Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / BLNO-coachene valgte Bennett
Tayler Bennett i en drive mot Midtbyens amerikanske pointguard Dominique Leonidas i Trondheim Spektrum. Asker Aliens' pointguard er kåret til sesongens beste spiller i BLNO. Bak ser vi Asker-kaptein Siri Granheim.
FOTO: LARS RUNE SKAUG
Tayler Bennett i en drive mot Midtbyens amerikanske pointguard Dominique Leonidas i Trondheim Spektrum. Asker Aliens' pointguard er kåret til sesongens beste spiller i BLNO. Bak ser vi Asker-kaptein Siri Granheim. FOTO: LARS RUNE SKAUG

BLNO-coachene valgte Bennett

Tayler Bennett la ned mye arbeid i sommer for å komme tilbake til norsk basket og Asker Aliens som en enda bedre spiller og scorer enn hun var i den halve debutsesongen i fjor. Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden trekker også fram 24-åringens lederegenskaper og forsvarsjobbing.

– Fantastisk, sier Tayler Bennett når vi forteller at coachene i BLNO har kåret henne til MVP – sesongens beste spiller.

24-åringen fra Long Beach i California markerte seg med sterke tall også i de sju kampene hun fikk fra februar og ut sesongen i fjor, men både tallene og det vi har sett gjennom sesongen forteller at hun er blitt en langt mer komplett spiller for Asker Aliens i 2022/23-sesongen.

Før siste serierunde søndag er Bennett toppscorer i ligaen med 22 poeng i gjennomsnitt pr. kamp. I tillegg er hun nummer 4 i assists (4,3) og steals (3,0), 9 på returer (7,9) og topper statistikken for effektivitet.

Askers pointguard er før sesongavslutningen også BLNOs beste trepoengsskytter med 44,4 prosent treff (52 av 117) og nummer tre på straffer med 85,5 prosent etter 71 treff på 83 skudd.

 

Fire fra Ulriken

I Allstarlaget får hun følge av Makana Stone (Bærum), Tori Solberg Halvorsen (Ullern) og Ulriken-duoen Stine Austgulen og Synne Jacobsen.

Seriemester Ulriken Eagles får ytterligere to priser: Aurora Sørbye er sesongens talent og DuRell Sanford sesongens trener.

Ullern-kaptein Tori Solberg Halvorsen kåres også til beste forsvarsspiller i 2022/23-sesongen.

BLNO Awards gis også ut i tre statistikk-kategorier – scoringer, returer og assists. Vinnerne her vil bli klare etter søndagens kamper.

 

BLNO Awards – vinnerne 2022/23:

MVP:

Tayler Bennett, Asker Aliens

 

Allstarlag:

Tayler Bennett, Asker Aliens

Stine Hoff Austgulen, Ulriken Eagles

Makana Stone, Bærum

Tori Solberg Halvorsen, Ullern

Synne Jacobsen, Ulriken Eagles

 

Forsvarsspiller: Tori Solberg Halvorsen, Ullern

Talent: Aurora Sørbye, Ulriken Eagles

Trener: DuRell Sanford, Ulriken Eagles

 

Målet: 20 poeng pr. kamp

Nettopp antallet straffer viser litt av Tayler Bennetts utvikling. Forrige sesong skjøt hun bare sju straffer på sju kamper. Og traff på seks.

– Jeg har gått inn for å bli en mer stabil scorer. Jeg kom inn her som skytter med en høy trepoengsprosent (45,5), men ville drive mer til kurven og skyte flere midrange-skudd. Så jeg har trent mye på alt dette i sommer.

– 20 poeng pr. kamp var et mål jeg satte for meg selv, forteller 24-åringen som spilte collegebasket for Rice University i Houston (Div. 1) og Academy of Art University i San Francisco (Div. 2).

Asker-trener Jan Henrik Nyegaarden ser at hun har løftet seg enda noen hakk i 2022/23-sesongen.

– Hun har tatt et ansvar på banen som er viktig for oss, og ikke minst er hun en leder med eksempel. Hun skaffer poeng og returer og er høyt på statistikkene, men forsvarsinnsatsen hennes er også ekstremt bra. Tayler jobber så hardt i forsvar at det må smitte over på resten av laget, mener Nyegaarden.

 

– Mer åpne

Tayler Bennett er godt fornøyd med Asker Aliens’ utvikling denne sesongen.

– Vi har kommet et langt stykke og har vokst masse siden vi begynte å lære å kjenne hverandre. Vi er mer åpne mot hverandre, gode til å gi hverandre feedback og si fra hva som kan gjøres bedre, både på trening og i kamper. Vi spiller ballen bedre og har satt oss i en god posisjon før playoff, selv om vi hadde håpet å kunne kjempe om andreplassen mot Bærum søndag.

– Nå er det bare å gratulere Bærum med seieren over Ulriken og gjøre oss klare for til kampen. Vi har jo også gode sjanser til å møte Bærum igjen i semifinale, påpeker 24-åringen.

 

På vei bort fra Norge

Hun blir neppe å se i norsk basket etter NM-sluttspillet i Nadderudhallen 14.- 16. april.

– Agenten min ser på tilbud for neste sesong nå, så jeg havner nok et annet sted, forteller Bennett.

Noe favorittland har ikke guarden fra California valgt seg.

– Et sted hvor det er varmere enn her, fastslår ligaens MVP og ler.