Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Midtbyen styrkes med import
Henriette Höfermann rykket opp i Bundesligaen med Alba Berlin i vår, men er kommet til Trondheim for å ta en mastergrad på NTNU og forsterker Midtbyen iallfall fram til nyttår. Her i en drive mot Emma Tallaksen på trening i Trondheim Spektrum. Bak ser vi Lana Lacken.
FOTO: LARS RUNE SKAUG
Henriette Höfermann rykket opp i Bundesligaen med Alba Berlin i vår, men er kommet til Trondheim for å ta en mastergrad på NTNU og forsterker Midtbyen iallfall fram til nyttår. Her i en drive mot Emma Tallaksen på trening i Trondheim Spektrum. Bak ser vi Lana Lacken. FOTO: LARS RUNE SKAUG

Midtbyen styrkes med import

– Laget har tatt noen steg og vi skal bli bedre både taktisk, fysisk og mentalt enn i fjor. Nye tilskudd gjør at vi iallfall skal bli like gode, sier Midtbyen-trener Frode Ramberg. Neste steg for trondheimsklubben er å hente inn en amerikansk guard.

En utenlandsk forsterkning er allerede på plass:

Henriette Höfermann (23) var visekaptein for Alba Berlins lag som rykket opp i Bundesligaen i vår, men skal ta en master i tekniske fag på NTNU i Trondheim.

– En veldig god allroundspiller, som er fysisk sterk og som jobber hardt og kan gi oss veldig mye. Hun er en kvalitetsspiller som kan skyte og drive, har pasningsferdigheter og er god i forsvar, sier Frode Ramberg om den 1,75 m høye tyskeren.

– Men hun er antagelig bare med oss i første seriehalvdel, hun er her i utgangspunktet til over nyttår, forteller Midtbyen-treneren.

 

USA-guard på vei inn 

Samtidig er det bestemt i klubbens styre at laget skal ha en importspiller denne sesongen. En amerikansk guard kan være på vei inn allerede om noen uker.

– En ledertype som kan passe inn i vår stil, vi ønsker å spille med høyt tempo og litt artig gladbasket, sier Ramberg.

– Midtbyen vil ha inn en person som kan trene lag og lede et skoleprosjekt. Valget av type er viktig, og hun vi har snakket med nå, virker veldig motivert, forteller han.

 

Toppscorerne ute

Debutsesongen i ligaen ble klart godkjent for Midtbyen, som endte på femteplass blant de åtte lagene etter 10 seire og 11 tap og som tok samme plassering i NM-sluttspillet etter 57-64-tap for Ullern i kvartfinalen og seire 89-43 over Høybråten og 76-66 over Tromsø Storm Ungdom i plasseringskampene.

Med 12,4 og 11,2 poeng i snitt var Fredrikke Hylen og Kari Kyrkjebø lagets mestscorende spillere forrige sesong.

Nå er begge forsvunnet, Hylen til Asker Aliens og Kyrkjebø tilbake til USA, denne gang til Seattle University.

– De produserte mye for oss og var to typiske ledertyper, og vi har mistet flere som også bidro både på og utenfor banen. Nå må vi utvikle de spillerne vi har. Laget har tatt noen steg og vi skal bli bedre både taktisk, fysisk og mentalt enn i fjor, understreker treneren.

– Nye tilskudd gjør at vi iallfall bør bli like gode denne sesongen, mener han.

 

Fem sesongers ligaerfaring

Flere forsterkninger er i hus, to av dem med ligaerfaring:

* Nina Nyegaarden (24) debuterte på Asker Aliens som 15-åring og var i ligaen i fem sesonger med 7,1 poeng i snitt i den siste i 2017/18. Nå kommer den 1,80 m høye forwarden fra 1. divisjonsspill hos NTNUI.

* Ragnhild Lundesgaard (18) har to sesonger bak seg for Tromsø Storm Ungdom.

* Dessuten er Lisa Gjølmesli og Hedda Finnøy kommet inn fra Sverresborg.

– Alle er gode tilvekster, understreker Frode Ramberg.

– Det viktigste i fjor var å etablere oss i ligaen, definere en spillestil og skape oss en identitet for hvordan vi ville være som lag både på og utenfor banen. Det føler vi at vi klarte.

– Nå håper vi på en mer stabil sesong, vi ønsker å se framgang, sier Midtbyen-treneren.

 

MIDTBYEN

Trener: Frode Ramberg.

Assistenter: Mathias Dørmænen og Mattias Jönsson.

Spillere INN: Henriette Höfermann (Alba Berlin), Ragnhild Lundesgaard (Tromsø Storm Ungdom), Nina Nyegaarden (NTNUI), Lisa Gjølmesli og Hedda Finnøy (Sverresborg).

Spillere UT: Kari Kyrkjebø (Seattle University, USA), Fredrikke Hylen (Asker Aliens), Frida Høgh (Idrettens fredskorps), Karoline Skobba Grøtterud (utvekslingsstudier), Julie Bjørnhaug (flyttet til Bergen), Lovisa Hansen Dadadottir (Sverresborg).

 

SPILLERSTALL 2022/23

5 Pernille Mellem, 7 Lana Dalåmo Lacken, 8 Maria Bruvik, 10 Ragnhild Buvik Lundesgaard, 14 Emma Mathilde Ørgersen Tallaksen, 15 Ingeborg Nævdal Gundersen, 16 Nina Valberg Nyegaarden, 18 Maja Kristine Osmundsvåg, 19 Marthe Eide, 22 Ulrikke Bentsen, 23 Hedda Finnøy, 28 Henriette Höfermann, 29 Lisa Gjølmesli.

Sannsynlig starting-5: Mellem, Höfermann, Bentsen, Nyegaarden (Tallaksen), Gundersen.

Åpningskamp: Midtbyen – Ullern, Trondheim Spektrum F søndag 9. oktober kl. 17.00.