Norges Basketballforbund / Nyheter / 2022 / Knockout i tredje periode
Stine Austgulen setter fart i en drive mot Ingrid Selvik. Ulriken-kapteinen ble kampens toppscorer med 19 poeng. FOTO: ASTRID HAGLAND GJERDE

Knockout i tredje periode

Asker Aliens kjempet jevnt med Ulriken helt til hjemmelaget scoret 16 ubesvarte poeng i slutten av tredje periode.

Ulriken Eagles – Asker Aliens 73-45

Tromsø Storm Ungdom – Ullern 45-90

– Vi fikk en litt treig start, men våknet og fikk inn mer aggressivitet og en run som ga oss en komfortabel ledelse, oppsummerte Stine Austgulen.

Asker ledet flere ganger i åpningsminuttene, holdt følge til 12-12 og kom tilbake etter at to 3-poengere fra Stine Austgulen hadde gitt hjemmelaget 18-12 etter førsteperioden.

En treer fra Fredrikke Hylen sørget for at Ulriken plutselig bare ledet med 2 poeng (33-31), og inntil da hadde den ubeseirede serielederen slitt med å få flyt i angrepet mot et aggressivt og godt Asker-forsvar.

Men så kom rykket. Stine Austgulen fikk en 2+1-situasjon etter en drive (36-31), Celine Klett satte inn 38-31 på break og Aurora Sørbye scoret tre på rad før Celine Klett satte en trepoenger: 47-31 før siste periode.

12 seire på rad

Og da Ulriken åpnet med scoring fra Synne Jacobsen etter retur og assist fra Riley Fitzwater, var det blitt 16-0 og slutt på gjestenes håp om å lage jevn kamp eller vinne.

Med 17-8 og 26-14 i de to siste periodene cruiset Ulriken-jentene inn til 73-45 og sin 12. seier denne sesongen.

Det skjedde på en dag der skuddene absolutt ikke satt som de pleier. Ulriken er klart best i ligaen i 3-poengsskyting og sto med 37 prosent før kampen, men traff bare 3 av 16 – og bommet på flere vidåpne.

– Vi snakket om det i pausen, men mest om topoengerne, forteller Stine Austgulen.

Sliter ut motstanderne

Samtidig ble utviklingen den samme som i flere av lagets kamper denne sesongen:

Motstanderne holder følge i starten, men klarer ikke stå imot Ulrikens tempo og intensitet gjennom 4 x 10 minutter. De sliter ut alle som prøver seg, inntil videre.

– Vi har god tro på det vi gjør og skal bare fortsette i vårt spill. Presset satt ikke helt i dag, men vi er fornøyde med å holde Asker til 45 poeng, fastslo kapteinen.

Ulriken vant returstatistikken 43-39 og presset Asker til 24 turnovers, mens de selv bare hadde 11.

Tøft for Bennett

17-årige Aurora Sørbye fikk Tayler Bennett på seg i forsvar, mens Bennett ble fulgt vekselvis av lillesøster Sørbye og Stine Austgulen og fikk mindre boltreplass enn hun pleier.

Amerikaneren måtte nøye seg med 8 poeng og pådro seg sin fjerde foul allerede midtveis i 3. periode. Det førte til at hun måtte slippe litt opp mot Aurora Sørbye som kom sterkt utover i de to siste periodene.

Stine Austgulen var toppscorer med 19 poeng, Aurora Sørbye og Celine Klett stoppet på 15 og Klett var lagets mest effektive spiller med høy treffprosent og samtidig 4 assists, 3 returer, 1 steal og 1 blokk.

Riley Fitzwater markerte seg også med 8 poeng og 9 returer på bare 15 minutter.

Fredrikke Hylen ble mestscorende for Asker Aliens med 11 poeng, mens lagkaptein Siri Granheim var mest effektiv etter 8 poeng, 9 returer, 1 assist og 1 steal.

Poengscorere Ulriken Eagles – Asker Aliens (73-45):

Ulriken Eagles: Stine Hoff Austgulen 19, Celine Klett 15, Aurora Sørbye 15, Riley Fitzwater 8, Synne Jacobsen 6, Maren Hoff Austgulen 4, Anna Linnea Hovig Wikstrøm 4, Sunniva Sørbye 2.

Asker Aliens: Fredrikke Hylen 11, Siri Granheim 9, Tayler Bennett 8, Ingrid Selvik 6, Hannah Reynolds 4, Andrine Bergseth 3, Kristine Nyegaarden 2, Mia Præsttun 2.

3-poengsshow fra Ullern

Tromsø Storm Ungdom åpnet med 8-0 og holdt følge til 14-16, men det ble likevel en komfortabel seier til Ullern etter en sjeldent god angrepskamp: 90-45.

Ullern imponerte spesielt med 3-poengsskytingen. Gjestene satte 42 poeng på treerne, etter å ha truffet 14 av 32 – sterke 43 prosent.

Camilla Wold Wægger hadde 5 av 8, Lily Izadi 5 av 11 og Micol Torresani 3 av 4 i Tromsøhallen.

Hjemmelagets superveteran Oda Marie Austheim (38 i noen dager til!) bidro også, med 3 av 5 på treerne og totalt 16 poeng og 6 returer.

Ullern er nå oppe i 5 seire og 6 tap og får spennende tester i de to neste kampene, hjemme mot Asker Aliens lørdag og mot Bærum i Nadderudhallen tirsdag 20. desember.

Poengscorere Tromsø Storm Ungdom – Ullern (45-90):

Tromsø Storm Ungdom: Oda Marie Austheim 16, Ingeborg Nitter Gruber 5, Vilde Havnes 5, Victoria Gundersen 5, Ingrid Elise Karlsen 5, Andrea Pauline Karlsen 5, Nora Kristine Karlsen 4.

Ullern: Lily Nieuwenburg Izadi 21, Camilla Wold Wægger 16, Micol Torresani 13, Laura Martínez Basora 8, Tori Solberg Halvorsen 8, Fanny Dyngeland-Sundén 6, Sophia Priestley 6, Hannah Ledsten-Ullersmo 4, Aurora Grieg Toyomasu 4, Helena Eckhoff-Eliassen 2, Elin Kjølseth 2.