Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Miners holdt Bærum til 38 poeng
Torgrim Sommerfeldt fighter for å holde Sjur Dyb Berg unna en retur. Sommerfeldt endte med 9 poeng, 9 returer, 4 assists og 4 steals, en influensasyk Berg hadde 15 returer - men måtte nøye seg med 2 poeng på 40 minutter. Neste uke er de lagkamerater igjen når Norge møter Nord-Makedonia borte og Slovakia hjemme i Haukelandshallen, 10. og 13. november. Steffon Mitchell og Xavier Green er til høyre på bildet.
FOTO: ERIK BERGLUND
Torgrim Sommerfeldt fighter for å holde Sjur Dyb Berg unna en retur. Sommerfeldt endte med 9 poeng, 9 returer, 4 assists og 4 steals, en influensasyk Berg hadde 15 returer - men måtte nøye seg med 2 poeng på 40 minutter. Neste uke er de lagkamerater igjen når Norge møter Nord-Makedonia borte og Slovakia hjemme i Haukelandshallen, 10. og 13. november. Steffon Mitchell og Xavier Green er til høyre på bildet. FOTO: ERIK BERGLUND

Miners holdt Bærum til 38 poeng

Det ble aldri noen vakker angrepskamp, men Kongsberg Miners fikk etter hvert full kontroll mot et svekket Bærum-lag og holdt gjestene til 11 poeng i de to siste periodene og 38 totalt.

Kongsberg Miners – Bærum 66-38

– 38 poeng må vel være i nærheten av norgesrekord, sa Mathias Eckhoff etterpå.

I nærheten ja, men så sent som i januar vant Bærum med utklassingssifrene 131-33 over Centrum Tigers i Nadderudhallen.

Men om de lyseblå noen gang har scoret færre poeng, er mer tvilsomt.

Det så egentlig ikke så verst ut for gjestene i begynnelsen:

Bærum ledet 17-11 etter første periode og lå bare 4 poeng bak (35-31) tre minutter etter pause, før hjemmelaget mer eller mindre stengte forsvaret.

 

7 minutter uten scoring

Med 45-33 før siste periode var løpet kjørt, og så gikk det utrolig nok 7 minutter og 30 sekunder før Stian Mjøs traff med en floater og satte inn Bærums første poeng i fjerdeperioden, til 58-33.

Det endte 66-38 etter at 18-årige Erik Lie Viken hadde markert seg med tre 3-poengere i sluttminuttene og endt med 4 av 6 treere og totalt 14 poeng.

– Jeg bare elsker å se ham skyte sånn og ropte «gi den gutten ballen igjen»! fortalte lagkaptein Juan Ferrales.

 

Ni strake seire

Kongsberg Miners tok sin niende strake seier og er i praksis serieleder med 9-0 selv om Gimle (som Miners slo 91-73 forrige helg) står med 10-1 på toppen.

Nå fikk de kjenne på god Bærum-motstand i starten.

– De prøvde litt forskjellige ting i forsvar og ga oss noen utfordringer. Det er bra for oss å få den lærdommen, mente Ferrales.

– Defensivt var det en stor kamp av oss, fastslo 31-åringen.

 

13 hjemmekamper, 13 seire

De mørkeblå har nå vunnet 15 av de siste 17 kampene mot Bærum og begge tapene er kommet i Nadderudhallen – det siste i februar i år (74-90).

Hjemme i Kongsberghallen har Miners hatt totaldominans mot onsdagens motstander:

Siden klubben kom tilbake i BLNO i 2015/16-sesongen, har Miners vunnet alle hjemmekampene mot Bærum, dette var nummer 13.

Ingenting tydet på at det skulle bli noen endring på det denne gangen. Miners vant 94-78 da lagene møttes i Nadderudhallen for to uker siden, og nå måtte Bærum spille uten en nakkeskadd Raivis Scerbinskis samt de fem NTG-elevene i laget med Oscar Hellebust, Ludvik Bergseng og Fredrik Kleivdal i spissen.

16-årige Hellebust var toppscorer for Bærum med 20 poeng i forrige kamp, der han og Scerbinskis (15 poeng) til sammen hadde 8 trepoengstreff.

 

– Lokk på kurven

Dermed forsvant mye offensiv kraft i tillegg til dybde i gjestenes lag. I tillegg stilte Sjur Dyb Berg kraftig redusert med influensa og måtte nøye seg med 2 poeng – men han kjempet seg likevel til 15 returer.

Mjøs, Berg og Steffon Mitchell spilte samtlige 40 minutter for Bærum.

– Vi klarte ikke å flytte ballen, men all ære til Kongsberg selv om de fikk det lett da de så vi begynte å gå tomme for gass, sa Mathias Eckhoff.

– Offensivt er det en av de kampene hvor det virker som det er lokk på kurven, men også en kamp der våre dårligste vaner kommer til syne.

– Det spiller ikke så stor rolle, vi hadde ikke så store forventninger til kampen og det ble for tungt å stå imot. Men når de er på 60-tallet i score, liker jeg hvordan det kan bli når vi får påfyll av spillere. Uten at det skal være noen unnskyldning, basketball handler om lag, presiserte Bærum-treneren.

Stian Mjøs ble mestscorende med 16 poeng, men hadde en angrepskamp langt under pari med 1 av 9 på trepoengere og 7 turnovers.

Bærums offensiv var i det hele tatt uvanlig svak. Steffon Mitchell traff 2 av 9 field goals, gjestenes lag endte med 3 av 24 på trepoengere – 12 prosent!

 

Lybæk tilbake?

Begge lag skal i aksjon igjen i hjemmekamper søndag:

Bærum mot Fyllingen, mens Kongsberg Miners får besøk av Centrum Tigers. Da håper Miners å ha med igjen William Lybæk, som har stått over siden han måtte ut med overtråkk mot Bærum i Nadderudhallen 18. oktober.

 

Poengscorere Kongsberg Miners – Bærum (66-38):

Kongsberg Miners: Aly Hudgins 16, Erik Lie Viken 14, Xavier Green 12, Juan Ferrales 9, Torgrim Sommerfeldt 9, Marin Mornar 6.

Bærum: Stian Mjøs 16, Steffon Mitchell 11, Jonas Øye Hansen 5, Scott Priestley 4, Sjur Dyb Berg 2.