Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / For en seier, Bergen Elite!
Tuva Andersen finner plass til en drive mellom Bærums amerikanere Abbey Hoff (til venstre) og Makana Stone. Bergen Elites skytterguard hadde 10 poeng og la den viktige trepoengeren til 48-43 et drøyt minutt før slutt i Amalie Skram-hallen.
FOTO: KJELL EIRIK HENANGER
Tuva Andersen finner plass til en drive mellom Bærums amerikanere Abbey Hoff (til venstre) og Makana Stone. Bergen Elites skytterguard hadde 10 poeng og la den viktige trepoengeren til 48-43 et drøyt minutt før slutt i Amalie Skram-hallen. FOTO: KJELL EIRIK HENANGER

For en seier, Bergen Elite!

De færreste hadde trodd det var mulig, men Bergen Elite sjokkerte Bærum og tok sesongens mest sensasjonelle BLNO-seier hjemme i Amalie Skram Idrettshall.

Bergen Elite – Bærum 48-46

Midtbyen – Asker Aliens 54-106

– En god opplevelse, og veldig artig. Vi hadde en forferdelig kamp mot Bærum forrige helg, tomme for krefter og med lite samhold, vi sprakk opp overalt. Men nå var jentene påskrudd, fastslo Geir Bangstad.

Bergen Elite-laget har sving voldsomt i prestasjonene bare i 2023.

De åpnet med hjemmetap 47-64 for bunnlaget Tromsø Storm Ungdom, som fikk sin første seier. Så en nesten-seier, men 70-72 mot tabelltoer Asker Aliens som riktignok manglet sin toppscorer og leder Tayler Bennett. Fulgt av 32-poengstap for Bærum i Nadderudhallen, 45-77.

Men et topptent Bergen Elite revansjerte seg kraftig og førte det aller meste av hjemmekampen mot fjorårets norgesmestre.

 

Bærum: 6 poeng i andre periode

De hvitkledde holdt Bærum til 6 poeng (!) i andreperioden og ledet 34-18 mot slutten av andre periode.

Inn i fjerde periode fikk gjestene likevel kontakt, og da en våknende Makana Stone først reduserte til 41-39 og så utlignet til 41-41 etter pasning fra Abbey Hoff og det fortsatt gjensto 4 minutter, så Bærum ut til å redde seg ut av den pinlige forestillingen med seier.

I stedet løftet Bergen Elite seg til en imponerende spurt.

Emma Thowsen Harloff sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen 43-41, Kristin Skåtun Hannestad spilte fri Rikke Sjumarken til 45-41 og litt senere senket Tuva Andersen en trepoenger til 48-43 med 1:23 igjen å spille.

Abbey Hoff svarte med en treer for gjestene (48-46), men så misset både hun og Lea Heiene Tveteraas trepoengere i sluttminuttet – og så kunne Bergen Elite-spillerne juble.

 

Rett inn i spillermøte

De sto bare med to seire over Tromsø Storm Ungdom hittil i sesongen, dette var den tredje.

Men hvordan var det mulig for Bærum å tape for laget de slo med 32 poeng forrige helg – og for et lag som ligger nest sist på tabellen?

– Det lurer vi på selv, og vi skal inn i et spillermøte nå, sa lagkaptein Julie McCarthy et par timer etter oppgjøret.

– Vi får ikke flyt og er ikke «på» i det hele tatt. Vi prøver, men det fungerer bare ikke som det skal. Vi har ikke spilt bra den siste tiden, men kanskje vi trengte et slag i trynet.

– Men Bergen Elite spilte veldig bra og fortjente seieren i dag, det gjorde ikke vi, understreket Bærum-kapteinen.

 

Traff 3 av 24 trepoengere

Bærum hadde i utgangspunktet Bergen Elite-kampen som en slags oppvarming før sesongens tredje møte med Ulriken Eagles søndag. Nå går de inn i Ulriken-kampen såret og rystet etter lørdagens nedtur.

I en kamp med lav score måtte Bærum bare gremme seg over uttellingen på skudd. Bortelaget traff bare 3 av 24 trepoengere (12 prosent!), Abbey Hoff med 2 av 5 og Selma Deisz med 1 av 3 de eneste som hevet seg over resten.

Bærum var bare så vidt bedre enn Bergen Elite på returene (41-39), selv om Makana Stone tok 16 alene. Men lagets toppscorer måtte nøye seg med 8 poeng etter uvanlig svak skyting.

