Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Nidaros våknet og vant
Chris Carter var vrien å stoppe for Centrum Tigers i andre del av kampen: Etter 4 poeng ved pause, ble amerikaneren toppscorer med 25. Her runder Nidaros-forwarden gjestenes mestscorende og beste spiller, Giorgos Kotrotsios, som hadde 15 poeng og 11 returer. I venstre bildekant ser vi Simon Midtvedt.
FOTO: LARS RUNE SKAUG
Chris Carter var vrien å stoppe for Centrum Tigers i andre del av kampen: Etter 4 poeng ved pause, ble amerikaneren toppscorer med 25. Her runder Nidaros-forwarden gjestenes mestscorende og beste spiller, Giorgos Kotrotsios, som hadde 15 poeng og 11 returer. I venstre bildekant ser vi Simon Midtvedt. FOTO: LARS RUNE SKAUG

Nidaros våknet og vant

– Vi følte vi var det bedre av lagene, men det handlet om viljen til å vinne, sa Mikkel Aarnes. Det oppdaget ikke Nidaros Jets før tredje periode startet. Da begynte snuoperasjonen, fra minus til seier med 7 poeng i bunnlagenes duell.

Nidaros Jets – Centrum Tigers 69-62

Frøya – Tromsø Storm 105-62

Asker Aliens – Gimle 53-94

 Centrum ledet 41-23 ved pause over et Nidaros-lag som ikke så ut til å ha kommet seg over skuffelsen etter tapet for Ammerud (77-81) fredag kveld.

Men akkurat som mot Asker Aliens sist, greide ikke Centrum-spillerne å følge opp da de kom ut på parketten til tredje periode.

Etter 27-8 til Centrum i andreperioden, svingte kampen med smått utrolige 21-2 til Nidaros i den tredje.

Dermed var hjemmelaget i ledelsen (44-43) før de siste ti minuttene, bare økte forspranget og vant 69-62 etter at spesielt Chris Carter hadde våknet. Amerikaneren hadde 4 poeng til pause  og endte som toppscorer med 25.

 

– Ville mer enn oss

– Dette var en kamp der vi følte vi var det bedre av lagene, men det handlet om viljen til å vinne. Og det virket som Centrum ville mer enn oss, sa Mikkel Aarnes, pointguard og sentral hos hjemmelaget med 14 poeng, 6 returer og 4 assists.

– Så pratet vi om det i pausen og gikk ut og gjorde noe med det. Til slutt klarte vi å komme oss ut av en jevn kamp og vinne, kontra den kjipe opplevelsen vi hadde mot Ammerud, sa 22-åringen fra Asker.

 

– "Choker" totalt

For Centrum Tigers ble det en deprimerende kveld på flere måter.

– Dette klarer vi å surre til sjøl, mente Inge-Aleksander Kristiansen etter kampen.

– Det begynner å bli vanskelig å forklare hvorfor vi «choker» totalt. Vi henger veldig bra sammen og gjør det vi skal i første halvdel. Nidaros gjør noen endringer og legger mer trykk, samtidig som vi bommer mer. Men at vi famler så mye defensivt er snodig. Så forplanter det seg bare til alt vi gjør, mente Centrum-coachen.

 

Kneskade og hjernerystelse

Han fikk mer enn tapet å bekymre seg over. Med Johannes Dolven ute for resten av sesongen med kneskade, passet det ekstremt dårlig at Georg Helvik vred seg i smerte og holdt seg til høyrekneet etter en drive da bare 2:45 av kampen i Trondheim Spektrum var spilt.

– Jeg tror ikke det er så alvorlig, sa 19-åringen der han lå med høyrebeinet på en stol bak Centrum-benken. Men han mistet restet av kampen, og med sine beste scorere og reboundere Dolven og Helvik er Oslo-laget klart svekket.

Så var det Marcus Barnett som fikk Chris Carters kne i hodet og antagelig pådro seg en hjernerystelse.

 

Ble nektet å komme inn

For Inge-Aleksander Kristiansen ble det noen hektiske timer etter kampslutt.

– Vi har vært på legevakten, men jeg ble nektet å komme inn døra på grunn av koronarestriksjoner og fikk ikke se til verken Georg eller Marcus, fortalte han.

– Georg ble sendt ut igjen, og de kunne ikke se noen strukturell skade i kneet, de regnet med at det var et leddbånd som hadde glidd inn og ut, men som ikke er avrevet. Men dette vi få fulgt opp når han kommer hjem.

– Marcus var litt dizzy en stund, men var bedre da jeg snakket med ham siste gang nå, sa Kristiansen.

 

– Burde være et krav

Centrum-treneren mener episodene med de skadde spillerne tilsier at alle ligaklubber bør ha medisinsk personell i hallen på kamper.

– Nidaros Jets hjalp oss det de kunne, Nidaros-menneskene var veldig behjelpelige og trener Thor Inge (Øvermo) kjørte Georg til legevakta. Men det burde være et krav å ha noen som kan grunnleggende førstehjelp til stede i alle haller. Vi er privilegerte som alltid har en lege til stede på hjemmekampene våre, Øyvind Midtvedt som er far til Simon, forklarer han.

