Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Optimisme i Centrum
Marcus Barnett og Centrum Tigers tar sats inn i en ny sesong - og virker dypere og bedre enn i den forrige, som også ble spolert av skadeproblemer. 
FOTO: ERIK BERGLUND
Marcus Barnett og Centrum Tigers tar sats inn i en ny sesong - og virker dypere og bedre enn i den forrige, som også ble spolert av skadeproblemer. FOTO: ERIK BERGLUND

Optimisme i Centrum

Med seks forsterkninger og et dypere lag håper Centrum Tigers på et solid løft i den nye BLNO-sesongen.

– Jeg syns det ser spennende ut. Vi har et nesten helt nytt lag og jeg er fornøyd med spillertypene vi har fått inn, sier Inge-Aleksander Kristiansen.

– Det er gjeng som kompletterer hverandre, og vi begynner å nærme oss to spillere i hver posisjon. Vi blir dypere og jeg liker folk som er interessert i å spille lagbasket. Det er ingen egoer her eller noen som må ballen mye, utdyper Centrums trener og sportslige leder.

 

Seks nye

Christoffer Heggelund (22) er tilbake i ligaen etter to sesonger i Canada, Ulrik Stranger-Johannessen (23) er kommet fra Frøya og Gard Beinnes (22) fra Gimle, mens Oliver Bojang Visnes (21) er «hjemme» igjen etter to år i Kongsberg Miners.

Etter hvert kommer også Petar Kutlesic (28), som spilte for Asker Aliens forrige sesong. Den 2,06 m høye forwarden kan bli en viktig mann under kurvene for Tigers denne sesongen.

I bakhånd har laget den amerikanske «globetrotteren» Pat Dickert, som nå sist har vært to sesonger i Kina, som både trener og spiller. En kombo-guard på 1,88 som er kjent for spenstige dunker ved siden av enorm aggressivitet og forsvar.

Men 27-åringen fra Hatfield i Massachusetts venter ennå på arbeidstillatelsen i Norge, og kan verken trene eller spille foreløpig.

– Men Pat er et flott tilskudd, veldig engasjert og blir fin å ha i klubben, fastslår lagkaptein og landslagsforward Johannes Dolven.

 

– Mer guardorientert

Fjorårssesongen ble ødelagt av skader, både Johannes Dolven og Georg Helvik forsvant ut.

19-årige Helvik mister trolig også hele 2022/23-sesongen med korsbåndsskaden han pådro seg mot Nidaros Jets i Trondheim i februar.

– Det var en spesiell sesong og vi var veldig uheldige. Nå ser alt mye mer lovende ut. Vi har fått inn veldig gode og rutinerte guarder som virkelig kommer til å løfte oss. Vi blir kanskje mer guardorientert, men vi har jo fått Oliver og jeg gleder meg til Petar også kommer, sier Dolven.

 

– Tror vi kan sjokkere

Christoffer Heggelund har tatt steg i Canada, fremstår som sjefen blant Centrum-guardene og ser til å gå mot en solid sesong.

– Jeg syns det ser veldig bra og ut er veldig spent, sier 22-åringen.

– Jeg vil ikke jinxe noe, men tror vi kan sjokkere noen lag.

 

I Norge for andre gang

Pat Dickert er i Norge for andre gang, etter at han kom som utvekslingsstudent som 16-åring i 2011 og gikk på Lillestrøm videregående skole.

– Jeg kom midt i russetida og fikk oppleve 17. mai på Karl Johan, det var mitt første utenlandsopphold og alt skjedde. Jeg satte pris på landet fra første stund og ble tatt vel imot i Skjetten Basket og alt var bare så fantastisk, forteller guarden som også skal trene yngre lag i Kjelsås og som insisterer på at Inge-Aleksander Kristiansen bare skal snakke norsk på treningene.

– Han vet at jeg vil lære språket og hjelper meg på den måten. Jeg lærte meg mandarin da jeg var i Kina og plukket det opp ganske raskt, sier 27-åringen.

 

Centrum-tigerens år?

Dickert tar med en liten «fun fact» til slutt:

– 2022 er tigerens år i Kina, som alle feirer nå. Og de har et ord der som heter «yuanfen» og som handler om skjebne eller tilfeldigheter som bringer mennesker sammen, alt skjer for en grunn. Så at jeg er i Tigers nå, gir mening, fastslår den nye amerikaneren.

 

CENTRUM TIGERS

Trener: Inge-Aleksander Kristiansen.

Assistenttrener: Isak Prinos.

Spillere INN: Patrick Dickert (Chongquing, Kina), Christoffer Heggelund (University of Victoria, Canada), Oliver Bojang Visnes (Kongsberg Miners), Petar Kutlesic (Asker Aliens), Ulrik Stranger-Johannessen (Frøya), Gard Beinnes (Gimle), Nikola Antanasijevic, Elias Demoniere og Felix Grini fra egen junioravdeling.

Spillere UT: Georg Helvik (langtidsskadet), Kevin Austria (Ammerud), Simon Midtvedt (Centrum 1M), Sigurd Sandlie (Centrum 1M), Moritz Anglero (studier i Italia), Bendik Aunan (Nordberg), Lavrans Linnestad (studier), Rasmus Linnestad (lagt opp), Herman L. Nordeide (lagt opp).

 

SPILLERSTALL 2022/23

Nikola Antanasijevic, Marcus Barnett, Gard Beinnes, Laurence des Bouvrie, Akrem Dagnew, Elias Demoniere, Patrick Dickert, Johannes Dolven, Felix Grini, Christoffer Heggelund, Giorgos Kotrotsios, Petar Kutlesic, Yannick Onifade, Ulrik Stranger-Johannessen, Øyvind Torsetnes, Oliver Bojang Visnes.

Sannsynlig starting-5: Heggelund, Stranger-Johannessen, Barnett (Visnes), Kotrotsios (Kutlesic), Dolven.

Åpningskamp: Tromsø Storm – Centrum Tigers, Tromsøhallen lørdag 24/9 kl. 16.30.