Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Ungt Bærum ble for lett
Amar Pinjo prøver å presse seg mellom Reidar Greve (til venstre) og Morten Osland.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Amar Pinjo prøver å presse seg mellom Reidar Greve (til venstre) og Morten Osland. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Ungt Bærum ble for lett

Det gikk som det måtte gå for et Bærum-lag med åtte juniorer og uten begge de nye importene. Gimle raste ut med 19-5 og kontrollerte åpningskampen i Nadderudhallen. – Men Bærum kommer til å bli veldig bra, mente Gimle-trener Audun Eskeland.

Bærum – Gimle 64-82

Den tidligere Boston College-spilleren Steffon Mitchell og latviske Raivis Scerbinskis (begge 2,03) satt på sidelinja:

Ingen av de to nye Bærum-importene er spilleklare ennå, og Scerbinskis tråkket også over på første trening mandag.

Dermed ble det lett spill for et Gimle-lag anført av Jørgen Odfjell som endte med 38 poeng på 25 minutter etter råsterke driver og 4 av 4 på trepoengere – i tillegg til 7 returer og 4 assist.

Milovan Savic med 16 poeng, 9 returer og 4 assists var heller ikke enkel å skubbe seg på eller stoppe for Bærum-gutta.

 

– Kommer til å score mye

– Jørgen må ta ekstra ansvar når Mikkel (Kolstad) er ute, men han kommer nok til å score mye i år. Han har fått mer ro i spillet sitt og er blitt mer selvsikker. Jeg også veldig godt fornøyd med Kristoffer (Gjerde Sætren), som spilte veldig bra forsvar, understreket Audun Eskeland.

Men han var rask med å gi kred til Bærum.

– Jeg ser at de kommer til å bli veldig bra med en gang de får inn de to importspillerne, sa Gimle-treneren.

 

Sesongens første BLNO-scoring

16-årige Oscar Hellebust fikk starte for Bærum og takket for tilliten ved å legge den første BLNO-scoringen i sesongen, 3-0 på en lekker trepoenger fra hjørnet.

Men hjemmelaget og spesielt de unge gutta merket raskt tempoforskjellen og fikk kjenne på det tøffe Gimle-trøkket og det øverste forsvarsnivået i ligaen.

– Jeg føler vi får senket skuldrene litt etter hvert og blir litt bedre utover i kampen, sa Oscar, som imponerte med 9 poeng i sin første ligakamp.

– Vi har jo veldig mange juniorer og alle er veldig stresset i begynnelsen, inkludert meg, jeg hadde to dumme turnovers i starten. Alt går mye fortere, og de slappe enhåndspasningene kommer ikke fram mot et lag som Gimle som er veldig «på» og spiller så tøft forsvar. Men vi skal bli vant til det, sa guarden som skal spille U19 og 1M for Ullern denne sesongen i tillegg til BLNO for Bærum.

 

15-åring markerte seg

Åtte av Bærums spillere er fra årgangene 2004 til 2006 og har parallell spilletillatelse, de fleste fra Kolbotn og Ullern. Men Sandvikas 2,08-mann Ludvik Bergseng, banens yngste og ennå bare 15 år, markerte seg med 6 poeng, 4 returer, 1 steal og 1 blokk i seniordebuten.

Hellebust og Bergseng fra 06-årgangen og sommerens U16-landslag var de to som kom nærmest Stian Mjøs i score i åpningskampen, med 9 og 6 poeng.

– Jeg syns vi viste mye fint, det var gøy at de unge kom inn og gjorde litt bra alle sammen, sa Mathias Eckhoff.

– Egentlig var det veteranene våre som var for unge i starten, jeg sa fra at de måtte lede bedre enn de gjorde. Det generelle stressnivået i gruppa ble for høyt.

 

Mjøs i siget

– Men at vi blir for lette skulle bare mangle. Vi spilte veldig mange minutter med en 15-åring, en 16-åring og en 17-åring på banen, og det ble altfor mye belastning på to spillere, erkjente Bærum-treneren og snakket om Stian Mjøs og Sjur Dyb Berg.

Mjøs kom i siget i andreperioden, la 5 av sine 7 første trepoengere og sto med 19 av lagets 30 poeng ved pause (30-42). Hjemmelaget kom så nær som 6 poeng (26-32) etter en 17-4-run på litt over 4 minutter i perioden.

Men anført av Jørgen Odfjell dro Gimle fra til 49-30 tidlig i 3. periode og løpet var i praksis kjørt.

 

Berg: 20 returer

Et U18-lag med tre overårige kunne nødvendigvis ikke matche Gimle over en hel kamp. Mjøs endte på 28 poeng, Sjur Dyb Berg fortsatte der han slapp i vår og plukket ned 20 returer, blant dem 9 offensive.

– Jeg er optimistisk med tanke på hvordan det vil gå videre, sa Mathias Eckhoff.

– Andre lag enn Gimle vil slite med å legge et sånt press på oss, fastslo han.

 

Gimle mot Asker lørdag

Gimle stiller til start i sesongen uten langtidsskadde Eivind Lamo og Lars Fredrik Espe, har Mikkel Kolstad ute med overtråkk og regner med å forsterke laget med en stor, sterk insidespiller utover i sesongen – en slags erstatter for Bryan Coleman, som forsvant til slovensk basket.

Også bergenserne har en ung tropp – på laget i Nadderudhallen fikk de tre 05-erne og Fabian Hovig Wikstrøm som er 06-er alle prøve seg.

Tittelforsvarerne skal ut i ny kamp allerede lørdag mot Asker Aliens i Leikvollhallen, mens Bærums neste kamp er borte mot Oppsal onsdag.

 

Poengscorere:

Bærum: Stian Mjøs 28, Oscar Hellebust 9, Ludvik Mürer Bergseng 6, Gaute Haugen 5, Sjur Dyb Berg 4, Herman August Ingstad 4, Amar Pinjo 4, Fredrik Kleivdal 2, Jonas Øye Hansen 2.

Gimle: Jørgen Odfjell 38, Milovan Savic 16, Reidar Greve 14, Espen Fjærestad 6, Morten Osland 4, Kristoffer Gjerde Sætren 2, Enzo Petroncini 2.