Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Scoringsshow fra Austgulen
Stine Hoff Austgulen ble ustoppelig for Malta i søndagens kamp om andreplassen i Small Countries-EM i Nikosia. Ulriken-guarden satte 39 poeng da Norge vant 64-48.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
Stine Hoff Austgulen ble ustoppelig for Malta i søndagens kamp om andreplassen i Small Countries-EM i Nikosia. Ulriken-guarden satte 39 poeng da Norge vant 64-48. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Scoringsshow fra Austgulen

39 poeng i en landskamp! – Helt rått. Hun var bunnsolid defensivt også og bærer oss i begge ender av gulvet, sa landslagssjef Gunnar Nesbø etter at Stine Austgulens scoringsshow hadde sikret Norge andreplassen i Small Countries-EM.

Norge – Malta 64-48

 28-åringen fra Ulriken Eagles satte 8 av 11 trepoengere, 7/11 på topoengsskudd og 1/1 fra straffestreken.

– Skuddene falt i dag, endelig. Jeg har skutt ganske dårlig hele turneringen, så det har vært litt skuffende, sa den 1,79 m høye guarden, som ikke kunne huske å ha scoret 39 poeng i landskamp tidligere, heller ikke for  aldersbestemte landslag.

Stine Austgulen kom også med i mesterskapets Allstar-femmer, sammen med Stephanie De Martino (Malta), Astera Tuhina (Kosovo) og Kypros-duoen Eleni Pilakouta og Veatriki Akathiotou.

Pilakouta (21) ble kåret til MVP. Den 1,92 m lange centeren fra University of Nebraska Omaha ruvet i alle kampene og snittet på 15,3 poeng pr. kamp.

Kypros vant alle sine fire kamper og tok gull, med 86-51 i søndagens avsluttende kamp mot Andorra.

 

Tre seire og ett tap

Malta ledet 18-14 etter førsteperioden før Norge og Stine Austgulen overtok føringen i Eleftheria Sports Arena.

– Det lugger litt i starten, i den førsteperioden får vi ikke tak på verken offensiven eller defensiven, erkjente Gunnar Nesbø.

– Men så får vi justert og strammer inn forsvarsspillet, og da er kampen vår. Malta scorer jo bare 30 poeng i de tre siste periodene.

Med 64-48 vant Norge sin tredje kamp av de fire i Small Countries og kapret andreplassen bak Kypros.

 

EM-kval neste?

Tapet for kypriotene (62-81) ble skjebnesvangert.

– Vi taper med 20 poeng for Kypros og er likevel laget her som har sluppet inn færrest poeng. Vi har en god gjeng som har jobbet knallhardt og som får et forsmedelig tap mot Kypros, men belønning ved å vinne de to siste kampene mot ganske ålreit motstand, understreker landslagssjefen.

Fremtiden for kvinnelandslaget skal meisles ut de neste månedene.

– En vanskelig vurdering er at vi har mange spillere i college som ikke vil være tilgjengelige i FIBA-vinduene i en EM-kvalifisering. Men det nivået vi har inne er mer enn godt nok til å være med i EM-kval, fastslår Gunnar Nesbø.

 

Poengscorere Norge: Stine Hoff Austgulen 39, Karyn Sanford 11, Tori Solberg Halvorsen 4, Synne Jacobsen 4, Julie McCarthy 2, Tina Stenerud Moen 2, Karoline Teigland 2.

Toppscorer Malta: Sophie Abela 13.