Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Nærmer seg sluttspillform
Asker Aliens-spillerne hadde en stri tørn med å holde Julie McCarthy unna returer og skudd. Her har Bærum-kapteinen sluppet fri igjen, selv om Ingrid Selvik (til venstre), Fredrikke Hylen (bak) og Ina Marie Ekholt spiller tett og aggressivt forsvar.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Asker Aliens-spillerne hadde en stri tørn med å holde Julie McCarthy unna returer og skudd. Her har Bærum-kapteinen sluppet fri igjen, selv om Ingrid Selvik (til venstre), Fredrikke Hylen (bak) og Ina Marie Ekholt spiller tett og aggressivt forsvar. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Nærmer seg sluttspillform

– Det viktigste nå er å spille hver kamp bedre sammen som lag, etter våre små dupper et par ganger i år. Vi trenger selvtillit og det fikk vi i dag, mente Bærum-kaptein Julie McCarthy etter at Asker Aliens var slått i Nadderudhallen.

Bærum – Asker Aliens 67-59

Noen vakker angrepskamp ble det aldri, men hjemmelaget stoppet Asker og etter hvert også Tayler Bennett og kontrollerte inn til 67-59, en revansj for tapet i Leikvollhallen 4. januar (53-78) da Bærum riktignok manglet både McCarthy og Abbey Hoff.

Dermed har Bærum 2-1 i innbyrdes oppgjør mot Asker, mens tabellen inntil videre er skjev med Asker (13-6) på andreplass og Bærum (12-5) som nummer tre, men med to kamper mer å spille.

Men Bærum har igjen Ulriken som Asker er ferdig med, og uten å kunne forskuttere enda en Ulriken-seier kan mye tyde på at kamp fire mellom Bærum og Asker i Nadderudhallen 26. mars bestemmer plasseringene 2 og 3.

Uten at det spiller så stor rolle, annet enn prestisje og at sølvmedaljer tross alt er gjevere enn bronsemedaljer.

 

Møtes i NM-semifinale?

Samtidig styrer de to lagene mot NM-semifinale-møte lørdag 15. april, et NM som spilles i Nadderudhallen.

Sånn sett tok Bærum et langt steg i riktig retning og ser ut til å nærme seg sluttspillform.

– Det er alltid gøy å spille mot Asker, det er et sterkt fysisk lag og (Tayler) Bennett en veldig solid spiller. Vi sliter heftig med å stanse henne i dag, erkjente Julie McCarthy.

– Men jeg syns ungjentene våre gjør en god jobb og hele laget stepper opp, sa lagkapteinen.

29-åringen begynner å nærme seg fjorårsform selv også. Denne gangen ble det 14 poeng, 10 returer og 3 blokker på den 1,90 m lange centeren, i et Bærum-lag hvor fire spillere kom opp i tosifret score.

 

Jokeren Hjelde

Hjemvendte Tiril Rokne Hjelde er blitt akkurat den jokeren tittelforsvarerne håpet hun skulle bli. I sin andre kamp etter comebacket i blått ble 22-åringen mestscorende for Bærum med 16 poeng etter sterke driver og 3 av 5 på trepoengere – pluss et par lekre assists på inbound-pasninger.

– Vi er så takknemlige for å ha tilbake Tiril. Hun setter viktige skudd i kritiske tidspunkt, men er først og fremst en ydmyk type som alltid tenker på lagets beste.

– En veldig sterk ressurs å ha inn mot sluttspillet, fastslo kaptein McCarthy.

 

Bennett ensom stjerne

Tayler Bennett dominerte lenge kampen. BLNOs toppscorer sørget for Askers siste ledelse i kampen med scoringen til 40-39 og hadde da stått for 27 av lagets 40 poeng.

Resten av Asker hadde en angrepskamp under pari og slet mot Bærums aggressive og robuste forsvar.

– Det ble tøft, de steppet opp forsvaret spesielt på meg etter hvert. Vi har gode og dårlige dager, men må arbeide mer med skuddene våre, presiserte 24-åringen som stoppet på 33 poeng: 2 av 3 trepoengere, 9 av 15 topoengsskudd og 9 av 10 straffer.

 

Lav score og mye bom

Men begge lag strevde med lav treffprosent, og det ble mest av alt en forsvarskamp, noe scoren forteller om.

12-14 etter første periode, 11-6 (!) i den tredje og 17-15 i den fjerde, bare andreperioden med 27-24 til Bærum bød på litt løssluppen angrepsbasket og høyere treffprosent.

Men Bærum hadde 41 prosent treff på topoengere og Asker 38, begge lag skjøt bort langt mer enn de traff.

Asker hadde i tillegg 3 av 17 på trepoengere.

Gjestene vant returstatistikken 45-40 og matchet Julie McCarthy og Makana Stone tøft inside. Stone hadde 12 poeng, 8 returer og 4 assists,

Abbey Hoff satte 2 av 5 treere og hadde 14 poeng og 4 assists.

 

– Snurper igjen sekken

– Vi er ikke så opptatt av om vi blir nummer 2 eller 3 i ligaen, mer av prestasjon og at vi må ha en utvikling i spillet vårt, sa Ola Gravem Knutsen.

– I dag vinner vi fordi vi greier å snurpe igjen sekken defensivt i de to siste periodene, men vi gjorde en altfor dårlig jobb på Bennett før pause da hun fikk altfor mye rom til å gjøre det hun ville. Vi gikk inn for å «tighte» det inn og fikk begrenset henne til 8 poeng i de to siste periodene. Og da hun ble tatt vekk, fikk de problemer med å finne scorerne, sa Bærum-treneren.

– Vi er bedre defensivt enn offensivt og har fortsatt et potensial vi må jobbe med i angrep, med tanke på bevegelser og samspill, la han til.

 

Rykket fra

Bærum satte inn et rykk da de gikk fra 43-42 til 50-42 i slutten av tredje periode og festet grepet med 55-46 og 61-50 i fjerdeperioden, begge ganger etter 3-poengstreff fra Tiril Hjelde.

Asker klarte å komme ned til 7 poeng igjen (61-54), men Abbey Hoff drivet inn 63-54 og Makana Stone la to straffer til 65-54 med 1:19 igjen og sikret hjemmelagets seier.

 

Poengscorere Bærum – Asker Aliens (67-59):

Bærum: Tiril Rokne Hjelde 16, Abbey Hoff 14, Julie McCarthy 14, Makana Stone 12, Lea Heiene Tveteraas 7, Bodil Brokhaug 2, Selma Deisz 2.

Asker Aliens: Tayler Bennett 33, Ingrid Selvik 9, Siri Granheim 4, Hannah Reynolds 4, Ina Marie Ekholt 3, Julie Skorpen 2, Karianne Øysted Sørbye 2, Fredrikke Hylen 2.