Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Tromsø ligger lavt før seriestart
Lagkaptein Vilde Robertsen Sjåvik (til venstre) og visekaptein Oda Marie Austheim fyrer løs og skal vise veien for Tromsø Storm Ungdom i 2022/23-sesongen.
FOTO: LARS OLAV SPARBOE
Lagkaptein Vilde Robertsen Sjåvik (til venstre) og visekaptein Oda Marie Austheim fyrer løs og skal vise veien for Tromsø Storm Ungdom i 2022/23-sesongen. FOTO: LARS OLAV SPARBOE

Tromsø ligger lavt før seriestart

Alexandra Polishchuk er ikke med fra start, Vilde Havnes kommer sent i gang og Tromsø-coach Stefan Pettersson tror det vil ta tid før laget hevder seg i den nye BLNO-sesongen.

– Vi ligger lavt, vi har slitt i forsesongen med skader og reiser og jobb. Vi kommer til å slite med lagspillet i begynnelsen, men det blir bedre etter jul, tror den svenske treneren.

Fjorårssesongen endte med bare tre seire i ligaen, alle mot Høybråten som nå har trukket laget.

Så løftet Tromsø Storm Ungdoms jenter seg og tok sjetteplassen i NM-sluttspillet etter å ha slått Bergen Elite 59-44 i den første kampen i plasseringsspillet.

 

– Må prioritere studier

Den ukrainsk-kanadiske pointguarden Alexandra «Sasja» Polishchuk var toppscorer med 14,8 poeng i snitt og den ubestridte lederen i laget, men nå er det tvilsomt om 35-åringen blir med i den nye BLNO-sesongen.

– Hun er i Tromsø, men må prioritere studier, eksamen og master og har ikke trent med oss ennå. Vi får se hva som skjer, sier Stefan Pettersson.

– Vi kjører med det laget vi har, jobber hardt og forsøker å være et kollektiv.

 

Austheim (38) i form

Førstefemmeren er relativt rutinert og samkjørt selv om den består av fire spillere født på 2000-tallet og forwardveteranen Oda Marie Austheim, som fyller 39 i desember.

– Oda er i bra form, har jobbet med fysikken i sommer og ser ut som hun er 25, fastslår Pettersson.

 

Trio på U-landslagene

Dessuten har Tromsø Storm Ungdom hatt tre spillere på Norges U-landslag i år:

Vilde Robertsen Sjåvik på U20-EM i Skopje, Ingeborg Gruber og Helle Sparboe Lindstrøm på U18 og U16 både i nordisk og B-EM.

– Helle har fått litt overbelastning og må gjennom litt rehab, Ingeborg og Sjåvik ser bra ut. Jeg håper sommeren med landslagene har gitt dem litt mer rutine. Dessuten gjør Ingrid Karlsen store fremskritt, så vi håper å få enda mer ut av henne, sier coachen om den 1,83 m høye forwarden.

Vilde Havnes ble kåret til «Årets talent» i ligaen forrige sesong, men 18-åringen mistet både serieavslutningen og NM-sluttspillet i Bergen med skader.

– Hun kommer, men er ikke med første helgen, opplyser Stefan Pettersson.

 

Ødelagt kurv 

Oppkjøringen til seriestart har ikke gått knirkefritt når det gjelder fasiliteter heller. Den ene kurven i Tromstunhallen er ødelagt.

– Dermed mister vi treningen på den ene banen det er parkett. Vi liker ikke å trene på «betonggulvet», sier treneren.

Åpningskampen søndag er mot Bergen Elite, laget Tromsø Storm Ungdom slo i sluttspillet i april.

– Den er mulig å vinne, men vi vet ikke helt hva Bergen Elite står for denne sesongen. Men de spiller mot Ullern lørdag, så da får vi iallfall sett dem på forhånd, fastslår Pettersson.

 

TROMSØ STORM UNGDOM

Trener: Stefan Pettersson.

Spillere INN: Victoria Gundersen (Centrum Tigers), Lea Brandstadmoen (Kirkevoll), Helle Sparboe Lindstrøm, Linnea Chun Berglund og Linea Skotnes-Jansen fra egen ungdomsavdeling.

Spillere UT: Stine Rasmussen Schjølberg og Jenny Børresen Sogge til militærtjeneste, Isabel Iversen og Hannah Ørjansdatter Wasmuth til studier.

 

SPILLERSTALL 2022/23

Oda Marie Austheim, Linnea Chun Berglund, Lea Brandstadmoen, Embla Fuhr, Ingeborg Nitter Gruber, Victoria Gundersen, Vilde Havnes, Andrea Pauline Karlsen, Ingrid Elise Karlsen, Nora Kristine Karlsen, Helle Sparboe Lindstrøm, Ingrid Johanna Sand, Vilde Robertsen Sjåvik, Linea Skotnes-Jansen, Aleksandra Worsowicz.

Uavklart: Alexandra Polishchuk.

Sannsynlig starting-5: Havnes, Sjåvik, Gruber, I. Karlsen, Austheim.

Åpningskamp: Tromsø Storm Ungdom – Bergen Elite, Tromsøhallen søndag 9. oktober kl. 13.30.