Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / 11 fra Ullern på U18-landslagene
Trio fra søndagens NM-finale i U19 menn som alle får plass i U18-landslagstroppen som samles i Oslo i pinsen. Oppsals Etienne Aspevik i skuddet, flankert av Ullerns Vilji Alexandersson Wiik og Fredrik Kleivdal.
FOTO: BRAGE TITLESTAD
Trio fra søndagens NM-finale i U19 menn som alle får plass i U18-landslagstroppen som samles i Oslo i pinsen. Oppsals Etienne Aspevik i skuddet, flankert av Ullerns Vilji Alexandersson Wiik og Fredrik Kleivdal. FOTO: BRAGE TITLESTAD

11 fra Ullern på U18-landslagene

Ullerns sterke NM-resultater gjenspeiler seg i spilleruttakene til de to U18-landslagene. Fem spillere fra laget som vant gull i U19-NM for menn og seks fra sølvlaget i kvinnenes NM er kommet med i troppene til samlingen i Oslo i pinsen, 26. til 29. mai.

Kine Johansen som er head coach for U18 kvinner, har bygget sin gruppe med spillere fra finalistene Ulriken Eagles og Ullern – som legger beslag på 10 av 16 plasser. Ullern har fått med seks jenter, gullvinnerne Ulriken fire.

– Begge lag har spillere som har markert seg i BLNO og som har spilt utenfor Norges grenser. De har erfaring med å spille mot tøffere motstand, og vi har mange spennende spillere med aggressivitet, fart og bra forsvar. Det er ting jeg liker, understreker den tidligere landslagsspilleren, som bor og trener lag i Uppsala.

Hun har med seg Frode Ramberg og Eirik Ljostveit som assistent-coacher.

 

USA-basert Ulriken-spiller klar

De har også kalt inn Ella Hole Eikenes, Ulriken-forwarden som spilte U16-nordisk for to år siden og som nå har hatt en sesong med CVCA Lady Royals i Akron i Ohio – Steph Curry og LeBron James’ hjemby.

– Jeg har jo ikke sett henne, men hun er kalt inn som en bonus og blir spennende, sier Kine Johansen.         

 

Må passe inn i spillestilen

Audun Eskeland, assistant coach for Mathias Eckhoff på senior menn og head coach for Gimles BLNO-lag som har vunnet NM to år på rad, har valgt å utvide med én norsk og dermed ta med 17 til troppen som samles på Apalløkka i Oslo i pinsen.

– Det er litt usikkerhet med noen av spillerne, forklarer han.

– Vi laget først en grov skisse og kom fram til en kjerne av spillerne vi vil ha med, og som jeg var relativt trygg på basert på prestasjoner gjennom sesongen. Så får vi se hvem som utfyller den kjernen best. Vi trenger spillere som kan passe inn i en spillestil som skal være aggressiv med høyt tempo, forklarer Eskeland.

 

Mange 06-ere på begge lag

Mens U18 kvinner har 50/50 av 05- og 06-spillere i sin tropp med åtte fra hver, har Audun Eskeland og hans assistent Morten Strand Myrvang valgt ut seks 06-spillere blant sine 17.

Her er fem mann fra fjorårets U16-landslag: Oscar Hellebust, Elias Demoniere, Sivert Nordheim, Dante Olsen og 2,10 m lange Ludvik Bergseng, suppert med Sandvika-guarden Gabriel Ögluson som er nykommer.

 

Norsk-italiensk nykommer

Fremste komet i dobbelt forstand er likevel norsk-italienske Jacopo Fanin, som har satt fart på Ullern i sin første sesong i norsk basket.

– Jeg hadde aldri sett ham spille før denne helgen, men han ga Ullern mye innsats og tempo i semifinalen og var den eneste av spillerne i finalen som var villig til å sprinte gulvet. Og vi må ha rollespillere i en gruppe, understreker Audun Eskeland.

Totalt er 33 spillere fra 11 klubber tatt ut, pluss 6 reserver. Bak Ullern som har 11 spillere, er Ulriken Eagles og Centrum Tigers best representert med fire spillere, mens EB85 har tre, Oppsal, Sandvika og Ytrebygda har fått med to og Asker Aliens, Gimle, Hønefoss og Tromsø Storm Ungdom én hver.

Laguttakene er også lagt ut på basket.no/landslag.

 

U18 KVINNER

Følgende spillere er tatt ut til landslagssamling i Oslo 26.- 29. mai:

Ella Hole Eikenes, CVCA Lady Royals, Akron (USA)

Susanne Gjerstad, EB85

Sofia Brokhaug Koch, EB85

Tuva Nyland Rotherud, Hønefoss (06)

Feven Ramse Chol, Centrum (06)

Andrea Pauline Karlsen, Tromsø Storm Ungdom

Fanny Dyngeland-Sundén, Ullern (06)

Helena Eckhoff-Eliassen, Ullern

Hannah Tomren Kristoffersson, Ullern (06)

Sophia Priestley, Ullern (06)

Aurora Grieg Toyomasu, Ullern (06)

Camilla Wold Wægger, Ullern

Lina Isabel Hønsi Blanco, Ulriken (06)

Helene Klett, Ulriken

Aurora Sørbye, Ulriken

Anna Linnea Hovig Wikstrøm, Ulriken (06)

 

Reserver:

Tindra Hillestad Pack, Centrum/Nesodden

Nittaya Velten Klubbenes, Centrum/Nesodden

Amanda Waage Thomsen, EB85

Maria Wiktoria Bogacz, E85 (06)

 

U18 MENN

Følgende spillere er tatt ut til landslagssamling i Oslo 26.- 29. mai:

Filip Rypdal Øverås, Asker

Elias Demoniere, Centrum (06)

Sivert Wærstad Nordheim, Centrum (06)

Dante Olsen, Centrum (06)

David Berntsen, EB85

Leo Seljeskog Lima, Gimle

Etienne Nasser Aspevik, Oppsal

Nataniel Nikolic, Oppsal

Ludvik Mürer Bergseng, Sandvika (06)

Gabriel Ingi Ögluson, Sandvika (06)

Jacopo Fanin, Ullern

Oscar Hellebust, Ullern (06)

Fredrik Kleivdal, Ullern

Scott Priestley, Ullern

Vilji Alexandersson Wiik, Ullern

Sondre Jacobsen, Ytrebygda

Enzo Petroncini-Digranes, Ytrebygda

 

Reserver:

Gabriel Grov Diesen, Asker

Emil Unnli, Ullern