Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / NBBF innleder samarbeid med MindShare om BLNO
Foto: Marianne Maja Stenerud
Foto: Marianne Maja Stenerud

NBBF innleder samarbeid med MindShare om BLNO

NBBF innleder samarbeid med MindShare for å styrke det sportslige flaggskipet BLNO. MindShare vil bidra med workshops som skal gjøre klubbene bedre innen anlegg, arrangement og marked og kommunikasjon. Kvalitetsløftet vil komme hele norsk basket til gode.

Sammen med seniorlandslagene er BLNO norsk baskets viktigste sportslige produkt. NBBF vil sammen med MindShare hjelpe klubbene som er med i ligaen med å bli enda mer profesjonelle aktører i en toppliga i norsk idrett. Arbeidet begynner allerede rett på nyåret, og vil pågå i en intens prosess ut februar.

Under parolen «Konkurrenter på banen – partnere utenfor!» er det meningen at klubbene i BLNO skal få felles verktøy og standarder å forholde seg til. På den måten kan man lettere lære av hverandre og utvikle et produkt som er gjenkjennelig overalt.

Sportssjef i NBBF, Brent Hackman, er fornøyd med samarbeidet. – MindShare vil kunne tilføre oss både metode og tankegods som kan løfte oss og ta oss et steg videre, sier han. Brent sier det er viktig å profesjonalisere en liga som nå får jevnlig eksponering på tv, og hvor mange av spillerne på landslagene viser seg frem. Dette vil forbedre ligaen både sportslig og kommersielt, sier Brent.

Generalsekretær Espen A. Johansen legger til at dette er en forbedring som kommer hele norsk basket til gode. – Når vi investerer i å forbedre toppnivået vårt, vil andre klubber og spillere få en ny list å strekke seg etter. Dette er en kompetanseheving vi håper etter hvert vil spre seg til flere klubber i Norge, avslutter han.