Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Tromsø ga Ullern tøff kamp
Ella Eklöv la tre 3-poengere og endte på 16 poeng mot Tromsø Storm Ungdom. Her er den svenske guarden i en drive mot Vilde Havnes. Til høyre i bildet er Stine Rasmussen Schjølberg og bak ser vi dommer Nasser Dagnew.
FOTO: ERIK BERGLUND
Ella Eklöv la tre 3-poengere og endte på 16 poeng mot Tromsø Storm Ungdom. Her er den svenske guarden i en drive mot Vilde Havnes. Til høyre i bildet er Stine Rasmussen Schjølberg og bak ser vi dommer Nasser Dagnew. FOTO: ERIK BERGLUND

Tromsø ga Ullern tøff kamp

Tromsø Storm Ungdom var flere ganger bare 5 og 4 poeng bak Ullern, men to minutter før slutt fikk hjemmelaget inn de avgjørende scoringene og sikret en viktig seier.

Ullern – Tromsø Storm Ungdom 72-66

Ulriken Eagles – Asker Aliens 109-62

«De gamle er eldst», sier ordtaket – og det stemte perfekt med det som skjedde gjennom 4 x 10 minutter i Ullern Flerbrukshall søndag.

Med nesten bare tenåringer rundt seg storspilte Tromsøs ukrainsk-kanadiske pointguard Alexandra «Sasja» Polishchuk (34) fra start, mens Ullerns kaptein og ledende forward Tori Solberg Halvorsen ble en matchvinner med sine inside-scoringer i de to siste periodene og spesielt i sluttminuttene.

Polishchuk ble kampens toppscorer med 27 poeng og hadde i tillegg 12 steals og 6 assists, Halvorsen endte på 21 poeng og 19 returer.

Ullern vant første kamp med utklassingssifrene 61-31 i Tromsøhallen 6. november, men fikk en ganske annen motstand nå.

Hjemmelaget ledet fra start til mål, men Tromsø-jentene var hele tiden på skuddhold, bare 4 poeng bak (53-49) før fjerde periode og flere ganger i sluttminuttene nede i 5 poeng.

Men på stillingen 65-60 med 2:15 igjen å spille la Tori Solberg Halvorsen to straffekast i kurven, og i neste angrep sørget 16-årige Camilla Wold Wægger for 70-60 til Ullern med en trepoenger.

Da hjalp det ikke at «Sasja» Polishchuk og Vilde Havnes også prikket inn hver sin treer i sluttminuttene, Ullern fikk seieren med 72-66.

 

Ungt Ullern-lag

– De hadde vel sin svakeste kamp for sesongen mot oss forrige gang, og var mye bedre i dag. Samtidig var vi litt rustne og bar preg av at vi har hatt mange syke og rett og slett ikke vært alle på trening, fortalte Tori Solberg Halvorsen.

Hjemmelaget manglet Micol Torresani, Marika Kromberg og Hannah Ledsten-Ullersmo, men Camilla Wold Wægger fikk plass i startfemmeren, fikk 34 minutter på banen og ble et viktig angrepsvåpen sammen med i første rekke Felicia Dyngeland-Sundén (18), Ella Eklöv (19) og Malin Schneidt (20).

– Kult at vi klarer å «close ut» en jevn kamp, selv om vi selvfølgelig gjerne skulle gjort det tidligere i kampen. Men vi må være fornøyde når vi vinner med så mange unge spillere på banen som vi har i dag, fastslo Halvorsen.

 

Polishchuk dominerte

Ullern-kapteinen erkjente at hjemmelaget strevde spesielt med Alexandra Polishchuk. Guarden med bakgrunn fra Ukrainas U20-landslag og Gonzaga i NCAA utfordret gjennom hele kampen og scoret med sterke driver, sikre halvdistanseskudd og 3 av 6 på trepoengere. Fire-fem av scoringene hennes kom også direkte fra steals.

– Hun gjør en kjempekamp, har veldig bra skills og overlegen rutine. Vi gir henne en litt for god start og hun finner en rytme vi aldri får brutt. Hun er ikke så rask, men leser spillet veldig godt, finter oss ut og setter opp laget sitt, sa Tori Solberg Halvorsen.

 

Jakter tredjeplassen

Med seieren trygget Ullern femteplassen på tabellen med 4-6 i seire og tap etter 10 kamper. Nå starten jakten på lagene foran, Midtbyen (5-4) og Asker Aliens (8-3).

