Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / Gimles ønskereprise
Milovan Savic spilte bare 8 minutter, men la 12 poeng og var en viktig mann da Gimle dro fra Bærum i fjerdeperioden. Her går han sterkt opp mot Sjur Dyb Berg og scorer i sitt første innhopp i første periode. Bak ser vi Dante Thompson.
FOTO: ERIK BERGLUND
Milovan Savic spilte bare 8 minutter, men la 12 poeng og var en viktig mann da Gimle dro fra Bærum i fjerdeperioden. Her går han sterkt opp mot Sjur Dyb Berg og scorer i sitt første innhopp i første periode. Bak ser vi Dante Thompson. FOTO: ERIK BERGLUND

Gimles ønskereprise

Med Milovan Savic på laget igjen trakk Gimle fram esset i kortstokken og vant overbevisende 93-77 over Bærum i den fjerde NM-semifinalen. – Han kommer inn med monsterrutine, fastslo Audun Eskeland.

Bærum – Gimle 77-93 (1-3 sammenlagt)

Som for et år siden gjorde Gimle slutt på Bærums sesong med 3-1 sammenlagt. Den gang var det i finaleserien, nå i semifinalene.

– Jeg elsker å spille mot Bærum, og må bare si det var synd det var en semifinale, jeg syns det burde vært finalen som i fjor, sa fjorårets MVP fra finalene, Milovan Savic.

– Begge lag har strevd med skader og Bærum har vel hatt fullt mannskap bare i to-tre kamper. Vi var forberedt, de var i en desperat situasjon og måtte jage oss. Vi holdt oss til gameplanen og var disiplinerte i 40 minutter, fastslo 35-åringen.

 

Midtpunktet

Centeren fra Montenegro har slitt med en meniskskade og ikke vært på banen for Gimle siden bortekampen mot Centrum Tigers i Vulkanhallen 4. mars (75-70), men viste sin betydning i Nadderudhallen. Med 12 poeng på 8 minutter og bare sin blotte tilstedeværelse.

Lederen på 205 cm var tilbake til å binde sammen de regjerende mestrene både i forsvar og angrep.

– For noen innhopp han hadde, konstaterte Audun Eskeland og ristet på hodet.

– Han setter viktige skudd og kommer inn med monsterrutine. Men han blir nok sliten av dette, og må sakte, men sikkert trene seg opp igjen. Likevel var vi ikke i tvil om at vi skulle bruke ham i dag, han hjalp oss veldig, fastslo Gimle-coachen.

 

Syk og skadet Mitchell

Bærum manglet bare Raivis Scerbinskis av sine tre importer, men publikum i Nadderudhallen fikk se en redusert utgave av Steffon Mitchell, som tydelig var sliten og som også måtte ut på benken med overtråkk på stillingen 53-55 tidlig i fjerde periode. Det var akkurat da det glapp for hjemmelaget.

– Steffon pådro seg korona i første semifinalen i Bergen, spilte her da vi vant kamp nummer to, men fikk en kjempereaksjon og var ute av senga og på trening igjen for første gang i går, fortalte Mathias Eckhoff.

– Og Eric (Gilchrese) har sannsynligvis spilt med brist i tåa siden første kampen. Så vi har ikke hatt flaks. Men dette handler om at det beste laget vant. Vi ser hvor mye mer konsekvente de er i måten å spille på. Kontinuitet betyr mye og de har kvalitet i alle posisjoner, understreket Bærum-treneren.

Samtidig var han skuffet over sitt eget lag.

– Vi spiller kritisk dårlig forsvar til tider og det virket som om vi var helt tomme for gass utover i tredje og fjerde periode, mente han.

 

– Måtte stramme inn

Audun Eskeland mente kampen hadde sett «stygg» ut.

– Det lugget lenge for oss, men vi snakket om i pausen at vi måtte stramme inn defensivt. Det følte jeg vi gjorde, og da måtte Bærum jobbe hardt for poengene. De ble jagende etter ballen, akkurat som vi ville de skulle, forklarte han.

Sjur Dyb Berg startet kampen i stor stil, hadde 19 poeng og 10 returer til pause og traff sine to første 3-poengere. Landslagsforwarden fikk mindre spillerom etter hvert, men endte med 27 poeng og 14 returer og var lenge den som holdt Bærums håp i live.

 

– Gir Gimle fleksibilitet

Stian Mjøs ble passet godt på spesielt av Mikkel Kolstad og måtte slite for sine 15 poeng, Eric Gilchrese kjempet og scoret 20, Steffon Mitchell måtte nøye seg med 8 – og de unge Bærum-gutta slapp ikke til som de har gjort i mange Bærum-kamper denne sesongen.

– Jeg er blitt veldig glad i disse ungene guttene og hva de har gjort, de putter inn tid og har gode holdninger. Men jeg følte meg litt fanget i dag. Jeg skulle gjerne ha spilt dem mer, men det ble litt mye tut og kjør, mente Mathias Eckhoff.

Han hadde ingen problemer med å se Milovan Savic’ betydning for Gimles lag. – Han bomma vel ikke i dag? Han gir Gimle masse fleksibilitet, de kan både spille «small ball» som de viste i første kampen og det supplerer dem når han kommer inn som «ball mover». Kollektivt henger jo Gimle mye bedre sammen i begge ender enn vi gjorde i dag, erkjente Bærum-treneren.

 

Ruvende Berg

Gimle vant returstatistikken 46-31 selv om Sjur Dyb Berg hadde 14 for Bærum. Ingen av lagene traff spesielt godt, med henholdsvis 37 og 32 prosent på 3-poengere: Gimle 6 av 16, Bærum 9 av 28.

I et jevnt Gimle-lag var Lars Espe toneangivende som pointguard og endte med 19 poeng, 12 returer og 4 assists.

Dante Thompson hadde en av sine beste kamper for sesongen med 18 poeng, 13 returer og 5 assists. Jørgen Odfjell kom i siget etter hvert etter en start med flere turnovers, drivet til kurven og endte med 20 poeng og 8 returer.

 

Poengscorere Bærum – Gimle (77-93):

Bærum: Sjur Dyb Berg 27, Eric Gilchrese 20, Stian Mjøs 15, Steffon Mitchell 8, Oscar Hellebust 3, Jonas Øye Hansen 2, Ludvik Mürer Bergseng 2.

Gimle: Jørgen Odfjell 20, Lars Fredrik Espe 19, Dante Thompson 18, Milovan Savic 12, Espen Fjærestad 8, Mikkel Kolstad 8, Reidar Greve 6, Kristoffer Gjerde Sætren 2.