Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Seier til Frøya, men to mann ut
Ognjen Nisavic fikk bare 2 minutter og 22 sekunder på banen i sitt comeback for Frøya - før han måtte ut med det som trolig er avrevet akillessene. Her er den serbiske guarden i en drive med tre Oppsal-spillere rundt seg: Christian Andersen (til venstre), Etienne Nasser Aspevik og Jacob Tryon. Bak i bildet ser vi Jørgen Lamo. FOTO: ARILD SANDVEN

Seier til Frøya, men to mann ut

Skyler White satte 6 trepoengere og la 34 poeng og Frøya tok overbevisende og sterk seier i Oppsal Arena. Men Ognjen Nisavic kan være ute for resten av sesongen med avrevet akillessene og John Knight må belage seg på en pause etter overtråkket i sluttminuttene.

M Oppsal – Frøya 63-99

K Bærum – Midtbyen 63-58

K Ulriken Eagles – Ullern 91-44

– Ja, det ble en tøff weekend for oss selv om vi er glade for to seire, konstaterte Frøya-trener Hugo Salgado etter at hjemmelaget Oppsal var blitt slått 99-63.

Det var comeback-kampen for Ognjen Nisavic som sist spilte for Frøya i 2019/20-sesongen, som har vært i Kongsberg Miners i to år og som nå skulle være kvitt sin akillesskade.

I stedet gikk det helt galt.

Den serbiske storscoreren kom inn fra benken før det var spilt 5 minutter i Oppsal Arena, bommet et par 3-poengere og satte to straffer etter å ha blitt feilet i en av sine velkjente driver. Men etter bare 2:22 på banen sa det stopp, uten noen motspillere i nærheten:

Nisavic gikk til benken, forklarte coach Salgado at akillessenen antagelig var ødelagt igjen – og forsvant i garderoben.

Første og siste kampen?

– Det er den samme skaden han har vært i opptrening for, han hadde vondt og var frustrert, for dette var jo den første kampen i sesongen og trolig den siste også, sa den portugisiske treneren.

Nisavic (32) var kommet inn som erstatter for D’Monta Harris som ble løst fra kontrakten med Frøya i oktober, som fjerde import ved siden av amerikanske John Knight III, engelske Skyler White og kroatiske Nikola Roso.

Nå kan det bli aktuelt for bergensklubben å hente inn en ny mann før overgangsfristen 15. desember.

– Vi vil jo aller helst ha Ognjen klar igjen, men vi får se, sa Salgado.

Stakk i 3. periode

Etter at Oppsal hadde startet godt, ledet 13-12 og holdt følge til 30-34 litt ut i andre periode, stakk Frøya for godt.

Gjestene ledet 46-35 ved pause og var en klasse bedre i tredjeperioden som de vant 31-13.

Oppsal hang dårlig sammen både i angrep og forsvar, og det hjalp heller ikke at Nick Kervens pådro seg sin fjerde feil og den femte som teknisk feil i samme slengen midtveis i tredje periode.

White og Knight herjet

Det var lenge et «White & Knight Show», med Skyler White i skuddform og John Knight som stadig utfordret Oppsal-forsvaret med tøffe driver.

White hadde lenge godt over 50 prosent treff på 3-poengere og endte på 6 av 13 etter noen bom mot slutten. Med 34 poeng, 6 returer og 2 blokker var den 2,03 m lange briten vond å hanskes med for hjemmelaget.

Knight krydret sin prestasjon med lekre tekniske detaljer og et par dunker i superklassen – og endte med 20 poeng og 6 assists.

Underveis i kampen måtte han ut på benken for å få tapet opp høyre ankel, men 4 minutter før slutt ble 23-åringen fra Jackson i Mississippi liggende etter å ha landet feil.

Så måtte han hjelpes ut, etter overtråkk – på den venstre ankelen.

Spørsmålet er om Frøyas pointguard kan rekke å bli klar igjen til lagets neste kamper – lokaloppgjøret hjemme mot Fyllingen neste onsdag (7. desember), hjemmekampen mot Kongsberg Miners søndag 11. og bortekampen mot Centrum Tigers lørdag 17. desember.

Opp på femteplassen

Med seieren klatret Frøya til femteplass på BLNO-tabellen med 7-6 i seire og tap.

Christopher Dalland hadde også en solid kamp med 17 poeng etter 3 av 5 på trepoengere og 4 av 5 på topoengsskudd.

– Det var viktig at Skyler traff så bra igjen og at Christopher var tilbake. Han har full frihet til å skyte, fastslo Hugo Salgado.

– Slutter å spille som et lag

For Oppsal ble kampen et steg tilbake.

– Helt forferdelig, mente Jarl Jespersen.

– Vi slutter å spille som et lag, og det som funker i første periode og store deler av andre stopper vi bare med. Så blir det forskjellige enmannsshow og frustrerte spillere.

Nøkkelkamper mot Nidaros og Asker

– Nå må vi virkelig snu ting, få en god treningsuke og gjøre oss klare til å møte Nidaros og Asker i de to siste kampene før jul, presiserte treneren.

Nyopprykkede Oppsal er på åttendeplass med 3-9 og kan ta lange steg mot fornyet kontrakt og sluttspillplass om det blir seier over Nidaros Jets hjemme i Oppsal Arena lørdag (3. desember) og borte mot Asker Aliens onsdag 14. desember.

