Norges Basketballforbund / Nyheter / 2023 / – Dette viser at vi kan slå alle
Bærum-spillerne flokket seg rundt Tayler Bennett, men kunne likevel ikke forhindre at Asker Aliens' pointguard og ligaens MVP dominerte kampen og ble toppscorer med 25 poeng. Her ser vi fra venstre Malene Waage Thomsen, Abbey Hoff, Julie McCarthy og Tiril Rokne Hjelde forsøke å stoppe den amerikanske klassespilleren. FOTO: ERIK BERGLUND

– Dette viser at vi kan slå alle

Først mottok Tayler Bennett sesongens MVP-pris som ligaens beste spiller. Så styrte hun Asker Aliens forbi et Bærum-lag som åpnet sterkt og som skulle flyte videre på seieren over seriemester Ulriken Eagles. Nå er alt helt åpent før NM-sluttspillet i Nadderudhallen 14.- 16. april.

Bærum – Asker Aliens 60-74

Ulriken Eagles – Tromsø Storm Ungdom 109-15

Bergen Elite – Ullern 44-48

– Dette viser at vi kan slå alle i sluttspillet, Ulriken også, hvis vi treffer skuddene våre som i dag, sa Bennett etter 25 poeng, 11 returer, 3 assists og en viktig seier over Bærum bare tre uker før NM-sluttspillet, i samme arena som søndag.

Bærum kom fra seier over Ulriken (58-48), så det er en logikk i den amerikanske guardens utsagn også.

For Asker var det også en kjærkommen revansj etter tapet for de lyseblå i lagenes forrige møte, 14. februar (59-67).

– Bare synd det ikke var om sølvmedaljene, sa coach Jan Henrik Nyegaarden, for den kampen avgjorde Bærum med den uventede seieren over seriemestrene i Bergen forrige helg.

– Men vi har snakket mye om forsvar den siste uken og fikk stoppet Bærum i dag, fastslo han.

Snudde kampen med 19-0

Hjemmelaget gikk sterkt ut og ledet 15-4 etter halvspilt førsteperiode og 20-12 etter åtte minutter.

Så snudde plutselig alt:

Asker kappet ned på forspranget med 4-0 fram til pause (20-16) og fortsatte med 15 strake poeng i andre periode, en 19-0-run!

Dermed sto det 31-20 til gjestene, som aldri lot ledelsen gå fra seg – selv om Bærum var nede i 2 poeng (51-53 og 53-55) før det glapp igjen. For da hjemmelaget hadde momentum og var klare til å gå i ledelsen igjen, la Fredrikke Hylen først inn en topoenger helt på slutten av skuddklokka, før hun og Julie Skorpen senket hver sin trepoenger: 63-53, og så kom Bærum aldri nærmere enn 6 poeng. Det endte 74-60 i Askers favør.

– Forstår ikke hvorfor

– Det er dette som har vært gjentagende for oss denne sesongen, sier Ola Gravem Knutsen.

– I lange perioder spiller vi bra, men klapper sammen uten at jeg forstår hvorfor. Kanskje føler vi oss for komfortable og glemmer at det er lang tid igjen av kampen, vi glemmer iallfall alt vi har snakket om og følger ikke avtaler og prinsipper. Vi lar Asker stå og skyte åpne treere fra de samme posisjonene.

– Vi er der vi skal være de første åtte-ni minuttene, da kan vi ikke ramle ned i et hull og få 0-19 mot oss før noen tar lederskap ute på banen og faktisk får stoppet blødningen, understreker Bærum-treneren.

Bærum scoret bare 8 poeng i hele andreperioden, 6 av dem fra straffelinja.

McCarthy tilbake i slag

Asker-spillerne satte 11 trepoengere (av 34), Fredrikke Hylen 3 av 4 – mens Bærum slet med uttellingen og hadde 5 av 20. Ikke mer enn 32-25 i prosent, men 33-15 i poeng, en avgjørende forskjell.

Bærum kunne likevel glede seg over at Julie McCarthy ser ut til å nærme seg storformen fra i fjor. Hjemmelagets center utnyttet mismatchen, ble til tider ustoppelig for Asker-forsvaret og endte på 15 poeng, 15 returer, 4 assists og 3 blokker.

– Hun er definitivt en spiller vi må regne med. Hun tar masse returer, kutter alltid hardt til kurven og man vet aldri når hun stepper opp og viser seg, sier Tayler Bennett.

– Slapper av for mye

– Jeg tror vi bare slapper av for mye i dag, det så ikke ut som vi ønsket dette så hardt som Asker, og da fortjener de det mer enn oss, mente McCarthy.