– Vi har en veldig viktig kamp borte mot Asker neste lørdag og må være godt forberedt. De er bedre balansert og har fått et ekstra våpen nå som Solveig Mildestvedt er kommet inn, presiserer kaptein Halvorsen.

– Vi har et hårete mål om å klare tredjeplassen, og vet det blir tøft. Så skal vi jobbe knallhardt for å være så gode vi kan inn i sluttspillhelgen i april, forsikrer 33-åringen.

Pr. i dag tyder mye på at Midtbyen og Ullern vil møtes i NM-kvartfinale i Frøya Arena fredag 1. april som nummer 4 og 5 i Firi-ligaen, men det avhenger av de mange innbyrdes-oppgjørene i januar, februar og mars.

 

– Blir slitne på slutten

Tromsø-trener Stefan Pettersson virket brukbart fornøyd med sitt lags innsats, til tross for tapet.

– Ja, vi spiller jevne kamper, det var ganske jevnt mot Bærum i går også, sa svensken, som erkjente at det var merkbart at laget roterte med bare seks av ni spillere.

– De blir ganske slitne på slutten, hjernen slutter å fungere og vi gjør for mange feil. Vi bytter litt på forsvar og det blir mye å forholde seg til for spillerne, men det skal bli bedre når vi får trent litt mer. Vi trenger også litt mer fysikk og vil jo helst spille mann-mann, sa Pettersson.

 

Mister Austheim, får tilbake to spillere

Laget hans må trolig spille uten veteranen Oda Austheim (38) resten av sesongen: Forwarden har fått ny jobb som HR-ansvarlig i Tromsø kommune.

– Det blir for mye for henne med koronasituasjonen nå, med døgnansvar for personalet. Men kanskje hun spiller siste matchen mot Bergen Elite, sier Stefan Pettersson.

Han kan glede seg over at Ingeborg Gruber (17) kommer tilbake fra studier i Cambridge i mars og blir klar til serieavslutning og NM-sluttspill – og at også Hannah Ørjansdatter Wasmuth (20) er på vei tilbake i laget.

 

Poengscorere:

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 21, Ella Eklöv 16, Felicia Dyngeland-Sundén 15, Camilla Wold Wægger 9, Malin Schneidt 7, Sabrina Bouthalja 2, Elin Kjølseth 2.

Tromsø Storm Ungdom: Alexandra Polishchuk 27, Ingrid Elise Karlsen 12, Vilde Robertsen Sjåvik 12, Vilde Havnes 10, Nora Kristine Karlsen 5.

 

Ulriken i 100 igjen

Ulriken Eagles overkjørte tabelltreer Asker Aliens fra start, ledet 37-18 etter den første perioden og 61-35 ved pause – og tok sin 11. seier for sesongen. Med 109-62 nådde Ulriken-jentene også 100 poeng for åttende gang.

Ikke minst var hjemmelagets trepoengsskyting imponerende:

Ulriken traff 13 av 22 – 59 prosent – etter at Stine Austgulen prikket inn 5 av 8 og trioen Fatima Mohammad, Sunniva Sørbye og Terae Briggs alle hadde 2 av 2.

Karyn Sanford tangerte sesongrekorden i ligaen med 13 assists, mens hjemmelaget også vant returstatistikken mot Asker, 29-22. Her måtte Ingrid Selvik og Siri Granheim for en gangs skyld nøye seg med henholdsvis 8 og 9 returer.

Selvik var gjestenes ledende spiller med 22 poeng etter solid inside-spill. Asker traff også godt på trepoengerne: 7 av 15 (46 prosent), etter 2 av 2 fra Kristine Nyegaarden og 2 av 3 fra Andrine Bergseth og Mia Præsttun.

 

Poengscorere:

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 27, Fatima Mohammad 21, Terae Briggs 18, Sunniva Sørbye 12, Karyn Sanford 10, Maren Hoff Austgulen 7, Hanne Løkkebø Nybø 6, Synne Jacobsen 4, Celine Klett 2, Aurora Sørbye 2.

Asker Aliens: Ingrid Selvik 22, Andrine Bergseth 9, Siri Granheim 9, Kristine Nyegaarden 8, Mia Præsttun 8, Solveig Vieth Mildestvedt 2, Julie Skorpen 2, Karianne Øysted Sørbye 2.