Men da må tingene stemme bedre enn de gjorde mot Frøya søndag.

Jacob Tryon var unntaket, centeren på 2,11 leverte en ny, sterk kamp og noterte seg for 20 poeng, 10 returer, 3 assists og 2 blokker.

Poengscorere Oppsal – Frøya (63-99):

Oppsal: Jacob Tryon 20, Thomas Ble 14, Nick Kervens 8, Etienne Nasser Aspevik 6, Christian Andersen 4, Isac Ashraf Angelsen 4, Fredrik Hårstad Trana 3, Jonathan Linnestad 2, Sebastian Nordstrøm Larsen 2.

Frøya: Skyler White 34, John Knight III 20, Christopher J. Dalland 17, Nikola Roso 14, Kim-Abdou Ndow 6, Jørgen Lamo 4, Ognjen Nisavic 2, Samba-Johan Hellebust Jaw 2.

Bærum måtte slite mot Midtbyen

Bærum åpnet solid i Nadderudhallen med 14-2 etter 3:30, men Midtbyen som i likhet med mot Asker Aliens lørdag fortsatt bare hadde sju spillere, kom tilbake i kampen flere ganger.

Gjestene fra Trondheim snudde til ledelse 26-25 og 30-28 før Bærum overtok og var foran 34-32 ved pause.

Så gikk det fort for de lyseblå, som fikk inn en 9-0-run og så ut til å ha avgjort kampen.

Men i fjerde periode var Midtbyen der igjen, reduserte forspranget til 2 poeng (55-53) med 5 minutter igjen å spille og presset tabelltoeren på 59-56 med 2:30 igjen å spille og på 62-58 inne i siste spilleminutt.

Nærmere kom de ikke, gjestene bommet alle sine siste skuddforsøk og da Sofia Brokhaug Koch satte én av to straffer 15 sekunder før slutt, fastsatte hun også sluttresultatet til 63-58.

Midtbyen manglet lagkaptein Ulrikke Bentsen, Nina Nyegaarden, Pernille Mellem og Maja Osmundsvåg, men leverte en sterk laginnsats.

Med aggressivt forsvar presset de Bærum til 24 turnovers og hadde selv bare 11.

Gjestene tapte også returstatistikken så knapt som 50-48. Julie McCarthy hadde 15 og Makana Stone 11 for Bærum, Ingeborg Nævdal Gundersen 15 og Emma Tallaksen 12 for Midtbyen.

Makana Stone var banens ledende spiller med 19 poeng og 11 returer. Julie McCarthy kom i foultrøbbel og måtte til slutt ut med fem feil i kampens siste minutt. Bærum-kapteinen spilte bare 20 minutter og markerte seg med 15 returer og 3 blokker, men ble for en sjelden gangs skyld stående med null poeng.

Poengscorere Bærum – Midtbyen (63-58):

Bærum: Makana Stone 19, Abbey Hoff 12, Shiba Haji Ahmadi 10, Selma Deisz 9, Sofia Brokhaug Koch 9, Camilla Gjerstad 4.

Midtbyen: Henriette Höfermann 16, Dominique Leonidas 14, Emma Tallaksen 11, Ingeborg Nævdal Gundersen 9, Maria Bruvik 5, Lana Dalåmo Lacken 3.

Ulrikens tiende strake

Med 27-8 og 30-7 i de to midterste periodene la Ulriken Eagles grunnlaget for en ny, klar seier: 91-44 over Ullern og lagets tiende strake i BLNO-sesongen.

Ullern åpnet forrykende i Landåshallen, ledet 15-7 tidlig og 19-15 etter første periode, før hjemmelaget fikk opp intensitet og tempo i angrep.

Ullern holdt følge til 29-26, men derfra gikk scoren til 62-27 – en Ulriken-run på 33-1 (!) i løpet av 8 effektive minutter mot slutten av andre og  i begynnelsen av tredje periode.

Ulriken satte 8 av 18 trepoengere (44 prosent), 26 av 38 topoengsskudd (68 prosent) og 15 av 18 straffer. Hjemmelaget vant også returstatistikken 32-22, men hadde nesten like mange turnovers som Ullern – 18 mot 19, etter at også gjestene lyktes godt med sitt aggressive forsvar i perioder.

Ullern traff langt dårligere, med 10 av 30 topoengsskudd og 6 av 28 treere.

Maren Hoff Austgulen ble kampens mest effektive spiller med 22 poeng på 19 minutter – og 11 treff på 11 forsøk.

Stine Hoff Austgulen hadde 15 poeng, 8 assists og 6 returer, Aurora Sørbye 13 poeng, 6 returer og 4 steals.

Tori Solberg Halvorsen førte an med 16 poeng og 8 returer for Ullern.

Poengscorere Ulriken Eagles – Ullern (91-44):

Ulriken Eagles: Maren Hoff Austgulen 22, Stine Hoff Austgulen 15, Celine Klett 13, Aurora Sørbye 13, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 10, Synne Jacobsen 7, Riley Fitzwater 6, Katrine Fjærestad 3, Sunniva Sørbye 2.

Ullern: Tori Solberg Halvorsen 16, Lily Nieuwenburg Izadi 7, Laura Martínez Basora 6, Malin Schneidt 6, Micol Torresani 5, Camilla Wold Wægger 4.