Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Overraskende lett for Ulriken
Bærum hadde trøbbel med å følge med i Ulrikens tempo. Her er det Makana Stone (nr 23), Abbey Hoff (bak til venstre) og Shiba Haji Ahmadi som prøver å stoppe Stine Austgulen - som spiller en rask pasning ut til en av sitt lags ledige skyttere.
FOTO: ERIK BERGLUND
Bærum hadde trøbbel med å følge med i Ulrikens tempo. Her er det Makana Stone (nr 23), Abbey Hoff (bak til venstre) og Shiba Haji Ahmadi som prøver å stoppe Stine Austgulen - som spiller en rask pasning ut til en av sitt lags ledige skyttere. FOTO: ERIK BERGLUND

Overraskende lett for Ulriken

Tittelforsvarerne Bærum skuffet både seg selv og tilhengerne hjemme i Nadderudhallen og greide verken å angripe eller forsvare seg godt nok mot et Ulriken-lag som i praksis hadde avgjort åpningskampen allerede ved pause med ledelse 37-17.

Bærum – Ulriken Eagles 43-66

– Jeg hadde vel trodd det skulle bli jevnere, innrømmet Ulriken-kaptein Stine Austgulen.

Bærums pointguard Shiba Haji Ahmadi la inn sesongens første scoring med en trepoenger og nykommeren Makana Stone presenterte seg med en sterk drive til 5-4.

Men det var også siste gang hjemmelaget var i føring. I en førsteperiode preget av åpningssurr fra begge lag dro Ulriken fra til 17-9, og utover i andreperioden var det nærmest klasseforskjell mellom lagene.

 

13-2 og takk for følget

Bærum holdt brukbart følge til 15-24, men de siste 5 minuttene før pause vant Ulriken 13-2 og hadde dermed fått 20 poengs forsprang, 37-17.

Det var hjemmelaget aldri i nærheten av å tette.

Etter 57-80 i åpningskampen mot Ulriken for et år siden, ble det 43-66 nå.

Det var overraskende, spesielt fordi bergensernes USA-import Riley Fitzwater ennå ikke er spilleklar og fulgte kampen fra benken.

– Gøy å se på, jeg er glad vi vant og syns vi reboundet veldig bra og kjempet som et lag gjennom hele kampen, sa den 1,93 m lange centeren.

– De trengte visst ikke deg i dag?

– Det så ikke sånn ut!

 

– Veldig bra forsvar

Mest av alt var det en forsvarsseier for Ulriken.

– Vi scorer jo ikke så mye, men vi spiller veldig bra forsvar og det er ingenting å klage på. Nå gjør vi oss bare klare til å møte Asker i morgen, sa DuRell Sanford.

Bærum hadde ingen rytme i angrep og strevde med å finne åpninger mot aggressive Ulriken-spillere. På den andre siden av banen gikk ballen fortere, gjestene hadde ballflyt og gode angrepskombinasjoner og løp inn noen lekre scoringer etter driver, breaks og backdoor-kutter.

Ulriken var også langt bedre til å utfordre og gå én-mot-én og til layuper.

 

Rekordlav score: 43 poeng

– Det blir déjà vu fra første kampen i fjor, sukket Ola Gravem Knutsen.

– Jeg hadde trodd vi var litt mer samstemte offensivt enn vi viste her nå, men det blir for dårlig tempo og ballbevegelse i det vi gjør og vi ender opp med ballspretting som ikke fører til noe som helst. Da gjør vi forsvarsjobben enkel for Ulriken. 43 poeng sier vel mye om det, fastslo Bærum-treneren.

43 poeng er det laveste antall poeng Bærum Basket har scoret i en ligakamp siden laget overtok Sandvikas plass foran 2019/20-sesongen.

 

Ulriken-utklassing på returene

Hjemmelaget har fått inn Makana Stone og Abbey Hoff også for å bli større og mer fysiske, og sammen med Julie McCarthy var det ventet at det skulle bli tøft for et Ulriken-lag uten sin 1,93-center Riley Fitzwater.

Men til tross for 14 returer fra McCarthy og 12 fra Stone, vant Ulriken returstatistikken 52-42 – med Sunniva Sørbye på 10 og resten godt fordelt på hele laget.

– Vi bokser ut godt og det gir resultater, presiserte Stine Austgulen.

 

– Typisk første kamp

Gjestene fikk også holdt Julie McCarthy til 8 poeng og Abbey Hoff til 2, mens Makana Stone som også startet beskjedent fikk vist klasse utover i kampen og endte som mestscorende for Bærum med 13 poeng.

– Julie blir altfor alene på de offensive returene, så Ulriken kan konsentrere seg om å blokke ut henne, mente Ola Gravem Knutsen.

– Og for amerikanerne var det en typisk første kamp. De må tilvenne seg norsk basket og føler nok at de har mye mer å gå på enn de viste her i dag, la han til.

 

Ulriken mot Asker lørdag

Ulriken skal ut i ny kamp lørdag mot Asker Aliens i Leikvollhallen, og kanskje blir det tøffere.

– Det kan hende. På papiret er det flere lag som ser mye bedre ut i år, men det er tidlig i sesongen og kan ta tid før kjemien er god nok, poengterte DuRell Sanford.

– Vi arbeider også med ting fra i fjor, og i førsteomgangen gjorde vi en virkelig god jobb, sa Ulriken-coachen.

 

Poengscorere Bærum – Ulriken Eagles (43-66):

Bærum: Makana Stone 13, Shiba Haji Ahmadi 10, Julie McCarthy 8, Sofia Brokhaug Koch 5, Malena Waage Thomsen 3, Abbey Hoff 2, Camilla Gjerstad 2.

Ulriken Eagles: Synne Jacobsen 17, Celine Klett 16, Stine Hoff Austgulen 14, Aurora Sørbye 9, Sunniva Sørbye 6, Maren Hoff Austgulen 4.