Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Nå kan Asker håpe og tro
Ludvig Bergh i en drive mot Nick Kervens (til venstre), Jacquez Henderson og Jacob Tryon i Leikvollhallen onsdag. Asker Aliens-kapteinen endte med 9 poeng, 8 returer og 3 assists da Oppsal ble slått 74-61.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ludvig Bergh i en drive mot Nick Kervens (til venstre), Jacquez Henderson og Jacob Tryon i Leikvollhallen onsdag. Asker Aliens-kapteinen endte med 9 poeng, 8 returer og 3 assists da Oppsal ble slått 74-61. FOTO: ERIK BERGLUND

Nå kan Asker håpe og tro

– Det var helt nødvendig å vinne og jeg syns vi var veldig bra til tider, sa Per Tøien. Asker Aliens kontrollerte fra start til mål i «skjebnekampen» mot Oppsal, ledet med 22 på det meste og er nå bare én seier bak Oslo-laget som holder niendeplassen.

Asker Aliens – Oppsal Panthers 74-61

Gimle – Fyllingen 69-67

Centrum Tigers – Bærum 55-87

Med tap hadde Asker vært tre seire bak Oppsal, i realiteten fire på grunn av 1-2 i innbyrdes oppgjør. Nå har Tøiens menn i stedet 2-1 på laget de må passere på tabellen for å unngå å måtte spille kvalifisering i Trondheim for å beholde BLNO-plassen.

Det betyr at Asker Aliens må vinne én kamp mer enn Oppsal, begge lag har ni gjenstående kamper.

– De har det nok litt lettere enn vi har, mener Asker-treneren om kampprogrammet.

 

Til Trondheim og Bergen

Situasjonen KAN bli vanskeligere allerede etter førstkommende helg, når Oppsal skal møte tabelljumbo Nidaros Jets i Trondheim og Asker skal til bortekamper mot Frøya og Gimle i Bergen.

Deretter har Asker to særdeles viktige hjemmekamper mot Ammerud og Centrum Tigers i løpet av tre dager, mandag 13. og onsdag 15. februar.

– Vi må bare være fokuserte og stabile. Det kommer til å bli de samme tøffe kampene hele veien, mener Amir Yusuf.

Hjemmelagets 2,07 m lange center ble en matchvinner mot Oppsal. 24-åringen dominerte stort i første del av kampen og endte med 20 poeng, 15 returer og 3 blokker.

 

– Ikke noen lett match

Oppsal skuffet og tapte for andre gang på halvannen måned i Leikvollhallen. Men de blå og hvite fra Oslo Øst er fortsatt i førersetet i kampen om niendeplassen som betyr ny sesong i BLNO – uten kvalifisering.

– Vi kan spille på høyt nivå, men også mye lavere enn vi er kapable til – og i dag var det som sist gang her i hallen, en nedtur. Vi slo jo Tromsø og har spilt jevnt i flere kamper, men dette var surt, fastslo Thomas Ble.

– Men vi har overtaket på Asker så langt, samtykket Oppsal-kapteinen.

– Nå gjelder det å ta seieren i Trondheim lørdag.

– Nidaros spiller hjemme og vi ser ikke på det som noen lett match i det hele tatt, men jeg syns vi bør ta den, sa Ble, som bidro med blant annet 17 poeng, 5 steals og 3 assists mot Asker.

 

Ledet med 22 poeng

Hjemmelaget festet grepet allerede i første periode med 17-6-ledelse og var 22 poeng foran på det meste (58-36), mot slutten av tredje periode.

Oppsal løftet seg i fjerdeperioden, var mer aggressive og forsvar og tok innpå med en 11-0-run til 58-47 – men kom ikke nærmere enn det.

Ludvig Bergh fant Joshua Hart som satte inn to poeng, før Amir Yusuf fikk inn en steal og Hart med en knallhard «baseball»-pasning frispilte Tom Dumont til en heftig dunk: 62-47 og full Asker-kontroll igjen.

 

– Var skjerpet

– Nøkkelen var forsvarsspillet fra start i kampen, mente Per Tøien.

– Vi klarte å stoppe Oppsals penetreringer, for det er ikke et lag som ser etter å skyte først, de ser etter penetreringer. 17-6 etter første periode var veldig bra, og vi visste at det ville bli vanskelig hvis vi ga dem en «run» i andre periode. Men da var vi skjerpet og klarte å holde avstanden og øke, presiserte Asker-coachen.

Ved siden av Amir Yusuf var det spesielt Oliver Bergstad som markerte seg hos Asker. 18-åringen traff sine to 3-poengsforsøk, endte på 12 poeng og 7 returer og hadde i tillegg 2 blokker, 2 steals og 2 assists.

 

Poengscorere Asker Aliens – Oppsal Panthers (74-61):

Asker Aliens: Amir Yusuf 20, Oliver Bergstad 12, Tom Dumont 12, Joshua Hart 10, Ludvig Bergh 9, Jørgen Kjesbu 7, Chiemeka Okeke-Nwakamma 4.

