Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Tilbake for fullt for Bærum
Julie McCarthy var med igjen for Bærum og i vanlig, godt slag: På 18 minutter markerte lagkapteinen seg med 16 poeng og 14 returer. Her kjemper McCarthy med Alexandra "Sasja" Polishchuk om en returball. Nummer 12 er Oda Marie Austheim.
FOTO: ERIK BERGLUND
Julie McCarthy var med igjen for Bærum og i vanlig, godt slag: På 18 minutter markerte lagkapteinen seg med 16 poeng og 14 returer. Her kjemper McCarthy med Alexandra "Sasja" Polishchuk om en returball. Nummer 12 er Oda Marie Austheim. FOTO: ERIK BERGLUND

Tilbake for fullt for Bærum

Med 1,89 m lange Julie McCarthy tilbake på laget er Bærum tilbake som en utfordrer i NM-sluttspillet. Men før det kan bli finale mot Ulriken Eagles (eller Ullern!), må Asker Aliens beseires lørdag.

Bærum – Tromsø Storm Ungdom 77-41

Asker Aliens – Bergen Elite 65-49

Seks uker etter siste seriekamp mot Ulriken var Julie McCarthy tilbake i spill for Bærum, og bidro med 16 poeng og 14 returer på 18 minutter da Tromsø Storm Ungdom ble slått 77-41 i kvartfinalen i Frøya Arena.

En akillesskade har holdt 28-åringen ute av både kamper og treninger de siste ukene. Men onsdag i forrige uke kom klarsignalet for innsats i sluttspillet. Da fikk hun satt en kortisonsprøyte som skal holde smertene unna.

– Jeg snakket med legen, som sa jeg skulle ta det rolig i 48 timer. Så begynte jeg å sykle i helgen, kunne løpe for første gang på over en måned og var på trening igjen med laget mandag. Det er blitt tre rolige treninger, så jeg var veldig spent på hvordan det skulle kjennes i dag. Men det var ikke vondt, og formen var overraskende bra, konstaterte Bærum-kapteinen.

 

Holdt følge

Tromsø spiller fortsatt uten Vilde Havnes, Årets Talent i ligaen og med 13,6 poeng i snitt pr. kamp. 18-åringen er skadet, men skal rekke U19-NM i Asker om tre uker, forsikrer trener Stefan Pettersson.

Laget fra nord ga likevel Bærum tøff motstand i starten i kvartfinalen fredag.

Tabelltoeren ledet 12-10 etter første periode og ikke mer enn 27-20 da to og et halvt minutt gjensto av andreperioden. Men trepoengere fra Bodil Brokhaug og Keelie Lamb ga Bærum et forsprang Tromsø aldri fikk gjort noe med.

Nå venter Asker i semifinalen for de lyseblå.

– Vi kan spille mye bedre enn vi gjorde i dag, men en seier er en seier og vi er videre, fastslo Julie McCarthy.

 

Poengscorere:

Bærum: Keelie Lamb 18, Julie McCarthy 16, Raziyah Farrington 15, Lea Heiene Tveteraas 6, Camilla Gjerstad 5, Bodil Brokhaug 4, Mathea Lindbråten 4, Sofia Brokhaug Koch 3, Shiba Haji Ahmadi 2, Malena Waage Thomsen 2, Josefin Winther 2.

Tromsø Storm Ungdom: Ingeborg Gruber 9, Alexandra Polishchuk 9, Stine Rasmussen Schjølberg 8, Ingrid Elise Karlsen 6, Hannah Ørjansdatter Wasmuth 4, Vilde Robertsen Sjåvik 3, Oda Marie Austheim 2.

 

Asker avgjorde i 3. periode

Bergen Elite kjempet godt mot Asker Aliens og var bare 6 poeng bak (34-28) i begynnelsen av tredje periode.

Så fikk Asker inn en 11-0-run og dro fra til en komfortabel seier, 65-49.

– Bergen Elite jobbet hardt og vi fikk ikke flyten i dag, samtidig som vi traff dårlig, forklarte Jan Henrik Nyegaarden.

– Men vi vant, og det var det viktigste. Vi så på dette som den «farlige» kampen alle forventet vi skulle vinne, sa Asker-treneren.

Rikke Sjumarken hadde en bunnsolid kamp for Bergen Elite og endte med 12 poeng, 14 returer og 4 blokker.

Tayler Bennett førte an for Asker, ble toppscorer med 23 poeng og hadde 9 steals.

Treffprosenten var ikke all verden: Asker satte 7 av 26 trepoengere, med 5 av 14 fra Bennett. Bergen Elite traff 4 av 21.

 

En jevn semifinale?

Nå er Asker klare for semifinale mot Bærum. De to første kampene denne sesongen endte med store Bærum-seire (97-54 og 64-35), men det var før Tayler Bennett ble spilleklar for Asker.

Så vant Asker-jentene den tredje kampen med utklassingssifrene 94-49 – mot et Bærum-lag uten Julie McCarthy, Keelie Lamb og Shiba Haji Ahmadi. Med alle på plass blir det kanskje jevnt?

– Vi håper på en jevn kamp, men de er selvfølgelig styrket med Julie McCarthy tilbake i slag, sier Jan Henrik Nyegaarden.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Tayler Bennett 23, Ingrid Selvik 11, Ina Marie Ekholt 10, Siri Granheim 6, Kristine Nyegaarden 6, Julie Skorpen 3, Andrine Bergseth 2, Mia Præsttun 2, Cristina Ferrer Teixidor 2.

Bergen Elite: Frida Drivenes 12, Rikke Sjumarken 12, Maren Eskeland Schutz 8, Ane Schanke-Næss 7, Tuva Andersen 6, Hanna Nordtveit Sand 3, Anne Charlotte Horn 1.