Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Planlegging for oppmelding av lag til neste års UNM
Foto: Marianne Maja Stenerud
Foto: Marianne Maja Stenerud

Planlegging for oppmelding av lag til neste års UNM

Vi har i løpet av de siste ukene lagt bak oss to strålende norgesmesterskap for U16 og U19. Neste års mesterskap kan virke langt unna nå, men for dere i klubbene er det lurt å begynne å tenke på dette allerede før sommeren.

Når høsten kommer vil påmeldingen til U16NM og U19NM åpne veldig fort, og fristen vil være allerede 1. oktober. Derfor er det lurt å ha bestemt allerede før høsten om man tenker seg å melde opp lag eller ikke.

Det er også viktig at klubbene husker de formelle kravene knyttet til trenerkompetanse som gjelder for UNM. I et U16NM skal minst én trener på benken ha minst Trener 1-kompetanse, og i U19NM skal minst én trener ha Trener 2-kompetanse. Hvis verken hovedtrener eller eventuelle assistenttrenere til de aktuelle lagene i klubben har nødvendig kompetanse, må det planlegges hvilke trenere som deltar for klubben for å slippe å måtte søke om dispensasjon. Finn mer informasjon om trenerkurs her.

Det er også viktig at klubbene planlegger godt med tanke på datoer for både kvalifiseringsrunder og sluttspill. NBBF ønsker å unngå trekninger av lag, så undersøk eksamensperioder og andre ting som kan være vesentlig for troppen når dere melder på lag.

For lag som deltar i både kvalifisering og sluttspill vil deltakelse i UNM komme på rundt 5.500 kroner. Det er viktig for klubbene å ha dette med seg i budsjettering. Det er også viktig at deltakende klubber beregner for at det vil bli gjennomført reisekostnadsfordeling, og at selv om man spiller i den regionen der mesterskapet blir avholdt må belage seg på å betale reisekostnadsfordeling for at det skal bli rettferdig for alle deltakende lag.

Turneringshelger:
Kvalifisering U16NM og U19NM               24.-26. november 2023
Kvalifisering 2. runde Region Øst            23. – 25. februar 2024
U19NM sluttspill                                    19. – 21. april 2024, Hønefoss
U16NM sluttspill                                    26. – 28. april 2024, Oslo