Oppsal Panthers: Thomas Ble 17, Jacob Tryon 15, Etienne Nasser Aspevik 6, Jacquez Henderson 6, Nick Kervens 6, Fredrik Hårstad Trana 6, Isac Ashraf Angelsen 5.

 

Fyllingen-selvmål ga Gimle-seier

Fyllingen hentet inn hjemmelagets 18-poengsledelse i Gimlehallen og var foran med 2 poeng tidlig i 4. periode og 65-64 med under 2 minutter igjen å spille.

I et dramatisk siste minutt utlignet Nikola Skouen til 67-67, før avgjørelsen falt en uheldig Ivars Zvigurs nådde høyest på returen etter en 3-poengsbom fra Espen Fjærestad, men presset av Jørgen Odfjell la en «tip-in» i egen kurv – 10 sekunder før slutt.

Dermed vant Gimle 69-67 etter et Bergen-oppgjør med store svingninger. Hjemmelaget var foran med 18 poeng (33-15) etter en 14-0-start i andre periode, men Fyllingen kom sterkt tilbake.

Nikolas Skouen ga gjestene ledelsen 55-53 tidlig i fjerdeperioden, Devin Gilligan la inn 57-55.

Gimle så ut til å ha avgjort med en 9-0-run til 64-57, men da slo Fiifi Aidoo til. Fylligens finsk-ghanesiske pointguard la først en trepoenger, så to poeng og deretter en ny treer: 8-0 til Aidoo og gjestene var foran igjen med 65-64!

Mikkel Kolstad satte én av to straffer og Jørgen Odfjell to av to etter å ha blitt feilet i en drive (67-65), før Skouen utlignet og Gimle til slutt var ytterst heldige med å få inn den avgjørende scoringen.

Dermed holder Gimle (18-5) seg fortsatt rett bak Kongsberg Miners (20-4), mens Fyllingen (15-8) har et lite overtak på Frøya (15-9) og Tromsø Storm (14-8) i kampen om tredjeplass og bronsemedaljer i seriemesterskapet.

Mikkel Kolstad var kampens ledende spiller med 20 poeng (5 av 9 på trepoengerne) og 6 assists, pluss 5 returer og 3 steals.

Milovan Savic hadde 13 poeng, 7 returer og 4 assists.

Fyllingen hadde Devin Gilligan tilbake fra karantene og Fiifi Aidoo etter skade, og begge var solide i Gimlehallen. Gilligan med en double-double etter 15 poeng og 10 returer, Aidoo med en sterk kamp og 14 poeng og 3 assists.

Niko Skouen var både mestscorende og mest effektiv hos gjestene med sine 18 poeng, 4 assists og 4 returer.

 

Poengscorere Gimle – Fyllingen (69-67):

Gimle: Mikkel Kolstad 20, Milovan Savic 13, Espen Fjærestad 11, Jørgen Odfjell 11, Dante Thompson 7, Kristoffer Gjerde Sætren 4, Reidar Greve 3.

Fyllingen: Nikolas Skouen 18, Devin Gilligan 15, Fiifi Aidoo 14, Ivars Zvigurs 8, Peter Bullock 4, Michael Steadman 4, Haakon Heradstveit 2, Jacob Røysland 2.

 

Enkelt for Bærum: 87-55

Med Eric Gilchrese tilbake hadde Bærum ingen problemer med å revansjere tapet for Centrum Tigers (73-85) for ti dager siden. I Vulkanhallen vant gjestene komfortabelt 87-55 etter 28 poeng fra Stian Mjøs.

Gilchrese nøyde seg med 21 minutter i onsdagens kamp, men markerte seg med 11 poeng, 6 returer, 4 assists, 4 steals – og som leder i et forsvar som ga Centrum store problemer.

Mjøs satte 7 av 11 trepoengere og hadde i tillegg 7 assists og 3 steals. Sjur Dyb Berg ruvet med 17 poeng, 15 returer, 4 assists og 4 steals, mens Petar Kutlesic var dominerende hos Centrum Tigers og endte med 15 poeng og 15 returer.

Bærum har fortsatt Steffon Mitchell og Raivis Scerbinskis på skadelista, mens Centrum denne gang måtte klare seg uten Christoffer Heggelund, Giorgos Kotrotsios og Marcus Barnett.

 

Poengscorere Centrum Tigers – Bærum (55-87):

Centrum Tigers: Petar Kutlesic 15, Oliver Bojang Visnes 12, Johannes Dolven 10, Pat Dickert 7, Ulrik Stranger-Johannessen 6, Laurence des Bouvrie 3, Øyvind Torsetnes 2.

Bærum: Stian Mjøs 28, Sjur Dyb Berg 17, Oscar Hellebust 13, Eric Gilchrese 11, Ludvik Mürer Bergseng 5, Fredrik Kleivdal 4, Jonas Øye Hansen 3, Gaute Haugen 2, Herman Ingstad 2, Amar Pinjo 2.