Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Norge kjørte over Andorra
18-årige Fatima Mohammad  ble norsk toppscorer med 13 poeng sammen med en annen debutant fra Ulrikens 03-årgang, Synne Jacobsen.
FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD
18-årige Fatima Mohammad ble norsk toppscorer med 13 poeng sammen med en annen debutant fra Ulrikens 03-årgang, Synne Jacobsen. FOTO: MARIANNE MAJA STENERUD

Norge kjørte over Andorra

Med 19-0 etter sju minutter gjorde Norges kvinnelandslag kort prosess i åpningskampen mot miniputtstaten Andorra i Small Countries-EM.

Norge – Andorra 95-36

– Vi visste vi kom til å være en del sterkere enn dem, så det ble en konsentrasjonstest, fastslo landslagstrener Gunnar Nesbø.

– Men vi fikk rotert på alle spillerne og kjørt gjennom det vi skulle. Vi har sagt hele tiden at vi ønsker å spille med høyt tempo og bra trykk defensivt, og jeg syns det var veldig bra levert i dag.

Med 26-6 etter første periode lå det an til en 100-poengskamp for Norge, og det var egentlig bare i tredjeperioden (20-14) aggressiviteten og intensiteten sank mange hakk i det norske laget.

Samtidig ble nøkkelspillere som Julie McCarthy, Tori Solberg Halvorsen og Tina Stenerud Moen hvilt mye utover i kampen. I det hele tatt var spilletiden uvanlig jevnt fordelt:

Julie McCarthy spilt minst med 12:44, Ingrid Selvik mest med 22:32.

 

Debutanter og toppscorere

Ulrikens 03-duo Synne Jacobsen og Fatima Mohammad var blant fem norske debutanter og ble vinnerlagets toppscorere med 13 poeng.

Andorras Laura Laurent var kampens mestscorende med 14.

Norge fikk 11 av 12 spillere på scoringslista, vant returstatistikken 56-37 og traff til godkjent på trepoengere med 35 prosent (12 av 34), mens Andorra bare satte 2 av 17.

 

Tøffere mot vertslandet

Eleftheria Arena tar 6000 tilskuere og bare noen få hundre så Norges åpningskamp mot Andorra. Onsdag blir det helt sikkert flere når hjemmelaget Kypros skal i aksjon for første gang.

– Det blir en helt annen motstander, understreker Gunnar Nesbø.

– Kypros har et par spillere med god størrelse og noen guarder som er gode drivere, men jeg tror vi skal hente mye på høyt tempo, sier landslagssjefen.

Han er klar på at Andorra er turneringens svakeste lag, og i tirsdagens andre kamp viste Malta og Kosovo at de har mer å by på. Malta holdt unna i sluttminuttene og vant 68-61.

 

Poengscorere Norge: Synne Jacobsen 13, Fatima Mohammad 13, Julie McCarthy 12, Ingrid Selvik 12, Shiba Haji Ahmadi 10, Stine Hoff Austgulen 8, Tori Solberg Halvorsen 8, Tina Stenerud Moen 8, Karyn Sanford 7, Karoline Teigland 3, Lina Stranger-Johannessen 1.

Toppscorer Andorra: Laura Laurent 14.