Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Store planer for Centrum Tigers
Centrum Tigers har vært eneste lag uten importspillere, hatt maks uflaks med skader og tapt 23 av sine 25 ligakamper denne sesongen. Men nå har klubben planer for økt satsing både på topp og bredde - og for en ny Vulkanhall. Her takker Centrum-spillerne publikum etter kampen mot Kongsberg Miners lørdag. Fra venstre ser vi Simon Midtvedt, Laurence des Bouvrie (bak), Lavrans Linnestad, Georg Helvik, Marcus Barnett, Bendik Aunan, Johannes Dolven, Kevin Austria og Akrem Dagnew.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Centrum Tigers har vært eneste lag uten importspillere, hatt maks uflaks med skader og tapt 23 av sine 25 ligakamper denne sesongen. Men nå har klubben planer for økt satsing både på topp og bredde - og for en ny Vulkanhall. Her takker Centrum-spillerne publikum etter kampen mot Kongsberg Miners lørdag. Fra venstre ser vi Simon Midtvedt, Laurence des Bouvrie (bak), Lavrans Linnestad, Georg Helvik, Marcus Barnett, Bendik Aunan, Johannes Dolven, Kevin Austria og Akrem Dagnew. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Store planer for Centrum Tigers

Økt satsing på både bredde og topp, styrket ligalag og ny baskethall på Vulkan: Det er målene for Centrum Tigers de neste årene. Men først må plassen i Firi-ligaen sikres.

Centrum Tigers – Kongsberg Miners 47-93

Som eneste lag uten importspiller og med nesten maks skadeuflaks er Centrum Tigers i ferd med å fullføre sesongen i Firi-ligaen, nederst på tabellen med 23 tap og bare to seire på 25 kamper.

Med forwardene og lederne Johannes Dolven og Georg Helvik på benken med skader gikk det som det måtte gå også mot Kongsberg Miners. Gjestene var noen klasser bedre, ledet 60-21 ved pause og cruiset inn til 93-47 – etter at Centrum hadde spilt 20-20 i tredjeperioden og kommet mer med i spillet da alt for lengst var avgjort.

– Selv om vi manglet flere sentrale spillere i dag, var det viktig for oss å spille vårt spill og skjerpe vanene våre, fastslo Ognjen Nisavic.

Kongsberg-kapteinen var kampens toppscorer og ledende spiller med 21 poeng, 7 assists og 6 returer.

 

Ung kvartett fikk sjansen

Torgrim Sommerfeldt er i Kosovo med landslaget, Djo Loo Yele i Senegal som team manager for Kongos landslag og i tillegg sto både Aly Hudgins og Christian Seterlund over lørdagens kamp.

Det ga 10 minutters spilletid for Andreas Bråthen (21), Kristian Groth Eggar (21) og Christoffer Rotegård (19) og 5 og et halvt minutt til Erik Lie Viken (17) – spillere som bare har fått små minutter i tidligere kamper.

Alle rakk å markere seg positivt.

– De trener hver dag, har hjulpet oss mye og fortjener sjansen sin. Det gir dem erfaring og er med på å bygge kjemi i laget, understreket Nisavic.

 

Dunkeshow fra Visnes 

Oliver Bojang Visnes (21) underholdt med tre dunker, Bryan Alberts hadde 6 av 7 på field goals og Marin Mornar 8 returer og 5 steals – alle i trioen endte med 16 poeng.

Mornar sto for kampens høydepunkt i sluttsekundene i tredje periode:

Kroaten fikk inn en steal i eget forsvarsfelt, satte fart mot Centrum-kurven, men kikket opp på tavla og så at tiden var i ferd med å renne ut. Så i stedet for en saftig dunk, stoppet han foran 3-poengslinja og prikket inn 80-41 med en buzzer-treer!

 

– Ekstra motivasjon

Kongsberg Miners (17-7) har igjen bortekamper mot Ammerud og Nidaros Jets, men ser uansett ut til å styre mot andreplassen på tabellen. Og pr. i dag ligger det an til kvartfinaler mot Tromsø Storm, som har slått Miners to ganger denne sesongen.

– Vi skal ikke være respektløse overfor noe lag, men Tromsø har ikke lenger Kevin O’Brien og akkurat nå anser jeg Ammerud og Asker for å være bedre lag. I tillegg kan man si at de to tapene mot Tromsø har kostet oss førsteplassen, så det gir oss litt ekstra motivasjon til å slå dem, erkjenner Ognjen Nisavic.

Den serbiske guarden liker det nye sluttspillkonseptet.

– Basketballforbundet har virkelig gjort det rette ved å gå over til best-av-5 i semifinaler og finaler. Vi må først komme oss dit, tar ikke lett på noen motstander og må bare ta kamp for kamp, presiserer 31-åringen.

 

Kvalifisering i Kristiansand

Centrum Tigers skal sammen med Nidaros Jets spille kvalifisering for Firi-ligaen neste sesong. Den er berammet til Kristiansand helgen 25.- 27. mars, men det er foreløpig ikke klart hvilke 1.- divisjonslag de to nederste lagene på ligatabellen skal møte.

