Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Større og sterkere Ammerud
Forwardveteranene Roy Nwachukwu (i skuddet) og Miilah Kombat gjør Ammerud sterkere under begge kurver og gir laget mer dybde i "norskekvoten" på to mann i femmeren. Bak i bildet ser vi Xavier Sewell (til høyre) og Sivuyile Junior Qavane.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Forwardveteranene Roy Nwachukwu (i skuddet) og Miilah Kombat gjør Ammerud sterkere under begge kurver og gir laget mer dybde i "norskekvoten" på to mann i femmeren. Bak i bildet ser vi Xavier Sewell (til høyre) og Sivuyile Junior Qavane. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Større og sterkere Ammerud

– Målet er å ha et av de mest hardtarbeidende lagene i ligaen. Klarer vi det, kommer vi til å ha suksess, sier Ammerud-trener Marco Sanders. Han har fått det han ønsker seg: Store guarder og et lag som skal bli langt bedre til å forsvare seg.

USA-duoen Bryan Battle (23) og Xavier Sewell (26) er hentet inn for å gi Ammerud mer størrelse på guardplass, og begge kan ifølge Sanders være både pointguarder og 2-ere.

Ilarion Bonhomme og AJ Harris har vært små, lynraske guarder og publikumsfavoritter på Apalløkka de siste sesongene, men nå kommer Ammerud i en ny versjon.

– Forskjellen er at vi blir større, sier treneren. Battle er 1,96 og Sewell 1,91.

– Vi skal prioritere forsvar og de nye guardene gir oss større muligheter, de kan dekke 1-ere, 2-ere, 3-ere. Vi blir et stort lag når vi forsvarer oss.

 

Til Ammerud for tredje gang

Roy Nwachukwu og Miilah Kombat er på plass i Ammerud etter å ha spilt sammen i Asker Aliens forrige sesong.

Nwachukwu er i sin tredje periode i klubben han debuterte i ligaen for så langt tilbake som i 2007.

– Vi har en vei å gå, men dette laget skal bli slagkraftig når vi kommer i form. Vi har en starting med alle spillere på nærmere 2 meter, understreker 31-åringen.

 

Storscorer på Island

Bryan Battle var ikke på plass da vi besøkte Ammerud på Apalløkka torsdag, men guarden fra Phoenix, Arizona markerte seg sterkt på Island forrige sesong – riktignok for Skallagrimur på nivå to.

Battle var en scoringsmaskin som endte på 23,1 poeng i snitt og i tillegg hadde 7,5 returer, 5,4 assists og 2,8 steals pr. kamp.

Xavier Sewell kommer fra nivå tre i Frankrike og har gitt et solid inntrykk på trening de første ukene.

– En superatlet som blir bedre og bedre her. En typisk lagspiller og en fin type som åpenbart trives i gruppen, mener Roy Nwachukwu.

 

– Litt luksus

Mustafa Dibba (27 og 1,98) er tredjemann i utenlandstrioen og har en sikker startplass, mens Andreas Isaksen, Nwachukwu og Kombat trolig vil alternere om de to norske plassene i femmeren.

– Miilah og Roy hjelper oss veldig mye, så vi har litt luksus der med Andreas fra før og med Erick Silva (36) som også kommer tilbake, sier Marco Sanders.

Orji Okoroafor er også fortsatt med, nå også som spillende assistenttrener. Men 42-åringen sliter med en akillesskade og er trolig ute til desember/januar.

 

Hardtarbeidende

Marco Sanders har ikke satt noe spesielt resultatmål for Ammerud.

– Det er fint å være ambisiøs, men det er mange nye og vi må se hvordan kjemien blir. Vi har rutine og i forsvar ser det veldig bra ut. Målet er å ha et av de mest hardtarbeidende lagene i ligaen. Klarer vi det, kommer vi til å ha suksess, mener han.

Xavier Sewell er godt fornøyd med starten i Ammerud.

– Jeg har vært her en måneds tid og tror vi skal få et bra lag. Min jobb er å det som kreves for å vinne, enten det er scoringer eller assists – og alltid gi alt i forsvar, sier 26-åringen som er fra Germantown i Maryland, rett utenfor Washington D.C.

 

AMMERUD

Trener: Marco Sanders.

Assistenttrener: Orji Okoroafor (spillende).

Spillere INN: Bryan Battle (Skallagrimur, Island), Xavier Sewell (Dax Gamarde, Frankrike), Miilah Kombat (Asker Aliens), Roy Nwachukwu (Asker Aliens), Kevin Austria (Centrum Tigers), Sebastian-Ionut Slabu (Skjetten), Muhammed Mete Basan (Skjetten), Tom Talgø (Høybråten), Michael Uduma (Oppsal).

Spillere UT: AJ Harris (Australia), Jordan Session (Mexico), Ouzhan Farzaneh (Asker Aliens), Aksel Barkvoll (Ullern 1M), Fredrik Trana (Oppsal), Aksel Borg (Spania), Riad Basic (flyttet til Bosnia-Hercegovina).

 

SPILLERSTALL 2022/23

Kevin Austria, Muhammed Mete Basan, Bryan Battle, Mustafa Dibba, Andreas X. Isaksen, Miilah Kombat, Jonatan Hjelseth Mæhlum, Roy Nwachukwu, Orji Okoroafor, Sivuyile Junior Qavane, Xavier Sewell, Erick Silva, Sebastian-Ionut Slabu, Tom Talgø, Michael Uduma.

Sannsynlig starting-5: Battle, Sewell, Isaksen, Dibba, Nwachukwu (Kombat).

Åpningskamp: Centrum Tigers – Ammerud, Vulkanhallen torsdag 29/9 kl. 19.00.