Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Kongsberg reiste seg: 2-1
Lars Fredrik Espe og Bryan Alberts spilte hovedroller i den tredje semifinalen i Kongsberghallen. Espe endte på 30 poeng og utlignet til 87-87 med sitt sjette trepoengstreff da 25 sekunder gjensto av kampen. Alberts ble toppscorer med 31 og matchvinner med scoringen til 89-87 seks sekunder før slutt. Bildet er fra lagenes møte i første semifinale forrige helg.
FOTO: ERIK BERGLUND
Lars Fredrik Espe og Bryan Alberts spilte hovedroller i den tredje semifinalen i Kongsberghallen. Espe endte på 30 poeng og utlignet til 87-87 med sitt sjette trepoengstreff da 25 sekunder gjensto av kampen. Alberts ble toppscorer med 31 og matchvinner med scoringen til 89-87 seks sekunder før slutt. Bildet er fra lagenes møte i første semifinale forrige helg. FOTO: ERIK BERGLUND

Kongsberg reiste seg: 2-1

Bryan Alberts kaldsvettet og hadde influensa-symptomer før kampen, men storspilte og ble matchvinner 6 sekunder før slutt da Kongsberg Miners tok ledelsen 2-1 i best-av-fem-semifinalene mot Gimle.

Kongsberg Miners – Gimle 89-87 (2-1 sammenlagt)

Avgjørelsen falt ikke før i sluttsekundene i Kongsberghallen.

Lars Fredrik Espe la en råsterk og presset trepoenger til 87-87 med 25 sekunder igjen. Kongsberg tok timeout, Bryan Alberts lot klokka gå før han drivet inn og stoppet, skjøt og traff: 89-87 med 6,2 sekunder igjen!

Gimle hadde fortsatt tid, nok til å få ballen opp til en ledig Bryan Coleman. Men amerikanerens skudd som ville gitt ekstraomgang gikk i bakkant av ringen og ut.

 

Fire mann ute

Kongsberg Miners kom kraftig svekket inn i den tredje semifinalen:

Marin Mornar var utestengt etter disk-foulen i Gimlehallen onsdag, mens Torgrim Sommerfeldt, Valen Tejada og Christian Seterlund alle hadde sykdomsforfall.

I tillegg spilte Bryan Alberts, Ognjen Nisavic og Djo Loo Yele alle etter flere dager med feber og treningsfravær.

– Alberts kaldsvetta før kampen, var kvalm og hadde vondt i magen. Han hadde influensa-aktige symptomer, men spilte en kjempekamp, fastslår Stein Erik Rotegård.

– Djo og Nisavic slet med pusten, måtte bytte ut ofte og hosta opp slim, forteller treneren som nå er assistent for Doug Marty.

 

– Et monster i painten

Bryan Alberts ble toppscorer med 31 poeng etter 4 av 6 på treerne og 9 av 13 på topoengsskudd.

Djo Loo Yele som fyller 40 år i juni spilte som for fem år siden og endte med 25 poeng og 7 returer på 23 minutter.

– Yele var et monster i painten. Han løp gulvet, hadde to dunker og spilte med hjertet utenpå drakta, sier Rotegård.

Hjemmelaget var topptente etter tapet i Gimlehallen onsdag og hendelsene som førte til at Marin Mornar ble idømt diskvalifiserende feil, Ognjen Nisavic sendt ut med usportslig feil oppå en teknisk fra tidligere i kampen – og fire mann bortvist for å ha tråkket over streken i situasjonen som førte til Mornars disk.

 

Null poeng for Nisavic

– Vi var opptatt av å respondere på riktig måte, og det syns jeg vi gjorde. Med alle vi manglet var det en enda større seier, mente Ognjen Nisavic.

Miners-kapteinen hadde en høyst uvanlig kamp: Han scoret ikke et eneste poeng og hadde 0 av 12 på skudd!

– Det er utrolig, det er første gang jeg scorer null, sier den serbiske skytterguarden.

– Jeg føler Gimle satte mye inn på å stoppe meg, de var over meg hele tiden. Men det betyr ikke så mye, da er det bare å gjøre andre ting for å bidra best mulig. Jeg har sagt før at jeg syns vi har den dypeste stallen i ligaen.

– Folk glemmer hvor gode spillere som Djo, Oliver (Bojang Visnes) og William (Lybæk) er, noen ganger får de ikke så mange minutter. Men i dag viste alle en utrolig energi, samtidig som hjemmepublikumet vårt var fantastisk, fastslo Nisavic, som endte med 7 assists og 7 returer.

 

Gimle i skuddform

Gimle manglet Eivind Lamo, men hadde ellers alle sine beste på plass i Kongsberghallen.

Gjestene leverte dessuten knallsterk skyting med 45 prosent treff på trepoengere – 16 av 35.

Lars Fredrik Espe satte 6 av 11, Milovan Savic 3 av 4 og Bryan Coleman 4 av 9.

Her hadde Miners beskjedne 29 prosent treff etter 5 av 17, med Alberts på 4 av 6 og resten av laget på 1 av 11.

48-15 til Gimle i trepoengere var likevel ikke nok mot et hjemmelag som også hadde Aly Hudgins i knallslag med 14 poeng, 6 returer, 5 assists og 3 blokker.

Med alle forfallene i laget var også Nicolai Østbye (32) kalt inn til et lite comeback – i NM-semifinalen! Ett minutt og 40 sekunder ble det på Miners-veteranen, som har trappet ned på klubbens 1.- divisjonslag.

 

– Presset er på Gimle

2-1-ledelse betyr at Kongsberg Miners kan sikre finaleplass om de slår Gimle i den fjerde semifinalen i Bergen onsdag. Vinner Gimle, blir det en femte og avgjørende kamp i Kongsberghallen neste søndag, som er 10. april og palmesøndag.

Finalene er i gang etter påske med onsdag 20. april som sannsynlig dato for første kamp i best-av-fem-serien.

– Presset er på Gimle nå, og forhåpentlig kan vi stille med alle våre beste i Bergen onsdag. Samtidig vet vi at Gimle er et lag som alltid spiller hardt og som aldri gir opp, presiserer Ognjen Nisavic.

– Vi er glade for å være foran med 2-1, men serien er langt fra over, det vet vi.

 

Poengscorere:

Kongsberg Miners: Bryan Alberts 31, Djo Loo Yele 25, Aly Hudgins 14, William Lybæk 10, Oliver Bojang Visnes 7, Matias Save 2.

Gimle: Lars Fredrik Espe 30, Bryan Coleman 18, Milovan Savic 15, Mikkel Kolstad 13, Jørgen Odfjell 6, Espen Fjærestad 3, Ali Ouakkaha 2.