Da kan Johannes Dolven være med igjen.

– Han fikk et kraftig overtråkk og et lite brudd i ankelen, men har hvilt seg nå i seks-sju uker. Johannes trener nå uten kontakt, og vi håper han blir klar, sier Inge-Aleksander Kristiansen.

 

Helvik ute i ni måneder

Georg Helvik er derimot ute i lang tid framover. Kneskaden fra kampen mot Nidaros Jets i Trondheim Spektrum var verre enn fryktet. – Korsbånd i høyre kne, menisk og kapselskade, oppsummerer Centrum-treneren.

– Jeg har fått vite at det kan ta ni måneder, fortalte Helvik i Vulkanhallen lørdag. 19-åringen ser for oss spill igjen tidligst i desember, kanskje mest sannsynlig i andre seriehalvdel neste sesong.

 

361 medlemmer

Uansett ser Centrum Tigers for seg ligaspill i årene framover.

Johannes Dolven (25) fortsetter på laget, og faren og ildsjelen Johan Dolven blir en nøkkelperson i Centrum-satsingen.

– Klubben har vokst med 200 prosent de siste fire årene, spesielt blant de yngste. Vi har 361 medlemmer og 37 nasjonaliteter representert, forteller Dolven, medlem i markedsutvalget i Centrum Tigers.

– Veksten er kommet helt av seg selv, uten at noen har jobbet aktivt for å få det til. Det viser et stort behov for et lag i denne bydelen i det sentrale Oslo, presiserer han.

 

Mange vil støtte

Klubben er i ferd med å lage en film sammen med en av sponsorene.

– Der skal vi fortelle historien om Centrum Tigers, om alle ildsjelene og nøkkelpersonene som er med, så omverdenen forstår hvilken rolle klubben har, langt utover ligalaget.

– Vi er i ferd med å få med støttespillere som fort gjør at vi kan legge litt mer penger i satsingen både på bredde og ligalag, forteller Johan Dolven.

Han la ut en post på LinkedIn som ble sett av over 6000 personer og som ga mange henvendelser om støtte.

 

Vil ikke være nummer 9 og 10

Sportslig leder og ligatrener Inge-Aleksander Kristiansen håper og tror Centrum Tigers vil ha et langt bedre lag i Firi-ligaen allerede neste sesong.

– De siste par årene har flere lag tatt inn et høyere antall importspillere, og det blir selvfølgelig veldig vanskelig for oss når 8 av 10 lag kan fylle hullene sine med importer – og ikke vi.

– Det er fint å være i ligaen, men bare å være der og bli nummer 9 eller 10 og spille kvalifisering hvert år er ikke noe vi ønsker. Derfor må vi sette oss i en posisjon der vi kan konkurrere, fastslår Kristiansen.

 

– Så å si fullt

Han ser framgangen og veksten i klubben.

– Vi har flere årganger nå som er spennende og gode og vi har fått et veldig trykk på yngres avdeling. Fra 05-årgangen og nedover er det så å si fullt. I ytterste konsekvens må vi vurdere å ha ventelister på flere av lagene. Rekrutteringen har vært «helt galskap» nå gjennom og etter koronaen. Vi har 80-90 spillere født 2010 og senere, og har skilt ut jentene i en egen gruppe som også er fin og stor, forteller Centrum-treneren.

– Utfordringen er halltid og trenere, understreker Kristiansen.

 

Vil ha ny Vulkan-hall

Centrum Tigers håper også å ha en ny og flott Vulkanhall om fire-fem år.

– Vi har søkt Aspelin Ramm som eier hallen om å få den lagt om og bygget om, forteller Johan Dolven.

– Det kan bli en ny basketstorstue midt i Oslo, med plass til 1000 tilskuere, en hall som skal åpne seg mot elven. Hele Vulkan-området har utviklet seg vanvittig siden hallen vi har nå sto ferdig, men nå vil vi få bygget en hall med masse leiligheter oppå, som skal finansiere hele satsingen. Søknaden er sendt og Norges Basketballforbund er aktive med innspill, for at dette skal bli en 100 prosent basketballarena.

– Jeg kjenner ikke tidsplanen, men vi regner med å spille her i to år til og kan håpe på ny hall innen fire-fem år, sier Dolven.

 

Poengscorere:

Centrum Tigers: Simon Midtvedt 13, Giorgos Kotrotsios 11, Marcus Barnett 7, Moritz Anglero 5, Bendik Aunan 4, Øyvind Torsetnes 4, Lavrans Linnestad 3.

Kongsberg Miners: Ognjen Nisavic 21, Bryan Alberts 16, Marin Mornar 16, Oliver Bojang Visnes 16, William Lybæk 9, Matias Save 8, Erik Lie Viken 3, Andreas Rief Bråthen 2, Valen Tejada 2.