Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Håper svinner for Asker
Oscar Hellebust fikk etter hvert mer oppmerksomhet fra Asker Aliens-forsvaret, men endte likevel med 31 poeng etter å ha satt 7 av 12 trepoengere, 3 av 7 topoengsskudd og 4 av 5 straffer - i tillegg til 4 steals og 2 assists. Her er det Eldar Alagic (til venstre), Jørgen Kjesbu og Niklas Sandström som passer på 16-åringen.
FOTO: ERIK BERGLUND
Oscar Hellebust fikk etter hvert mer oppmerksomhet fra Asker Aliens-forsvaret, men endte likevel med 31 poeng etter å ha satt 7 av 12 trepoengere, 3 av 7 topoengsskudd og 4 av 5 straffer - i tillegg til 4 steals og 2 assists. Her er det Eldar Alagic (til venstre), Jørgen Kjesbu og Niklas Sandström som passer på 16-åringen. FOTO: ERIK BERGLUND

Håper svinner for Asker

Asker Aliens må slå serieleder Kongsberg Miners i siste kamp i Leikvollhallen lørdag og håpe på at Oppsal taper for både Centrum Tigers og Tromsø Storm. – Vi er nødt til å gire om og kommer selvfølgelig å gjøre alt det vi kan for å slå Kongsberg, understreker Per Tøien.

Anført av franske Tom Dumont åpnet gjestene optimistisk og sterkt i Nadderudhallen, ledet 21-10 etter seks minutter og lot seg ikke stresse av at Bærum hentet inn hele forspranget med en 11-0-run i løpet av 2:30.

Asker var foran igjen både etter første periode (25-24) og tidlig i den andre (31-29) før det sprakk med en 16-0-run fra Bærum.

Aller mest på grunn av Oscar Hellebust.

Bærum hadde snudd til 39-31 da Asker tok timeout, men i løpet av drøye to minutter måtte de ta én til etter at 16-årige Hellebust hadde sørget for en personlig 9-2-run med å treffe tre av fire 3-poengere.

Så la han like godt to av to nye treere rett etter den andre timeouten og plutselig var Bærum 24 poeng foran, 58-34.

 

– Respekterte ham ikke godt nok

Det forspranget var Asker aldri i nærheten av å hente inn, selv om gjestene var nede i 11 poeng tre ganger, senest på 80-69 tidlig i fjerde periode.

– Vi må bare innrømme at vi ikke respekterte ham godt nok. All kred til Oscar, som er veldig god til å skyte. Men vi tillater at han får åpne skudd så det er litt vår skyld, mente Per Tøien.

– Vi starter kampen bra, men ender med ikke å spille ordentlig forsvar, det er jeg bare kjempelei meg for, sa Asker-treneren.

 

Må slå Kongsberg – og få hjelp 

Lagets siste håp er nå å slå serieleder (og -mester allerede i morgen?) Kongsberg Miners hjemme i Leikvollhallen lørdag – samtidig som Oppsal må tape både for Centrum Tigers i Vulkanhallen i morgen og borte mot Tromsø Storm lørdag. Skjer det, havner både Asker og Oppsal på 7 seire, og da vil Asker gå foran med 2-1 i lagenes innbyrdes oppgjør.

Laget på 10.- plass på tabellen må ut i BLNO-kvalifisering i Trondheim siste helg i mars, sammen med Nidaros Jets og to lag fra 1.- divisjon.

– Vi er nødt til å gire om fra dette her og kommer selvfølgelig å gjøre alt det vi kan for å slå Kongsberg, understreker Tøien.

 

– Fikk mange åpne skudd

Oscar Hellebust endte som toppscorer i kampen med 31 poeng etter å ha satt 7 av 12 trepoengere. Guarden fra Ullern hadde 20 poeng mot Kongsberg Miners tidlig i sesongen og 19 mot Fyllingen søndag, men 31 poeng er solid bestenotering i BLNO for 16-åringen.

– Jeg fikk mange gode og åpne skudd, Asker «kollapser» så mye på Stian (Mjøs) og Steffon (Mitchell) og de andre var veldig flinke til å finne meg, forklarte Oscar.

– Sånn er det når vi har så mange andre gode spillere, da blir det åpne skudd for meg. Vi er ganske gode i angrep nå, men det hjelper når vi slipper inn 117 som mot Fyllingen. Vi mangler jo en del sentrale defensive spillere, men må steppe opp vi andre også, presiserte han.

 

Bedre lag i Bergen?

Asker Aliens hadde egentlig gode sjanser, siden Bærum igjen spilte uten Eric Gilchrese, Sjur Dyb Berg, Raivis Scerbinskis og Emil Grosse. De lyseblå er blitt nummer seks i serien og hviler Gilchrese og Berg som begge sliter med skader. Grosse blir trolig spilleklar til helgens bortekamper mot Gimle og Frøya, mens Scerbinskis er ryggskadet og tvilsom med tanke på hele sluttspillet.

– Når vi får «alle mann alle» får vi også et forsvar på plass, sa Mathias Eckhoff.

– Med et så ungt lag som vi har i dag blir det litt for vinglete, selv om det var bra og «dialed in» fra midtveis i første periode og ut omgangen. Men jeg syns ikke vi klarte å opprettholde det.

– Vi håper jo å få med én eller to av seniorene før helgen så de får litt flere kamper sammen inn mot sluttspillet. Sjur skal ha litt mer behandling, men kunne ha spilt i dag. Eric må bygge opp litt mer selvtillit med tanke på kneet, sier Bærum-treneren.

 

Sterk skyting

Stian Mjøs hadde 21 poeng og 9 assists for Bærum, Steffon Mitchell endte på 15 poeng og 12 assists, mens lagets andre 16-åring, Ludvik Bergseng noterte seg for 12 poeng og 8 returer.

Begge lag traff 40 prosent på 3-poengerne, Bærum 15 av 37 og Asker 8 av 20 – like fullt 45-24 i Bærums favør på treerne.

Tom Dumont og Joshua Hart var mestscorende hos Asker med 19 og 18 poeng, Ludvig Bergh landet på 17 poeng etter å ha satt 5 av 7 trepoengere, mens Amir Yusuf var lagets mest effektive spiller og hadde en ny double-double med 16 poeng og 10 returer.

 

Poengscorere Bærum – Asker Aliens (109-90):

Bærum: Oscar Hellebust 31, Stian Mjøs 21, Steffon Mitchell 15, Ludvik Mürer Bergseng 12, Amar Pinjo 9, Fredrik Kleivdal 7, Brage Slott Hovstad 6, Jonas Øye Hansen 3, Alexander Eckhoff Bech 3, Scott Priestley 2.

Asker Aliens: Tom Dumont 19, Joshua Hart 18, Ludvig Bergh 17, Amir Yusuf 16, Jørgen Kjesbu 9, Niklas Sletten Sandström 6, Eldar Hjertø Alagic 5.