverne, eksempelvis BLNO, BLNO sluttspill, BLNO kvalifisering, Streetbasket Festivalen, NM-veka, øverste regionale seniornivå og landskamper på alle nivåer.

Spillere under 18 år som deltar i kamper i følgende klasser kan ikke reservere seg mot visning da de ikke naturlig tilhører nevnte årsklasse eller spiller kamper som vurderes som kamper av allmenn interesse:

BLNO, Nasjonal 1.divisjon, Ungdoms-NM (gjelder bare U19), Streetbasket Festivalen, landskamper på alle nivåer og øverste regionale seniornivå.

 

*= OBS! Utenom i kamper av allmenn interesse kan alle spillere reservere seg mot visning. Reservasjonen skjer ved enkle klikk og gjøres anonymt, og sørger for at kampen ikke strømmes. Les mer om reservasjonsløsningen her.

Les mer om MyGames personvernrutiner her.

Vi anmoder samtidig om at ingen andre aktører eller privatpersoner filmer eller strømmer kamper i den kommende perioden, uansett alder og nivå.

 

Spøsmål til dette kan rettes til

Espen Andrè Johansen
Espen Andrè Johansen
Generalsekretær