Emma Thowsen Harloff var mestscorende med 13 poeng i et jevnt Bergen Elite-lag, men heller ikke hun var i nærheten av treffprosenten fra kampen i Nadderudhallen forrige helg. Rikke Sjumarken hadde 7 poeng og 11 returer, Ane Schanke-Næss 11 poeng og 5 returer, Kristin Skåtun Hannestad 7 returer, 4 assists og 3 steals.

 

Samhold og hardt arbeid

– Temaet i dag var samhold, det var hardt arbeid det gikk på, forklarte Geir Bangstad.

– Vi står i en sone som roterer bra og da blir det trangt for Bærum. De gikk også over til sone i tredje periode, men da var det for oss å angripe rommene i sonen. Vi skjøt for mye utefra og bommet, men var flinkere til å få pasninger til ledige spillere i sonen mot slutten.

Bergen Elite har mistet Maren Eskeland Schütz, Hanna Nordtveit Sand og Lotte Horn til militæret før andre seriehalvdel, de to førstnevnte faste startere i laget. Likevel kommer de beste prestasjonene nå.

– Vi ville nok gjort det minst like bra med de tre på plass fortsatt, og for eksempel ikke fått den duppen vi fikk mot Bærum sist. Det var viktige spillere, så vi har måttet tilpasse oss og det krever litt. Men det er litt overraskende at vi har klart å snu det så mye, erkjenner Bergen Elite-treneren.

 

Midtbyen neste

Han tror seieren betyr mye for fortsettelsen denne sesongen.

– Selvtillit er gull verdt, og nå vet vi at vi kan komme gjennom en jevn og vanskelig kamp, stå imot på slutten og vinne, presiserer Bangstad.

Bergen Elite øyner muligheten til seier allerede i neste kamp, hjemme mot Midtbyen neste søndag.

 

Poengscorere Bergen Elite – Bærum (48-46):

Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 13, Ane Schanke-Næss 11, Tuva Andersen 10, Rikke Sjumarken 7, Sunniva Vik Pettersen 4, Kristin Skåtun Hannestad 3.

Bærum: Abbey Hoff 16, Julie McCarthy 13, Makana Stone 8, Camilla Gjerstad 4, Selma Deisz 3, Lea Heiene Tveteraas 2.

 

Asker i hundre i Trondheim

Med 32 poeng fra Tayler Bennett vant Asker Aliens komfortabelt også i helgens andre kamp mot Midtbyen i Trondheim Spektrums hall F.

Etter 92-53 fredag kveld nådde Asker-jentene 100 poeng lørdag og vant 106-54 i en ny, solid angrepskamp.

Bennett traff 3 av 4 trepoengsforsøk og hadde i tillegg til 32 poeng også 5 steals, 5 returer og 4 assists.

Hannah Reynolds nådde en double-double med 10 poeng og 14 returer og hadde også 4 blokker og 4 assists, mens både Siri Granheim og Kristine Nyegaarden beveget seg i nærheten av triple-double: Granheim med 16 poeng, 9 returer og 7 assists, Nyegaarden med 13 poeng, 8 returer og 7 assists.

Dominique Leonidas førte an med 20 poeng for Midtbyen, Emma Tallaksen fanget ned 10 returer.

Trepoengsskytingen var også en stor forskjell mellom lagene: Asker traff 8 av 13 – 61 prosent – Midtbyen bare 1 av 16.

Asker Aliens har nå hjemmekamp mot Tromsø Storm Ungdom lørdag 4. februar før de skal ut viktige kamper mot Ulriken Eagles lørdag 11. (NB i Bjørnemyrhallen på Nesodden) og mot Bærum i Nadderudhallen onsdag 14.

 

Poengscorere Midtbyen – Asker Aliens (54-106):

Midtbyen: Dominique Leonidas 20, Ulrikke Bentsen 10, Ingeborg Nævdal Gundersen 6, Emma Tallaksen 6, Lana Dalåmo Lacken 4, Maja Kristine Osmundsvåg 4, Ragnhild Lundesgaard 2, Nina Nyegaarden 2.

Asker Aliens: Tayler Bennett 32, Siri Granheim 16, Fredrikke Hylen 13, Kristine Nyegaarden 13, Hannah Reynolds 10, Ina Marie Ekholt 8, Andrine Bergseth 6, Ingrid Selvik 5, Julie Skorpen 3.