Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Sørsia jublet for 3x3-gull
Sørsias U15-gutter har fått vinnerpokalen av basketballpresident Jan Hendrik Parmann og kan kalle seg norgesmestre i 3x3-basket. Fra venstre Kevin Leraand, Rokas Pocius og Matas Hoff.
FOTO: ARILD SANDVEN
Sørsias U15-gutter har fått vinnerpokalen av basketballpresident Jan Hendrik Parmann og kan kalle seg norgesmestre i 3x3-basket. Fra venstre Kevin Leraand, Rokas Pocius og Matas Hoff. FOTO: ARILD SANDVEN

Sørsia jublet for 3x3-gull

Sørsia fra Trondheim sto for finalesøndagens råeste opphenting og for den eneste «borteseieren» under Streetbasketfestivalen og NM-sluttspillet i Skur 13.

Sørsia lå langt bak i finalen mot «Gutta Boys», men spurtet til seier 21-19 etter å ha satt den siste scoringen med 1,8 sekunder igjen.

Det ble den jevneste av de fem finalene, i det publikumsvennlige 3x3-konseptet der hver kamp går over 10 minutter eller til første lag har scoret 21 poeng.

Raskest til NM-gullet var Turtleneck Boys, som sikret 21-10 over Tigers med 3:39 igjen, altså etter bare drøyt 6 minutter.

Aller mest jubel ble det utvilsomt for Centrums U18-gutter («Big Body Bugattis») som var oppildnet av noen titalls yngre klubbtilhengere.

 

30 lag

30 lag kjempet i fem klasser, etter innledende kvalifiseringsturneringer i alle NBBFs regioner tidligere i sommer.

Oslo 3x3 var teknisk arrangør, fikk mange positive tilbakemeldinger fra de deltakende lagene og håper å få sjansen igjen neste år.

– Absolutt, fastslår prosjektleder Axel Jewett og stifteren av Oslo 3x3, Øivind Lundestad.

– Arbeidet med NBBF er ferdig her nå, men vi skal fortsette med å drive rekruttering i Oslo-området og har tilbud om åpen hall her hver uke. Vi skal også prøve å arrangere turneringer jevnlig og kanskje månedlig, forteller Lundestad.

 

– Større trygghet

I fjor var Streetbasketfestivalen på Aker Brygge med sol og sommer og mange skuelystne gjennom to dager.

Skur 13 ligger på Filipstad og bare et par langpasninger unna Bryggetorget, med to baner. Innendørs, men da er man ikke væravhengig.

– Vi har jo anlegget vårt her og syns det er fint å kunne åpne dørene og ønske velkommen. Det gir også større trygghet. Her inne regner det aldri, understreker Øivind Lundestad og Axel Jewett.

Sørsia var eneste vinner fra utenfor Oslo-området, og arrangørene kunne ønsket seg flere tilreisende lag.

– Det skulle vært noen flere også, men noen trakk seg. Likevel var det jo lag her fra Arendal, Grimstad og flere fra Trondheim, sier de.

 

– Alle har spilt tre mot tre

Øivind Lundestad var tapende finalist for andre år på rad, men den tidligere toppspilleren har stor tro på 3x3-konseptet.

– Det er kjempefint i alle aldre og lett å drive med. Alle som har spilt basket, har spilt tre mot tre, understreker 31-åringen.

 

FINALENE I STREETBASKETFESTIVALEN/ 3x3-NM

Kvinner: Juba – Pacta Sunt 17-12

Menn: Turtleneck-boys – Tigers 21-10

U23 menn: Embassy – Ninjas in Paris 21-5

U18 menn: Big Body Bugattis – Bølers Stolthet 20-9

U15 menn: Sørsia – Gutta Boys 21-19