– Vi lar dem skyte treere og klarer ikke å justere selv om vi snakker om det både i timeouts og i pausen. Og når de skyter så bra som de gjør, blir vi hengende bakpå.

Den 1,90 m lange centeren er likevel optimistisk før sluttspillet og i bedre form enn tidligere i sesongen.

– Jeg er veldig motivert for sluttspillet og har lyst til at vi skal komme så langt som mulig. Da er jeg en viktig brikke inside på returer og sånt, så jeg må prøve å ta vare på kroppen min bedre. Fokuset mitt denne sesongen har vært å prøve å gi andre på laget muligheter, sentre ballen ut mer til skyttere, i hvert fall når de «clogger» så mye i painten når jeg får ballen, sier Bærum-kapteinen.

Hun er sikker på at laget blir bedre i sluttspillet.

– I dag hadde vi en offdag, men det er siste gang dere ser Bærum sånn!

Poengscorere Bærum – Asker Aliens (60-74):

Bærum: Makana Stone 19, Abbey Hoff 15, Julie McCarthy 15, Selma Deisz 5, Tiril Rokne Hjelde 5, Bodil Brokhaug 1.

Asker Aliens: Tayler Bennett 25, Fredrikke Hylen 13, Andrine Bergseth 10, Siri Granheim 10, Ingrid Selvik 6, Julie Skorpen 6, Kristine Valberg Nyegaarden 2, Hannah Reynolds 2.

Ulriken knuste svekket Tromsø

Et Tromsø-lag uten Ingeborg Gruber, Vilde Havnes og Alexandra Polishchuk fikk som ventet 40 tøffe minutter mot UIriken i Landåshallen.

Oda Marie Austheim ga riktignok gjestene 2-0-ledelse, men derfra gikk seriemestrene rett til 20-2 og videre til 36-6 etter første periode og 63-8 ved pause.

Det endte 109-15 til Ulriken, som har vunnet de tre foregående kampene mot Tromsø Storm Ungdom denne sesongen med sifrene 102-40, 96-36 og 106-28.

Sunniva Sørbye var på hugget fra start for Ulriken og endte med 22 poeng, 8 returer, 5 assists, 3 steals og 2 av 2 på trepoengere.

Lillesøster Aurora Sørbye hadde 9 assists, Synne Jacobsen 16 poeng og 8 returer og alle de 10 spillerne kom på scoringslisten. Banens desidert yngste, 14-årige Siena Sanford, imponerte med 6 poeng, 5 returer, 2 blokker, 2 steals og 1 assist på sine 11 minutter.

Celine Klett sto over for hjemmelaget.

Poengscorere Ulriken Eagles – Tromsø Storm Ungdom (109-15):

Ulriken Eagles: Sunniva Sørbye 22, Synne Jacobsen 16, Stine Hoff Austgulen 15, Katrine Vinther Fjærestad 12, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 12, Aurora Sørbye 10, Maren Hoff Austgulen 8, Nora Anie Hisdal 6, Siena Sanford 6, Helene Klett 2.

Tromsø Storm Ungdom: Oda Marie Austheim 6, Ingrid Elise Karlsen 4, Andrea Pauline Karlsen 3, Victoria Gundersen 2.

Ullern slet seg til 48-44

Ullern ledet det meste av kampen i Amalie Skram-hallen, men Bergen Elite hang seg på og var nær ved å få kontakt i sluttminuttene i en poengfattig kamp.

Gjestene ledet med 13 poeng (42-29) tidlig i 4. periode, men med 2:30 igjen på tavla reduserte Ane Schanke-Næss til 44-48 med en trepoenger. Det ble også kampens siste scoring og dermed kunne Ullern puste lettet ut og dra hjem til Oslo med sesongens fjerde seier over de mørkeblå.

Emma Thowsen Harloff og Kristin Skåtun Hannestad scoret 31 av 44 poeng for hjemmelaget som hadde Tuva Andersen ut med sykdom.

Tori Solberg Halvorsen var kampens dominerende spiller med 19 poeng og 17 returer, mens 16-årige Fanny Dyngeland-Sundén la 4 av 8 trepoengere og endte med 13 poeng.

Poengscorere Bergen Elite – Ullern (44-48):

Bergen Elite: Emma Thowsen Harloff 18, Kristin Skåtun Hannestad 13, Ane Schanke-Næss 6, Sunniva Vik Pettersen 5, Maren Eskeland Schütz 2.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 19, Fanny Dyngeland-Sundén 13, Micol Torresani 9, Sophia Priestley 3, Hannah Ledsten-Ullersmo 2, Aurora Grieg Toyomasu 2.