 

Må ut i kvalifisering

Nidaros Jets rykket opp på 9.- plass i Firi-ligaen med 3-20 i seire og tap, Centrum Tigers er bak med sine 2-19 på 21 kamper. Uansett må begge belage seg på å spille kvalifisering for å holde plassen i ligaen, mot vinnere av 1.- divisjonsavdelingene.

– En niendeplass er ikke nødvendigvis noe mål for oss, men vi var jo ute etter i dag å vise at vi ikke er det dårligste laget i ligaen, erkjente Mikkel Aarnes.

– Samtidig er det uansett viktig å avslutte sesongen positivt og bra, presiserte han.

 

- Fullføre i god stil

Det var også Inge-Aleksander Kristiansen klar på.

– Vi må bare jobbe på med det laget vi har. Vi har jo planer om å være i ligaen i mange år framover, så det er en viktig periode de neste ukene. Vi skal ha tøff matching og må uansett prøve å fullføre i god stil. Vi har hatt mye bra i de to første periodene i de siste kampene våre, men det har vært for ustabilt til å vinne basketballkamper, understreker Centrum-treneren.

 

Poengscorere:

Nidaros Jets: Chris Carter 25, Mikkel Aarnes 14, Brage V. Sørensen 10, Mateusz Nilsen 6, Christian Tøfte 5, Max Dahl Svendsen 4, Mats Selboe 3, Torkel Westby 2.

Centrum Tigers: Giorgos Kotrotsios 15, Simon Midtvedt 15, Moritz Anglero 9, Marcus Barnett 9, Bendik Aunan 6, Øyvind Torsetnes 5, Yannick Onifade 2, Akrem Dagnew 1.

 

Frøya slo seg løs: 105-62

Frøya hadde ingen problemer i den første av de fire kampene laget må vinne for å holde seg øverst på tabellen og ta seriegullet i Firi-ligaen.

Tromsø Storm holdt brukbart følge i en og en halv periode, men så gikk hjemmelaget fra 34-25 til 59-29 ved pause etter sterk 3-poengsskyting fra Johan Flaa, Ionas Berg Garras og Wayne Stewart.

Dermed var kampen avgjort for Frøya, som har igjen hjemmekamper mot Centrum Tigers og Fyllingen før de skal møte Ammerud borte i siste runde, 6. mars.

Det foreligger i skrivende stund ingen annen statistikk fra kampen Frøya – Tromsø Storm enn poengscorerne:

Frøya: Wayne Stewart 22, Johan Flaa 19, Faris Verlasevic 18, Cam Gregory 17, Ionas Berg Garras 11, Ulrik Stranger-Johannessen 6, Burak Kizilirmak 4, Stefanos Makariadis 4, Jørgen Lamo 3, Christopher J. Dalland 1.

Tromsø Storm: Johannes Lange 13, Aron Nielsen Finstad 9, Rasheed Worrell 9, Olle Welander 8, Henrik Lange 6, Hallvard Venstad Staff 6, Simen A. Samuelsen 4, Joachim Vogt Aabel 4, Preben Strende 3.

 

Lett for Gimle mot svekket Asker

Asker Aliens har fortsatt Aksel Bolin, Joshua Hart og Anders Stien ute med skader og sykdom, og manglet i tillegg Haakon Hellebust i lørdagens hjemmekamp mot Gimle. Forwarden som scoret 34 poeng i seieren over Centrum Tigers (85-59) onsdag, var på jobb i Forsvaret.

Gimle hadde på sin side fått Eivind Lamo med igjen, og landslagsforwarden viste lovende takter med 19 poeng, 11 returer og 4 assists.

Gjestene stilte uten Mikkel Kolstad, Jørgen Odfjell og lagkaptein Ali Ouakkaha, men har solid dybde og kjørte over Asker fra start. Gimle gikk ut med 10-0 etter tre minutter og var oppe i 33-6 mot slutten av første periode.

Audun Eskelands menn satte 15 av 34 trepoengere (44 prosent), med 6 av 11 fra Espen Fjærestad og 3 av 5 fra Lars Fredrik Espe.

Her var Asker på sesongverste i ligaen: 1 av 31 (!), mange av dem pressede skudd mot aggressive Gimle-forsvarere.

 

Poengscorere:

Asker Aliens: Petar Kutlesic 15, Stian Emil Berg 14, Roy Nwachukwu 13, Oliver Bergstad 5, Eldar Hjertø Alagic 2, Brage Gleditsch Brustad 2, Håkon Blekeli Spiten 2.

Gimle: Eivind Lamo 19, Milovan Savic 19, Espen Fjærestad 18, Bryan Coleman 13, Lars Fredrik Espe 11, Reidar Greve 8, Simon Emil Jensen 4, Kristoffer Gjerde Sætren 2.