Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Norsk basketballs "far" på æresplass i Nadderudhallen
Jan Petter Hansen - "Piter" - er blitt hedret med egen plakat på veggen i Nadderudhallen. I midten NBBFs visepresident og mangeårig Sandvika-spiller Tor Christian Bakken, som hadde Piter som lærer på Valler gymnas på begynnelsen av 70-tallet. Til høyre tidligere Bærum BBK-spiller Tore Vik, som tok initiativet til å innlemme NBBF-veteranen i hallens "Hall of Fame". Bildet på plakaten er tatt av Budstikkas fotograf Karl Braanaas

FOTO: GUNNAR BERG
Jan Petter Hansen - "Piter" - er blitt hedret med egen plakat på veggen i Nadderudhallen. I midten NBBFs visepresident og mangeårig Sandvika-spiller Tor Christian Bakken, som hadde Piter som lærer på Valler gymnas på begynnelsen av 70-tallet. Til høyre tidligere Bærum BBK-spiller Tore Vik, som tok initiativet til å innlemme NBBF-veteranen i hallens "Hall of Fame". Bildet på plakaten er tatt av Budstikkas fotograf Karl Braanaas FOTO: GUNNAR BERG

Norsk basketballs "far" på æresplass i Nadderudhallen

55 år etter at han ble valgt til første formann i Norges Basketballforbund, hedres Jan Petter Hansen (85) med plass i Nadderudhallens "Hall of Fame".

I 2021 fikk Nadderudhallen - basketballens storstue i Bærum - sin egen "Hall of Fame". På plass kom bannere og lagbilder av alle de 25 lagene fra Bærum BBK, Sandvika BBK og Bærum Basket som var blitt norgesmestere og hadde hatt Nadderudhallen som hjemmebane. I fjor kom det 26. bildet opp på veggen, da Bærum Baskets kvinnelag sikret seg NM-gull.

Nå er også den store veteranen i norsk basketball - Jan Petter Hansen, for mange bare "Piter" - beæret med plass i det celebre selskapet på veggen i Nadderudhallen. 

Piter hadde en finger med i det meste i pionértiden på 60- og 70-tallet, og kan vise til en imponerende merittliste:

- pådriver for etableringen av Bærum BBK i 1963 - æresmedlem i 1968

- pådriver for etableringen av Sandvika BBK i 1967 - æresmedlem i 1977

- initiativtager til opprettelsen av Norges Idrettsforbunds utvalg for basketball i 1965

- første formann i Norges Basketballforbund i 1968

- første formann i Oslo Basketballkrets i 1969

Piter var også medlem i både plankomiteen og byggekomiteen for Nadderudhallen, som ble åpnet i 1969.

I 1983 ble han som førstemann tildelt Norges Basketballforbunds hederstegn for fremragende innsats for norsk basketball.